Διαμαντοπούλου: Θα είμαι παρούσα, σε άμεσο χρόνο θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου

Διαμαντοπούλου: Θα είμαι παρούσα, σε άμεσο χρόνο θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου

Ως επικεφαλής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση κράτησε για αρκετά χρόνια αποστάσεις από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο τονίζει ότι η εσωκομματική διαδικασία γίνεται στην πιο κρίσιμη στιγμή για την προοπτική της χώρας

anna_diamantopoulou
Ένα βήμα πιο κοντά στο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, συνεργάτες της οποίας έχουν αναλάβει να διερευνήσουν τα υπέρ και τα κατά για το ενδεχόμενο «επιστροφής» της στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ως επικεφαλής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση κράτησε για αρκετά χρόνια αποστάσεις από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο τονίζει ότι η εσωκομματική διαδικασία γίνεται στην πιο κρίσιμη στιγμή για την προοπτική της χώρας. Δηλώνει ότι θα είναι «παρούσα» και σκοπεύει σε άμεσο χρόνο να ανακοινώσει τις προσωπικές της αποφάσεις. Κάνει λόγο για τάσεις ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού, αναλύει τις εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά και τις βρετανικές και γαλλικές εκλογές, διαπιστώνει ότι «φαίνεται ότι κλείνει για τη Νέα Δημοκρατία ο πενταετής κύκλος σταθεροποίησης της χώρας, που είχε σε σημαντικό βαθμό και επικοινωνιακά χαρακτηριστικά».

«Βλέπουμε μια σοβαρή πίεση από δυνάμεις της να πάει πιο δεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε βέρτιγκο. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα κουλτούρα συναίνεσης. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει μπροστά και να καλέσει τον κόσμο να στηρίξουν το εγχείρημα παρουσιάζοντας ένα συγκεκριμένο αφήγημα», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η συντηρητική κυριαρχία δεν αντιμετωπίζεται μόνο ένα πρόσωπο. Πρέπει να έχει συμμάχους. Χρειάζεται να μιλήσουμε για τα προβλήματα μιας πολύ μεγάλης τάξης, που δουλεύει, αγωνίζεται, τα «κουτσοβολεύει», αλλά ενώ το ’80 έβλεπαν να αλλάζουν οι οικογένειές τους επίπεδο, τώρα βλέπουν τα παιδιά τους ότι θα πάνε χειρότερα από αυτούς», επισημαίνει η κυρία Διαμαντοπούλου και επιχειρεί να εξηγήσει ότι για να απαντήσει κανείς σε όλα αυτά δεν χρειάζεται να πάρει την ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη και να απαντήσει σε ένα-ένα σημείο, αλλά να έχεις σαφές αφήγημα και προτάσεις, στη βάση του νέου σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου και μέσα από την αυτοκριτική.

Κλείσιμο
«Ο αρχηγός που θα εκλεγεί θα έχει τον χρόνο να κάνει πράγματα και να αντιστρέψει πλήρως τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό», εκτιμά η κυρία Διαμαντοπούλου, ασκώντας αυστηρή κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη για τη λειτουργία του κόμματος όσον αφορά στην παραγωγή αποφάσεων. Τάχθηκε υπέρ της συλλογικής λειτουργίας και σημείωσε: «Ο κ. Ανδρουλάκης είχε ένα μικρό κόμμα με δύο απόψεις, προς τη ΝΔ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός πρέπει να πείθει πιο είναι το σωστό κάθε φορά, όχι να βγάζει το μέσο όρο, να συνθέτει και όχι απλώς να ανακοινώνει αποφάσεις», συνέχισε φέρνοντας το παράδειγμα της ψήφισης των νομοσχεδίων για τα μη κρατικά ΑΕΙ και την επιστολική ψήφο, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ξεθολώσει το μήνυμά του.

«Οι κομματικοί μηχανισμοί δεν είναι τα πάντα- αυτοί μας οδήγησαν άλλωστε εδώ», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες δεν έχουν πλέον κάποιο συμβόλαιο με τα κόμματα, όπως συνέβαινε παλιά, αλλά συμμετέχει σε μια απίστευτη κινητικότητα».

«Πρέπει να καταφέρουμε να σηκώσουμε τους πολίτες από τον καναπέ, όπως έγινε στη Γαλλία», τόνισε επίσης και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της εθνικής ατζέντας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της Γαλλίας μετά τη μεγάλη ανατροπή - Τα 4 σενάρια για τη νέα κυβέρνηση

Οδηγός για το Μηχανογραφικό: Οι περιζήτητες σχολές, τα κρυφά διαμάντια και τα τμήματα που εξισώνονται με τα Πολυτεχνεία

Το πρώτο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την πρόκριση στο Παρίσι: Δεν μπορούσα ποτέ να κρυφτώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης