Χατζησωκράτης: Εξαιρετικές πρακτικές, αναγκαίες και στα καθ΄ ημάς από τη Γαλλία 

Χατζησωκράτης: Εξαιρετικές πρακτικές, αναγκαίες και στα καθ΄ ημάς από τη Γαλλία 

«Δεν αρκεί να δηλώνουμε τη στήριξή στο Νέο ΛαϊκόΜέτωπο και να μην αντλούμε ιδέες και συμπεράσματα για τη δική μας ευρύτατη Αριστερά» - Ολόκληρη η τοποθέτηση Χατζησωκράτη 

dimitris-xatzisokratis-syriza

Τον τρόπο υπέρβασης των δυσκολιών για την συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου υπογράμμισε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κ. Χατζησωκράτη: 

Όλοι/ες είμαστε σήμερα του Νέου Λαϊκού Μετώπου(NFP). 

Δεν αρκεί όμως να δηλώνουμε τη στήριξή στο NFP και να μην αντλούμε ιδέες και συμπεράσματα για τη δική μας ευρύτατη Αριστερά.

Σε τρεις ημέρες οι ηγεσίες των Ανυπότακτων, των Σοσιαλιστών των Οικολόγων- Πρασίνων και του Κομμουνιστικού Κόμματος υποχρεώθηκαν να συγκροτήσουν και παρουσιάσουν στον Γαλλικό λαό το Κοινό Πρόγραμμα Διακυβέρνησης. Όλες οι ηγεσίες το αμέσως προηγούμενο διάστημα ήταν σε ακραία, πολλές φορές, αντιπαράθεση μεταξύ τους, ενίοτε με βαριές αλληλοκατηγορίες. Η πίεση όμως των Γάλλων πολιτών για να υπάρξει ευρύτατο μέτωπο αποτροπής της επικράτησης της ακροδεξιάς  υποχρέωσε τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις στη συμπαράταξη. 

Επόμενο σημαντικό βήμα ήταν να υποδειχθεί το  πρόσωπο του πρωθυπουργού σε περίπτωση συγκατοίκησης.

Ο  Melanchon, o ηγέτης του μακράν μεγαλύτερου κόμματος του NFP,  ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή(16/6) ότι: «Αισθάνομαι ικανός να είμαι πρωθυπουργός» αλλά ευθυγραμμίστηκε με τη φόρμουλα του γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος ότι: «θα είναι η Κ.Ο. η πιο ισχυρή, που θα προτείνει το όνομα του Πρωθ/ργού». Για να συμπληρώσει: «Η Ανυπότακτη Γαλλία θα κάνει μία πρόταση. Δεν θα επιβάλλει. Θα προτείνει. Εγώ δεν εξαιρούμαι. δεν αφαιρούμαι αλλά δεν επιβάλλομαι.» 

Έτσι ξεπέρασαν ένα δύσκολο πρόβλημα, που θα μπορούσε να γίνει ανυπέρβλητο, μια και υπάρχουν ενστάσεις-δικαιολογημένες ή/και όχι-για το πρόσωπό του, αν επέμενε εκ των προτέρων  στο ορισμό του επικεφαλής.

Εξαιρετικές πρακτικές…αναγκαίες και στα καθ΄ ημάς!


Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος το Euro 2024 για τον Πέδρι μετά το μαρκάρισμα του Κρόος


Επεισόδιο Κασσελάκη με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ - Κριτική από Ραγκούση, Γεροβασίλη,
Θεοχαρόπουλο


Ουγγαρέζος για Μενεγάκη: Είναι «σκυλί» στη δουλειά, μαμά και ασπίδα για όποιον προστατεύει

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης