Ραγκούσης: Η πιο διάφανη διαδικασία για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου είναι το δημοψήφισμα

Ραγκούσης: Η πιο διάφανη διαδικασία για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου είναι το δημοψήφισμα

«Ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι στη ΝΔ, δεν θα σχηματιστεί με διάλυση των κομμάτων που θα συμμετέχουν αλλά με έναν φορέα που θα καταθέσει ενιαία ψηφοδέλτια στον Άρειο Πάγο», είπε ο Ραγκούσης στην τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

ragkousis_2
«Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, για τις ευθύνες κλπ ισχύουν όσα συνυπέγραψα με άλλα μέλη της ΚΕ» τόνισε στην τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Επιπροσθέτως, σήμερα η πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών μετά το 14,9% στις ευρωεκλογές θέτει ένα ερώτημα: «θα υπάρξει ένας ισχυρός αντίπαλος πόλος απέναντι στη ΝΔ, στις επόμενες εθνικές εκλογές;», ή με άλλα λόγια «θα κινηθούν οι διεργασίες για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου;» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, λέγοντας πως «το επί της αρχής Ναι ή Όχι σε μια τέτοια προοπτική μόνον τα μέλη και οι φίλοι μπορούν να το πουν. Ιδίως από την στιγμή που διαφωνούμε μεταξύ μας για το μείζον αυτό θέμα».

«Πως; Με τον πιο δημοκρατικό τρόπο που προβλέπεται στο καταστατικό μας μετά τις ιστορικές αλλαγές που κάναμε με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του 2022. Τότε που θεσμοθετήσαμε τα δημοψηφίσματα και την εκλογή Προέδρου από τη βάση» υπενθύμισε, συμπληρώνοντας πως «η πιο διάφανη διαδικασία είναι το δημοψήφισμα. Η πιο «από κάτω προς τα πάνω» διαδικασία είναι το δημοψήφισμα».

«Η πιο μεγάλη δύναμη που μπορούμε να έχουμε απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα μόνο το δημοψήφισμα μπορεί να μας τη δώσει» σημείωσε ακόμη ο Γιάννης Ραγκούσης, επισημαίνοντας πως «αυτός που δεν θέλει την ανασύνθεση του Προοδευτικού χώρου είναι το Μαξίμου και τα εξωθεσμικά κέντρα».

Στο ίδιο πλαίσιο, «ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι στη ΝΔ, δεν θα σχηματιστεί με διάλυση των κομμάτων που θα συμμετέχουν αλλά με έναν φορέα που θα καταθέσει ενιαία ψηφοδέλτια στον Άρειο Πάγο, ώστε να διεκδικήσει το μπόνους των βουλευτικών εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης και κατέληξε πως «το βράδυ των επόμενων εθνικών εκλογών, αν για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, η ΝΔ κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη φορά, τότε το ερώτημα θα είναι ένα : «ποιος φταίει;». Ας διαλέξει ο καθένας τι θέλει τότε να του καταλογιστεί».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καρβέλας δηλώνει οπαδός του Χριστιανισμού: Αν υπάρχει Θεός θα είμαι ένα από τα αγαπημένα του τέκνα

Με έγγραφο της ΑΑΔΕ επιτίθεται εκ νέου ο Ρέμος στην Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος - Λένε ψέματα, επιμένει


O Πιέρ Σαρκοζί dj, τα «χρυσά» πάρτι και ο Γερμανός που άνοιξε σαμπάνια 130.000 ευρώ στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης