Ανοιχτή σύρραξη μεταξύ Κασσελίστας και «φρουράς Τσίπρα» για τα μαύρα ταμεία και τα τρολ: Πρώτος στόχος ο Σπίρτζης

Ανοιχτή σύρραξη μεταξύ Κασσελίστας και «φρουράς Τσίπρα» για τα μαύρα ταμεία και τα τρολ: Πρώτος στόχος ο Σπίρτζης

Η ένταση μεταξύ των δύο εσωκομματικών στρατοπέδων κορυφώνεται μέρα με τη μέρα - Διαγραφή Σπίρτζη ζητούν με επιστολή τους 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

kassel_tsipr23
Κλιμακώνεται ο «ανταρτοπόλεμος» μεταξύ των Κασσελίστας και στελεχών της «φρουράς Τσίπρα» στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς η ένταση μεταξύ των δύο εσωκομματικών στρατοπέδων κορυφώνεται μέρα με την μέρα, στην πορεία προς το Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος.

Αιτία οι αιτιάσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη περί «μαύρων ταμείων», αλλά και η «πολεμική» ρητορική των «εθελοντών του διαδικτύου» και των τρολ που υποστηρίζουν ένθερμα την Κουμουνδούρου, ρίχνοντας καθημερινά λάδι στις εστίες της εσωστρέφειας. Σε αυτό το σκηνικό, στελέχη της μειοψηφίας με ευθεία αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα άσκησαν σκληρή κριτική χθες της ηγεσίας του κόμματος, καταθέτοντας νέο, ενυπόγραφο κείμενο, το οποίο απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν, κρατώντας τα επιχειρήματά τους εντός των τειχών των κομματικών οργάνων.

Στο νέο κείμενο των «8» της «φρουράς Τσίπρα», ωστόσο, το οποίο συνυπογράφουν οι:

· Αλέκος Φλαμπουράρης

Κλείσιμο
· Όλγα Γεροβασίλη

· Κατερίνα Νοτοπούλου

· Θανάσης Θεοχαρόπουλος

· Γιάννης Ραγκούσης

· Κώστας Ζαχαριάδης

· Ζωή Καρκούλια

· Ελένη Συμεωνίδου

γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, το οποίο οι συνυπογράφοντες αποτιμούν ως απολύτως ενδεικτικό του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις και στην Ελλάδα.

Κυρίως, όμως, καταγράφονται οξείες αντιδράσεις για τα όσα ο κ. Κασσελάκης δήλωσε περί ύπαρξης «μαύρων ταμείων» στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους «8» να του ζητούν χθες να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Πολιτικής Γραμματείας. Στόχος της ψηφοφορίας ήταν να υπάρξει ομόφωνη απόφαση του καθοδηγητικού οργάνου, η οποία θα ξεκαθάριζε το τοπίο ως προς την οικονομική διαχείριση στο κόμμα διαχρονικά, περιλαμβάνοντας και την περίοδο Τσίπρα. Ωστόσο, η πλευρά της ηγεσίας δε φάνηκε διατεθειμένη να υπαναχωρήσει, ακόμη και αν οι ισχυρισμοί του κ. Κασσελάκη πλήττουν το κύρος και την κοινωνική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ αρνητικά απέναντι στην ψηφοφορία εμφανίστηκαν και κορυφαία στελέχη της διακυβέρνησης Τσίπρα, όπως ο Νίκος Παππάς.

Μετά το χάσμα, αμφότεροι συμφώνησαν η συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα κι ενώ η πλευρά των «8» εμφανίζεται ανυποχώρητη ως προς το αίτημά της να τεθεί το θέμα των «μαύρων ταμείων» σε επίπεδο απόφασης, μετά από ψηφοφορία. Επιπλέον, στο νέο κείμενο κριτικής της «φρουράς Τσίπρα» κατά του Στέφανου Κασσελάκη περιγράφεται, κατά πληροφορίες, ως απολύτως λανθασμένη η επιλογή της διάλυσης όλης της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πρότεινε προχθές ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καταργώντας Οργανώσεις Μελών και Νομαρχιακές Οργανώσεις.

Σχέσεις τρολ και Κουμουνδούρου

Εν τω μεταξύ, άγνοια για τα πεπραγμένα συνεργατών του φέρεται να δήλωσε, κατά πληροφορίες, χθες ο κ. Κασσελάκης και αναφορικά με τη δράση «εθελοντών» του διαδικτύου και τρολ που έχουν ταχθεί στο πλευρό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαχωρίζοντάς τους από την προσωπική του στάση.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συζήτησης χθες στο καθοδηγητικό όργανο τέθηκε το θέμα της επίθεσης του γνωστού στιχουργού, Νίκου Μωραϊτη κατά του πρώην Υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, στον απόηχο των όσων είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρώην Υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη, λέγοντας πως «είναι δέκα άνθρωποι, ξεπεσμένοι στιχουργοί και διάφοροι άλλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι». Μάλιστα, «υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι με τη Νέα Δημοκρατία με το τι κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση που έχει αναστενάξει όλος ο τόπος;» είχε διερωτηθεί ο κ. Σπίρτζης, με τον κ. Μωραϊτη να του απαντά πως «εμένα εννοεί ''ξεπεσμένοι στιχουργοί, δε θυμάμαι και καμιά επιτυχία''. Δε με χαλάει. Εδώ δε θυμάται ότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην συνέχεια, ωστόσο, ο κ. Σπίρτζης κατήγγειλε την άμεση συσχέτιση του επικοινωνιακού βραχίονα της Κουμουνδούρου με τους «εθελοντές» του διαδικτύου και τα τρολ, σχολιάζοντας πως «ο κ.Μωραΐτης που καθημερινά ασχολείται μαζί μου και με όποιον διαφωνεί με τον Σ. Κασελάκη, όπως αποδεικνύεται από βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος, συνομιλεί με τον κ. Μπάμπη Παπαδάκη, Δντη Γραφείου Τύπου του Προέδρου. Εθελοντικά φαντάζομαι», με τον κ. Σπίρτζη να επισυνάπτει και σχετικό βίντεο.

Οι εσωκομματικές επιθέσεις, ωστόσο, στις οποίες επιδίδονται γνωστοί λογαριασμοί τρολ που υποστηρίζουν με πάθος την Κουμουνδούρου, έχουν πυροδοτήσει ενστάσεις και στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μαζί με το γεγονός ότι αυτή δεν έχει συνεδριάσει τελικά μετεκλογικά, προκειμένου να δοθεί ο λόγος στους βουλευτές του κόμματος, ώστε να τοποθετηθούν απολογιστικά τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και για τα επόμενα βήματα του κόμματος.

Πρώτος στόχος ο Σπίρτζης

Βρισκόμενοι, πάντως, σε θέση άμυνας τόσο για τα «μαύρα ταμεία» και τα τρολ, όσο και για την κατάργηση της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μια μορφή αντιπερισπασμού με όχημα τον πρώην Υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη φέρονται να επιχειρούν τις τελευταίες ώρες οι Κασσελίστας.

Μετά τη δημόσια επίθεση του Παύλου Πολάκη εναντίον του στα κοινωνικά δίκτυα, με κείμενό τους 70 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητούν τη διαγραφή του πρώην Υπουργού, επισημαίνοντας πως λειτουργεί με ατομική ατζέντα «αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη».

Σημειωτέον ότι οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες ανήκουν στις κομματικές οργανώσεις της Ανατολικής Αττικής, εκλογικής περιφέρειας του Χρήστου Σπίρτζη, οπότε ανάμεσα στις γραμμές του αντανακλώνται κυρίως οι τοπικοί ανταγωνισμοί, ενώ απουσιάζει κάποια «βαριά υπογραφή», δηλαδή κάποιου προβεβλημένου στελέχους ανάμεσα σε όσους ζητούν την αποπομπή του πρώην υπουργού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης