Δέσμευση Μετσόλα για καταδίκη της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δέσμευση Μετσόλα για καταδίκη της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συμπέσει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο

220118162046_Metsola
Η απερχόμενη και εκ νέου υποψήφια πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα δεσμεύτηκε σήμερα σε ερώτηση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλα Φαραντούρη ότι την άλλη εβδομάδα 15-20 Ιουλίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου που θα λάβει χώρα στο Στρασβούργο, ακριβώς 50 χρόνια απ' την τουρκική εισβολή στις 20 Ιουλίου 1974, θα προχωρήσει σε επίσημη καταδίκη της τουρκικής εισβολής και του στρατού κατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε παράλληλα με τις όποιες αναφορές στο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και την παράνομη ρωσική εισβολή, να υπάρξει ισχυρή αναφορά- καταδίκη της παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής και μάλιστα σε ένα κράτος-μέλος της ΕΕ όπως η Κύπρος, που συνεχίζεται.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα, προερχόμενη απ' το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα επανεκλεγεί όπως όλα δείχνουν Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπλίνκεν: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις μαχητικών F-16 στο Κίεβο από χώρες του ΝΑΤΟ

Γάλα, αυγά και τώρα... σφαίρες: Αυτόματοι πωλητές με πυρομαχικά στις ΗΠΑ

Βρετανία: Πρώην φίλος της μίας κόρης του σχολιαστή του BBC φέρεται να ήταν ο δολοφόνος - Το σκηνικό φρίκης που είδε ο Χαντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης