Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων - Ο on camera διάλογός τους

Η Ελλάδα έχει γίνει ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τις αμερικανικές επιχειρήσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το εξαιρετικό των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, το οποίο απολαμβάνει διακομματικής αναγνώρισης στις ΗΠΑ. Ακόμα, έγινε αναφορά στο ισχυρό αποτύπωμα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην αμερικανική κοινωνία και στην προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων ενώ συζήτησαν και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Βίντεο από τη συνάντησή τους:



Επίσης, όπως φαίνεται σε διάλογο που είχαν μεταξύ τους στην κάμερα, αναφέρθηκαν και στον τουρισμό στην Ελλάδα, με τον Μάικ Τζόνσον να δηλώνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως η μεγαλύτερή του κόρη ήρθε για δύο εβδομάδες για διακοπές στη χώρα μας και μόλις επέστρεψε. Ο πρωθυπουργός μάλιστα, τον ρώτησε πώς πέρασε και πού πήγε. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, πέρασε εξαιρετικά με την παρέα της και πήγε στην Κρήτη.

Σε εκείνο το σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «έχουμε έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό Αμερικανών τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα. Έχουμε 10 απευθείας πτήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έχει γίνει ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τις αμερικανικές επιχειρήσεις».



Ολόκληρος ο διάλογος:

Τζόνσον: Και η μεγαλύτερη κόρη μου πήγε για δύο εβδομάδες διακοπές στην Ελλάδα και μόλις επέστρεψε.

Μητσοτάκης: Πολύ καλή επιλογή. Πέρασε καλά;

Τζόνσον: Πέρασαν εξαιρετικά. Πήγαν παντού, στην Ελλάδα, στην Κρήτη. Θέλουν πολύ να ξαναέρθουν.

Μητσοτάκης: Έχουμε έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό Αμερικανών τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα. Έχουμε 10 απευθείας πτήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έχει γίνει ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Σειρά επαφών Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον

Εν τω μεταξύ, σειρά σημαντικών συναντήσεων σε Βουλή και γερουσία έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι ο Κρις Κουνς, Γερουσιαστής Ντελαγουερ των Δημοκρατικών, και ο Τσακ Σούμερ, Πρόεδρος, πλειοψηφίας Δημοκρατικών της Γερουσίας.

Αύριο θα συζητήσει στο πλαίσιο του NATO Public Forum με την πρώην αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Nadia Schadlow.

Mετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η ανάληψη από την Ελλάδα της θέσης του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (2025-26), καθώς και το Κυπριακό και το έργο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Την Τετάρτη η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί την Τετάρτη (10/7) στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση στην Ουάσιγκτον θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομης διάρκειας καθώς μια τέτοια επαφή- αρχικά- δεν ήταν στο πρόγραμμα των δύο ηγετών και τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα. Αντικείμενο της συνάντησης κυρίως η επισκόπηση όσων έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η διπλωμάτης Μαρία Μπούρα ενώ από την πλευρά Ερντογάν, μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας πρέσβης Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το βράδυ (ώρα Ελλάδος).

Ειδήσεις σήμερα:

Κάρπαθος: Οι τελευταίες στιγμές της Γαλλίδας ιστιοπλόου - Έπεσε στη θάλασσα και τη χτύπησε πτερύγιο του τιμονιού στο κεφάλι

Φειδίας Παναγιώτου: «24 χρονών είμαι, κάνω λάθη» απαντά ο ευρωβουλευτής YouTuber μετά τις αντιδράσεις για τις δοκιμασίες στα social

Φωτιά στην Πάτρα: Αστυνομικός παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο και τον απομακρύνει - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr