Λιβάνιος: Μοριοδότηση εντοπιότητας σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές για προσλήψεις στο Δημόσιο

Λιβάνιος: Μοριοδότηση εντοπιότητας σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές για προσλήψεις στο Δημόσιο

Το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή αρχές Σεπτεμβρίου 

livanios
Την μοριοδότηση της εντοπιότητας για τις προσλήψεις σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή αρχές Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Λιβάνιος στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της “Νέας Αριστεράς” Νάσου Ηλιόπουλου, “θα πριμοδοτήσουμε την εντοπιότητα κυρίως στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές” διευκρινίζοντας μάλιστα ότι ειδικά για τα νησιά δεν θα τεθούν πληθυσμιακά κριτήρια.

“Αν για παράδειγμα ανοίξει θέση στις Πρέσπες και υπάρχει ενδιαφερόμενος πτυχιούχος από την περιοχή θα πριμοδοτηθεί και θα πάρει την θέση. Η ρύθμιση δίνει κίνητρο σε ένα άνθρωπο να μείνει στον τόπο του. Παράλληλα, ειδικά για τις νησιωτικές - τουριστικές περιοχές λύνεται το πρόβλημα της στέγασης καθώς σε πολλές περιπτώσεις το ενοίκιο ξεπερνά το μισθό ενός νεοπροσλαμβανόμενου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να προσθέσει “για τα νησιά δεν θα τεθεί πληθυσμιακό κριτήριο για την εντοπιότητα. Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Λέσβου να μην προσληφθεί κάποιος που κατοικεί στο νησί και θα πρέπει να έρθει ένας άλλος από την Αθήνα”.

Εκτός αυτών ο κ. Λιβάνιος σημείωσε ότι η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών μητρώων θα επιταχύνει τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ καθώς οι υπάλληλοι της αρχής θα διασταυρώνουν τα στοιχεία των υποψηφίων (πχ για την οικογενειακή κατάσταση, εργασιακή εμπειρία κ.α.) άμεσα και αντικειμενικά χωρίς το τελικό τους αποτέλεσμα να εγείρει ενστάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι αλλάζει για εκπαιδευτικούς και μαθητές με το πολλαπλό βιβλίο - Η επίπτωσή του στην Τράπεζα Θεμάτων

Ανοιχτή σύρραξη μεταξύ Κασσελίστας και «φρουράς Τσίπρα» για τα μαύρα ταμεία και τα τρολ: Πρώτος στόχος ο Σπίρτζης

66 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση που παρέσυρε δυο λεωφορεία σε ποταμό στο Νεπάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης