Επίθεση Θεοχαρόπουλου σε Κασσελάκη: Πάνω του οι ευθύνες του αρνητικού αποτελέσματος

Επίθεση Θεοχαρόπουλου σε Κασσελάκη: Πάνω του οι ευθύνες του αρνητικού αποτελέσματος

Τι είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

siriza-theoxaro
«Στις εκλογές πήραμε 3 ποσοστιαίες μονάδες και 340.000 ψήφους λιγότερες από το πολύ αρνητικό αποτέλεσμα που πήραμε πριν έναν χρόνο και είχε οδηγήσει στην παραίτηση του πρώην προέδρου. Συνεπώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι καλό» ανέφερε, κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο ίδιος περιέγραψε πως «συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ε. του κόμματος που δεν συνεδρίασε ποτέ από το Συνέδριο έως σήμερα. Πήγαμε στις ευρωεκλογές με αποφάσεις μόνο του προέδρου». «Συνεπώς αντικειμενικά οι ευθύνες του αρνητικού αποτελέσματος αφορούν κυρίως τον ίδιο. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες τα αρνητικά αποτελέσματα χρεώνονται και τα θετικά πιστώνονται» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, εξηγώντας παράλληλα ότι «καταθέσαμε ένα κείμενο συμβολής δεκάδες μέλη της Κ.Ε. και για αυτό το αποτέλεσμα και για τις ευθύνες και τις αιτίες του αποτελέσματος».

«Κλείσιμο της Αυγής "με έναν διακόπτη" όπως το "μαύρο" της ΕΡΤ»

«Τα προεκλογικά λάθη ήταν πολλά. Τα μετεκλογικά ακόμη περισσότερα. Αναρτήσεις με υπονοούμενα για την διαφάνεια του κόμματος, με υπονοούμενα για υπονομευτές μέχρι και τον πρόεδρο, με πολιτικές διώξεις. Και βέβαια με κλείσιμο της Αυγής "με έναν διακόπτη" όπως το "μαύρο" της ΕΡΤ. Και μετά φταίνε οι προηγούμενοι, οι εργαζόμενοι και οι επόμενοι» περιέγραψε, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «στο κείμενο που καταθέσαμε τα δεκάδες μέλη της Κ.Ε. προτείνουμε δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε να πάρει πρωτοβουλίες το κόμμα ώστε ενεργά και πρωταγωνιστικά να συμμετέχουμε στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, χωρίς διάλυση των κομμάτων, με στόχο έναν μεγάλο φορέα του προοδευτικού χώρου». «Το θέλει η κοινωνία και η βάση γιατί τόση ανασφάλεια και φοβία. Γιατί;» διερωτήθηκε.

Κλείσιμο
Επιπλέον, «μίλησε ο πρόεδρος για συμφωνία σε κλειστές πόρτες και είπε δεν πέτυχε ούτε το γαλλικό μέτωπο. Μα είναι δυνατόν; Ενώ χαιρετίσαμε το γαλλικό λαϊκό μέτωπο. Τόση ανασφάλεια;» σημείωσε, ζητώντας «όχι αλλά προσκόμματα σε αυτό που θέλει η κοινωνία και η βάση».

Στην ίδια κατεύθυνση, «είπε ο πρόεδρος εδώ δεν κατέχουμε την μοναδική αλήθεια. Είπε να ακούσουμε τα μέλη και τους φίλους. Και μετά ακούμε επιχειρήματα για να μην ακούσαμε την βάση και τα μέλη. Τόση υποκρισία» σχολίασε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Και πρόσθεσε: «Είπε ο πρόεδρος η Αριστερά δεν είναι τρόπος ζωής. Συμφωνούμε απολύτως, επίσης όμως Αριστερά δεν είναι η επίδειξη πλούτου ούτε να σταθμίζεις τα πάντα με τα χρήματα. Ο πρόεδρος είπε ότι η μοναδική αιτία της ήττας είναι ότι δεν είχαμε χρήματα. Σοβαρά; Τότε όποιο κόμμα είχε πολλά χρήματα θα κέρδιζε στις εκλογές και τα άλλα θα έχαναν. Μα είναι δυνατόν να σταθμίζονται όλα μόνο βάσει του χρήματος», όπως σημείωσε.

Τέλος, «και κάτι προσωπικό, καταθέτω πόθεν έσχες 12 χρόνια τώρα και τότε είχα περισσότερα χρήματα από την δουλειά μου σε σχέση με όσα έχω τώρα. Γιατί στην πολιτική δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Παραιτήθηκα από την καρέκλα του Ειδικού Γραμματέα των Κοινοτικών Πόρων Υπουργείου όταν έπεσε το μαύρο της ΕΡΤ και τώρα βλέπω με τον ίδιο τρόπο να κλείνει η Αυγή. Διαγράφηκα από την Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ για τη θέση μου για τη Συμφωνία των Πρεσπών πριν καν ψηφίσω. Για τις θέσεις μου. Τις θέσεις μου και τις αρχές μου δεν τις διαπραγματεύομαι. Και τώρα έρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την Ζωή Κωνσταντοπούλου για συνεργασία η οποία την ίδια στιγμή λέει ότι χρηματισθήκαμε οι 153 βουλευτές για την συμφωνία των Πρεσπών. Και συγχαίρει τον Στέφανο Κασσελακη για την αυτοκάθαρση που κάνει, εννοώντας όσα κάνει απέναντι μας για τις πολιτικές μας απόψεις!» δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κλείνω με το να σας καλέσω να προχωρήσουμε μπροστά για μια μεγάλη Προοδευτική παράταξη. Χωρίς ανασφάλειες να δώσουμε τον λόγο στα μέλη και φίλους του κόμματος. Το ζητάμε δεκάδες μέλη της Κ.Ε. του κόμματος. Είναι κρίσιμο θέμα αν θέλουμε να κερδίσουμε τη ΝΔ», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.


Ειδήσεις σήμερα:

Αντώνης Ρέμος: Ο «πόλεμος» με την Αρχή για το ξέπλυμα, τα χρέη του Ηρακλή και η αγχωμένη δήλωση

Ντιμπέιτ Κασσελάκη - «87» στην Κεντρική Επιτροπή: Μάχη για τους συσχετισμούς και τις εντυπώσεις

Εκλογές στη Βρετανία: Πώς η συντριβή των Συντηρητικών οδήγησε στην αλλαγή των Εργατικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης