Χάρης Δούκας: Στόχος μου είναι να κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές και να κυβερνήσουμε

Χάρης Δούκας: Στόχος μου είναι να κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές και να κυβερνήσουμε

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί, θέλει «το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει δημοκρατικά, ενωτικά, να είναι Κίνημα, με το Κ κεφαλαίο, να έχει συμμετοχική διαδικασία, με ρόλους για όλους

doukas_pasok_xr
Το στόχο του να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές και να γίνει κυβέρνηση αναδεικνύει σε κάθε δημόσια παρέμβασή του ο Χάρης Δούκας.

«Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει συνιστώσα αν παραμείνει μικρό κόμμα. Θα μπορέσουμε να το μεγαλώσουμε όμως. Αν εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στόχος μου είναι να κερδίσουμε τις επόμενες εθνικές εκλογές. Στόχος μου είναι από τρίτο κόμμα που είναι τώρα να κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές και να κυβερνήσουμε. Δεν είναι στόχος μου να κερδίσουμε τον κ. Κασσελάκη», τόνισε πριν από λίγο ο κ. Δούκας με συνέντευξή του στο Mega, όπου έδωσε το στίγμα του όσον αφορά στη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη ότι «παρέλαβα κόμμα και δεν θα παραδώσω συνιστώσα». Ο Δήμαρχος Αθηναίων όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να συνεργαστεί με τον κ. Κασσελάκη απάντησε ότι «θα συνεργαστούμε και με τον κ. Μητσοτάκη αν χρειαστεί για να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών. Και διευκρίνισε: «Η συνεργασία είναι βασικό θεμέλιο στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ανάπτυξη. Σε καμία περίπτωση όμως συζητήσεις κορυφής, αλλά συζητήσεις βάσης. Λίγο κόσμο ενδιαφέρει τι θα συζητήσω εγώ με τον κ. Κασσελάκη. Συζητήσεις βάσης στις γειτονιές χρειάζονται και επιδιώκουμε. Θα συνεργαστούμε με όλους για να λύσουμε προβλήματα-και με τον κ. Μητσοτάκη θα συνεργαστούμε αν χρειαστεί. Θα συζητήσουμε στην πράξη, πως θα λύσουμε προβλήματα. Και θα συγκρουστούμε. Δεν θα φοβηθούμε».

Ο κ. Δούκας δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί, θέλει «το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει δημοκρατικά, ενωτικά, να είναι Κίνημα, με το Κ κεφαλαίο, να έχει συμμετοχική διαδικασία, με ρόλους για όλους. Δεν πιστεύω στους Μεσσίες». Θα δεικδικήσει βουλευτική έδρα στις επόμενες εθνικές εκλογές, ενώ παραμένει και Δήμαρχος; Ο ίδιος δήλωσε ότι τώρα δίνει μια μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Για την αναγκαία επανεκκίνηση. «Πέρσι τέτοια εποχή ήμουνα καθηγητής στο Πολυτεχνείο. Δεν ήξερα ότι θα διεκδικούσα την Αθήνα. Πήρα μια μεγάλη ευθύνη. Και παίρνω και τώρα μια μεγάλη ευθύνη.

«Με ενδιαφέρει και ο Δήμος και το ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε και πρόσθεσε αναφορικά με τις επιθέσεις για το πως μπορεί να είναι υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ενώ είναι Δήμαρχος από υπουργούς και άλλους. «Πρόκειται για ωμή παρέμβαση ξένων δυνάμεων που δείχνουν και ένα μεγάλο άγχος… Δεν δεχόμαστε από άλλους να εμπλέκονται πάντως. Αυτό που θέλουμε είναι η επανεκκίνηση της δημοκρατικής παράταξης. Το είδαμε στην Αγγλία, το είδαμε στη Γαλλία. Με ατζέντα για οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη κατεβαίνουμε», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων. Σχετικά με το Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε ότι βεβαίως και μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα του κόσμου» και υπογράμμισε: «Το δίλημμα είναι: Θέλουμε στασιμότητα και μικρά βήματα ή ένα άλμα που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και θα στείλει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση; Εμείς λοιπόν, εγώ λέω κάτι διαφορετικό. Χρειάζεται ένας εκδημοκρατισμός της εξουσίας. Χρειάζεται να εκτιναχθεί το ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η κοινωνική επιταγή».

Κλείσιμο
Το γεγονός ότι τον στήριξε ο κ. Ανδρουλάκης είναι κάτι που σέβεται ο κ. Δούκας, καθώς όπως λέει: «Κι εγώ τον πίστεψα και τον στήριξα. Τα κόμματα έχουν διαδικασίες, δεν λειτουργούν σαν παρέα. Παίρνω την ευθύνη. Είναι μεγάλη η ευθύνη. Και προχωρώ. Δεν με ενδιαφέρει αν θα ξοδέψω τώρα το πολιτικό μου κεφάλαιο. Χρειάζονται μέτωπα για να νικήσουμε τα προβλήματα Παίρνω ευθύνη τώρα και για να είμαι εντάξει με όσους με ψήφισαν, παραμένω Δήμαρχος».

Θα είναι ο κ. Χριστοδουλάκης που τον στηρίζει για την ηγεσία με ειδικό ρόλο την επομένη, εφόσον εκλεγεί; «Με τον κ. Χριστοδουλάκη θα συνεργαστώ είναι βουλευτής, με όλους τους βουλευτές θα συνεργαστούμε. Με όλα τα μέλη που θέλουν να συνεχίσουν με πάθος και δύναμη χωρίς να νερώνουμε τις πολιτικές μας. Δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση. Έκανε ο Χριστοδουλάκης μια πρόταση ήθους και απάντησα θετικά, αποδεικνύουμε ότι προχωράμε ενωτικά».

Απαντώντας στα ερωτήματα σχετικά με την Αθήνα είπε ότι «δίνω μια μεγάλη μάχη για την Αθήνα και η κυβέρνηση με φρενάρει». Και συνέχισε: «παίρνουμε μια απόφαση να ελέγχουμε το ύψος στις πολυκατοικίες. Ομόφωνη απόφαση, αλλά η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν το δέχθηκε. Ζητάμε πόρους που δεν έχουμε. Πρέπει να καθαρίζουμε τα σκουπίδια για επιπλέον 7,5 εκατομμύρια τουρίστες και δεν μας δίνουν πόρους. Εδώ και 8 χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στην καθαριότητα». Τι συνέβαινε πριν; Υποστήριξε ότι επί Μπακογιάννη ήταν η πανδημία, όχι εκατομμύρια τουρίστες.

Για το θέμα με τις συλλήψεις και τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση τόνισε ότι «καμία ανοχή στη διαφθορά, θα μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο, με λογοδοσία και διαφάνειας, με ελέγχους και πλατφόρμα που θα ανακοινώσει για τις καταγγελίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της Γαλλίας μετά τη μεγάλη ανατροπή - Τα 4 σενάρια για τη νέα κυβέρνηση

Απολύθηκε παρουσιάστρια που πήρε συνέντευξη στον Μπάιντεν, της είχαν δώσει «σκονάκι» από τον Λευκό Οίκο

Το πρώτο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την πρόκριση στο Παρίσι: Δεν μπορούσα ποτέ να κρυφτώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης