Ράμα: Ζητά νέες εκλογές τον Αύγουστο στη Χειμάρρα μετά την καθαίρεση Μπελέρη από δήμαρχος

Η απόφαση να καθαιρεθεί από δήμαρχος, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κατηγορώντας την επιτροπή για μεροληψία

Νέες εκλογές στη Χειμάρρα, «οπωσδήποτε» τον Αύγουστο, ζητά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα μετά την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής να καθαιρεθεί από δήμαρχος Χειμάρρας, ο Φρέντης Μπελέρης.

Σύμφωνα με το syri.net, έστειλε επιστολή στον Αλβανό πρόεδρο Μπαϊράμ Μπεγκάι ζητώντας του να ορίσει την ημερομηνία των νέων εκλογών, παρότι δεν έχει περάσει η προθεσμία προσφυγής των 30 ημερών της σημερινής απόφασης.


Ο Φρέντης Μπελέρης, είχε εκλεγεί στις 14 Μαΐου επικεφαλής του δήμου Χειμάρρας, αλλά δύο μέρες πριν το αποτέλεσμα συνελήφθη με την κατηγορία για εξαγορά ψήφων. Επίσης, ο Φρέντης Μπελέρης έχει προθεσμία 30 ημερών για να αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της ΚΕΕ.

Ο επικεφαλής επίτροπος της εκλογικής επιτροπής, Ilirjan Celibashi, όπως αναφέρει το ximara.gr τόνισε ότι η επιτροπή δεν ευνοεί κανέναν και ότι η απόφαση δεν λήφθηκε με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα κάποιου.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Μπελέρη υποστήριξε ότι η ΚΕΕ δεν έχει την εξουσία να ακυρώσει τη θητεία του καθώς δεν άσκησε ποτέ τα καθήκοντά του ως δήμαρχος. Ο Celibashi αντέτεινε ότι η ΚΕΕ όντως έχει αυτή την αρμοδιότητα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις υποψηφίων που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με τον νόμο περί αποποινικοποίησης, άτομα που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα εγκλήματα απαγορεύεται να κατέχουν δημόσια αξιώματα. Η απόφαση της ΚΕΕ έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κατηγορώντας την επιτροπή για μεροληψία.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία - Οι πρώτες δηλώσεις Στάρμερ στη Ντάουνινγκ Στριτ: Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση

Μεσσηνία: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό στο beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά στη Στούπα

Bρετανία: Η στιγμή της σύλληψης της δασκάλας που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά δύο αγόρια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr