Δούκας: Νομίζω ενοχλεί κάποιους η προσπάθεια που κάνω

Ζητά από τη Χαριλάου Τρικούπη να πάρει ξεκάθαρη θέση και να καταγγείλει τις «απαράδεκτες μεθοδεύσεις»

Επίθεση στον Κώστα Μπακογιάννη αλλά και σε άλλα κυβερνητικά στελέχη που τον κατηγορούν με αφορμή την απόφασή του να διεκδικήσει, όντας δήμαρχος Αθηναίων, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κάνει ο Χάρης Δούκας ζητώντας από τη Χαριλάου Τρικούπη να πάρει ξεκάθαρη θέση και να καταγγείλει τις «απαράδεκτες μεθοδεύσεις».

«Έχουν βγει πάρα πολλοί από τη ΝΔ, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου ο κ. Μαρινάκης . Βγήκε ο κ. Βορίδης, ο κ. Πλεύρης, ο κ. Βελόπουλος και λένε ότι δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος. Βγαίνει ο κ. Μπακογιάννης συνέχεια, όπως και χθες. Έχει εμμονή μαζί μου. Θέλει μάλλον να του δώσω αρμοδιότητες να γίνει Δήμαρχος. Έχουν γίνει όμως εκλογές. Χθες, ήταν το τρίτο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητούσαμε πέντε ώρες, την προηγούμενη φορά έξι ώρες και ο κ. Μπακογιάννης αντί να να μας πει τις προτάσεις του για την Αθήνα και τη λειτουργία της έλεγε αν θα έχω χρόνο ή όχι για την πόλη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο κ. Δούκας υποστηρίζοντας ότι: «Η Αθήνα αλλάζει τελείως και το βλέπουν όλοι. Δεν σπάμε μόνο αποστήματα, δεν κάνουμε μόνο θεσμικές παρεμβάσεις, όπως για τα ύψη των κτιρίων, το μετρό όπου πρέπει να παραδώσουν γρηγορότερα τις πλατείες και να μην είναι λαμαρίνες παντού, τον υπερτουρισμό και τα έσοδα που δεν λαμβάνουν οι Δήμοι».

Βίντεο με όσα είπε ο Χάρης Δούκας:



Σύμφωνα δε, με τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «κακώς άνοιξε η ιστορία με το καταστατικό του κόμματος και για το αν υπάρχει για τον ίδιο ασυμβίβαστο.. Θυμίζει ότι ο Γιώργος Καμίνης ήταν επίσης Δήμαρχος όταν κατέβηκε για υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αλλά δεν είχε γίνει, όπως λέει, όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται σήμερα μαζί του. «Νομίζω, ενοχλεί η προσπάθεια που κάνω», ισχυρίζεται και προσπαθεί να εξηγήσει ότι: «Δεν μπορεί ως δήμαρχος Αθηναίων να λέω ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην αποκέντρωση, δεν πιστεύει στη λογοδοσία, μιλάει για εκσυγχρονισμό που είναι άδικος και αδύναμος, και να κάθομαι στ’ αυγά μου και να περιμένω απλώς σαν επαίτης κάποιον υπουργό να μου δώσει χρήματα”. Τι κάνει; “Έχω 26 δημοτικούς συμβούλους στους οποίους έχω δώσει λόγο, ρόλο και ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο. Είναι άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμένα. Μαζευόμαστε κάθε πρωί και βγαίνουμε στους δρόμους. Και γι’ αυτό βλέπετε και την αγωνία που έχουμε να προχωράμε γρήγορα τα θέματα, στον χρόνο του "τώρα". Έχουμε κάνει ήδη κάποιες θεσμικές παρεμβάσεις: Φτιάξαμε το Γραφείο Καταπολέμησης Ενεργειακής Φτώχειας και μοιράζουμε την τεχνογνωσία με άλλους δήμους, την Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, βάζουμε φωτοβολταϊκά σε σχολεία - ήδη έχουμε βάλει σε 3 - προχωράμε συνολικά σε ανακατασκευές σε πολύ περισσότερα την καλοκαιρινή περίοδο για να μπουν τα παιδιά τον Σεπτέμβρη», σημειώνει, ενώ με την ίδια συνέντευξη υπογραμμίζει ότι η άποψή του είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κινηθεί ξεκάθαρα σε μια λογική αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου το οποίο πρέπει γίνει περισσότερο δίκαιο, κοινωνικά και οικονομικά.

«Κάνω ένα μεγάλο κάλεσμα. Σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά, η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα ενώσει το χώρο για να αποτελέσει μια ξεκάθαρη, κυβερνητική προοπτική», τονίζει ο Χάρης Δούκας. Απαντώντας δε, σε ερώτηση για την ενδεχόμενη κάθοδο στο ΠΑΣΟΚ, της Άννας Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι: «Είναι καλοδεχούμενη η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου. Όπως είναι όλα τα στελέχη, τα οποία έχουν ιστορία, με αγώνες, με διαδρομές διαφορετικές και με άλλες απόψεις. Όλο αυτό είναι πλούτος, όλη αυτή η διαδικασία. Γι’ αυτό και κατέθεσα στην αρμόδια επιτροπή τους άξονες, για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε. Μάλιστα έβαλα και κώδικα δεοντολογίας, για να είμαστε σίγουροι, ότι θα αξιοποιήσουμε με το βέλτιστο τρόπο τον πλούτο ιδεών. Θα πρέπει να υπάρχει ισονομία ώστε να γίνει αυτή η έκρηξη απόψεων, η πολιτική επανεκκίνηση για την υπέρβαση».

Όσον αφορά στα σενάρια περί κεντροαριστεράς και στο ερώτημα αν θα συναντηθεί με τον κ. Κασσελάκη επιχειρεί να κόψει κάθε συζήτηση λέγοντας: «Οι ζυμώσεις, δεν γίνονται με αρχηγούς σε κλειστά γραφεία, γίνονται κάτω στη βάση».

Ειδήσεις σήμερα:

Αγγλία: Έφτιαξε ελληνική ταβέρνα στον κήπο του για να τιμήσει τον πατέρα του και δωρίζει τις εισπράξεις σε φιλανθρωπίες

Κρήτη: Έρευνες για τον θάνατο της 17χρονης Νικολέτας - Το βίντεο που εξετάζεται για διαδικτυακό bullying

Επιχείρηση «καταστρέψτε τη θέα» στον Άλιμο: Παλιά αυτοκίνητα του δήμου μεταφέρθηκαν μπροστά από παραλιακά μαγαζιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr