Καπνισάκης για διαμάχη Κασσελάκη με Tiptree: Δεν απορρίφθηκε η αγωγή, πλέον εκκρεμεί η εκδίκασή της επί της ουσίας - Δείτε την απόφαση

Καπνισάκης για διαμάχη Κασσελάκη με Tiptree: Δεν απορρίφθηκε η αγωγή, πλέον εκκρεμεί η εκδίκασή της επί της ουσίας - Δείτε την απόφαση

Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του προβαίνει σε διευκρινίσεις μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της δικαστικής διαμάχης Κασσελάκη με την Tiptree για τα δεδουλευμένα του

kapnisakis
Διευκρινίσεις από πλευράς του παρείχε σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, αναφορικά με την εκδίκαση της αγωγής του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία διεκδικεί δεδουλευμένα από τις εταιρίες Tiptree Inc, Tiptree Marine Florida κ.α.

Όπως λέει ο κ. Καπνισάκης, «το συγκεκριμένο έγγραφο επ' ουδενί συνιστά απόρριψη της αγωγής που κατέθεσε ο κ. Κασσελάκης εναντίον των ως άνω εταιρειών».

Η αγωγή αφορά δεδουλευμένα που διεκδικεί η πλευρά Κασσελάκη μετά την απόλυσή του από την εταιρεία την άνοιξη του 2023, ενώ η αγωγή κατατέθηκε λίγες ημέρες μετά στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπως είχε μεταδώσει το «ΘΕΜΑ», δηλαδή την περίοδο πριν ο κ. Κασσελάκης ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

kasselakis-tiptree-1
Κλείσιμο


Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση για την εκδίκαση της υπόθεσης

Την αντίδραση του κ. Καπνισάκη προκάλεσε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του Σπύρου Καρανικόλα, ο οποίος σχολίασε πως «το δικαστήριο των Η.Π.Α απέρριψε την αγωγή του @skasselakis κατά της Tiptree Inc., σύμφωνα με την οποία διεκδικούσε αποζημίωση συνολικού ύψους 7,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ», καταλήγοντας πως «άλλο ένα αναπάντητο ερώτημα για τον αρχηγό του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ και το νεφελώδες οικονομικό παρελθόν του».


Σύμφωνα με τον κ. Καπνισάκη, «εν προκειμένω παραπέμπεται η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται δηλαδή για (προδικαστική) απόφαση σχετικά με την αρμοδιότητα των Δικαστηρίων».

Επιπλέον, «διευκρινίζεται ότι αμέσως μετά την έκδοση της άνω απόφασης (και συγκεκριμένα στις 3/7/2024, βλ. Συνημ.2) η αγωγή επανακατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο όπου και πλέον εκκρεμεί η εκδίκασή της επί της ουσίας», καταλήγει ο κ. Καπνισάκης, καλώντας τον κ. Καρανικόλα να ανακαλέσει.

Αναλυτικά, η δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη

Ο κ. Καρανικόλας έσπευσε να υιοθετήσει όσα δήθεν «ανακάλυψαν» τα τρολς του διαδικτύου σχετικά με τη νομική διαμάχη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη και των εταιρειών Tiptree Inc, Tiptree Marine Florida κ.α.

Ο κ. Καρανικόλας, ως νομικός και δη με δεκαετή θητεία «σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» όπως ο ίδιος αναγράφει στο «άριστο» βιογραφικό του, θα έπρεπε να γνωρίζει πως για να εκφέρει κάποιος «κρίση», δεν αρκεί να διαβάσει μια μόνο σελίδα δικογραφίας που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από έναν άγνωστο σε αυτόν (;) χρήστη.

Επειδή όμως φαίνεται πως «αγωνιά» για την εξέλιξη της εν λόγω δικαστικής υπόθεσης, τον ενημερώνουμε (καθώς και το κόμμα της ΝΔ) ότι το συγκεκριμένο έγγραφο επ' ουδενί συνιστά απόρριψη της αγωγής που κατέθεσε ο κ. Κασσελάκης εναντίον των ως άνω εταιρειών. Αν το διάβαζε προσεκτικά, κι αν υποθέσουμε πως έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τι ακριβώς διαβάζει, θα διαπίστωνε ευχερώς ότι εν προκειμένω παραπέμπεται η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται δηλαδή για (προδικαστική) απόφαση σχετικά με την αρμοδιότητα των Δικαστηρίων (jurisdiction βλ. Συνημ.1).

tiptree1



Προς πλήρη ενημέρωση, διευκρινίζεται ότι αμέσως μετά την έκδοση της άνω απόφασης (και συγκεκριμένα στις 3/7/2024, βλ. Συνημ.2) η αγωγή επανακατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο όπου και πλέον εκκρεμεί η εκδίκασή της επί της ουσίας.

tiptree2




Ο κ. Καρανικόλας καλείται να ανακαλέσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη για τη σημερινή αναληθή ανάρτησή του. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: «Με κρατούσε σφιχτά, είχε φοβηθεί» λέει ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά τον ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά

Κορυδαλλός: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του 35χρονου Αλβανού στις φυλακές

Νίκος Γκατζογιάννης: 40 χρόνια μετά την «Ελένη» κι ακόμα περιμένω μία συγγνώμη για τον Εμφύλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης