Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κείμενο κριτικής για τα «μαύρα ταμεία» από τη φρουρά Τσίπρα

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κείμενο κριτικής για τα «μαύρα ταμεία» από τη φρουρά Τσίπρα

Θα συνεχιστεί η συνεδρίαση τη Δευτέρα – Ψηφοφορία ζητά η «φρουρά Τσίπρα» για τα «μαύρα ταμεία» - Θεωρεί απολύτως λανθασμένη την πρόταση για διάλυση όλης της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι υπογράφουν το κείμενο

6271246
Ολοκληρώθηκε χωρίς να βγει λευκός καπνός η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η οποία αν και διήρκεσε παραπάνω από τέσσερις ώρες, εντούτοις δεν κατάφερε να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στους χειρισμούς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, με ευθεία αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Απεναντίας, μετά τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα στελέχη της «φρουράς Τσίπρα» επανήλθαν σήμερα με νέο και ενυπόγραφο κείμενο κριτικής κατά της ηγεσίας του κόμματος, θίγοντας τρία σημεία.

Τα 3 σημεία

Το πρώτο σημείο, στο οποίο στάθηκαν τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, το οποίο εκτιμούν ως απολύτως ενδεικτικό του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις και στην Ελλάδα.

Το θερμόμετρο, ωστόσο, έδειξε «κόκκινο», όταν στο ίδιο κείμενο κριτικής καταγράφονται οξείες αντιδράσεις για τα όσα ο κ. Κασσελάκης δήλωσε περί ύπαρξης «μαύρων ταμείων» στην Κουμουνδούρου, με τους «8» συνυπογράφοντες το κείμενο να του ζητούν να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία.

Κλείσιμο
Τέλος, στο κείμενο κριτικής περιγράφεται, κατά πληροφορίες, ως απολύτως λανθασμένη η επιλογή της διάλυσης όλης της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πρότεινε προχθές ο κ. Κασσελάκης, καταργώντας Οργανώσεις Μελών και Νομαρχιακές Οργανώσεις.

Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση του οργάνου αναμένεται να συνεχιστεί τη Δευτέρα, καθώς ζητούμενο για τα 8 στελέχη που αντιδρούν είναι να υπάρξει απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας μετά από ψηφοφορία, με την οποία η πλειοψηφία του οργάνου να τοποθετείται απέναντι στα όσα έχουν λεχθεί περί «μαύρων ταμείων» και οικονομικών.

Σημειωτέον ότι το νέο κείμενο κριτικής υπογράφουν οι:

· Αλέκος Φλαμπουράρης

· Όλγα Γεροβασίλη

· Κατερίνα Νοτοπούλου

· Θανάσης Θεοχαρόπουλος

· Γιάννης Ραγκούσης

· Κώστας Ζαχαριάδης

· Ζωή Καρκούλια

· Ελένη Συμεωνίδου

Παράλληλα, σύμφωνα με κομματικές πηγές κατατέθηκε πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με την οποία συστήνονται ομάδες εργασίας ενόψει της ΔΕΘ που αφορούν πέντε τομείς:

· Στέγης

· Τραπεζών ιδιωτικού χρέους

· Μικρομεσαίων επιχειρήσεων

· Υγείας

· Εργασίας

Ταυτόχρονα, η Πολιτική Γραμματεία κάλεσε και ενημερώθηκε διεξοδικά από την οικονομική επιτροπή που έχει συσταθεί, κατά τις ίδιες πηγές, που μετέδιδαν πως υπήρξε απόλυτη ενημέρωση για τα οικονομικά του κόμματος και λόγω της κρισιμότητας του θέματος, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεχίσει την συνεδρίασή της, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, εισερχόμενος στην συνεδρίαση ο κ. Κασσελάκης και πριν ξεκινήσει η συζήτηση, ζήτησε από πλευράς του συγγνώμη για την καθυστέρηση, γιατί συνάντησε έναν πολίτη και είπε πως «πρέπει να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα του κόσμου», όπως είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

Αγγλία: Έφτιαξε ελληνική ταβέρνα στον κήπο του για να τιμήσει τον πατέρα του και δωρίζει τις εισπράξεις σε φιλανθρωπίες

Κρήτη: Έρευνες για τον θάνατο της 17χρονης Νικολέτας - Το βίντεο που εξετάζεται για διαδικτυακό bullying

Επιχείρηση «καταστρέψτε τη θέα» στον Άλιμο: Παλιά αυτοκίνητα του δήμου μεταφέρθηκαν μπροστά από παραλιακά μαγαζιά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης