Κασσελάκης κατά Τσίπρα: Έριξε έξω τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ αν και γνώριζε

Ηταν ξεκάθαρο ότι θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας τα βέλη στον προκάτοχό του - «Θα παρότρυνα τον Σπίρτζη να κάνει με την ίδια θέρμη κριτική στον Μητσοτάκη»

Στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καταλόγισε τις ευθύνες για το οικονομικό κραχ του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Talk Radio.

Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Τσίπρας γνώριζε την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «προφανώς, γιατί υπήρξε πρόεδρος 15 χρόνια του κόμματος» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας δε πως ό,τι διαχειρίζομαι και διαχειριζόμαστε στα συλλογικά μας όργανα είναι, γιατί υπήρξε προϊόν μιας ηγεσίας 15 χρόνων.

«Πριν από τις ευρωεκλογές του είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα» συνέχισε για τον κ. Τσίπρα, συμπληρώνοντας ότι «το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είχαν όλοι γνώση για τα ζητήματα του κόμματος». «Μέσα σε αυτά και τα οικονομικά ζητήματα του κόμματος» τόνιζε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει πως «και αυτό είναι λυπηρό κατά τη γνώμη μου».

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε ότι «έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα (σε προμηθευτές) πέρυσι στις εκλογές και μάλιστα μεταξύ των δύο εκλογών όπου ήταν ξεκάθαρο ότι θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο», για να προσθέσει πως «και αναγκαζόμαστε αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση». Στην ίδια κατεύθυνση, «η διαφημιστική σύμβαση που είχε η Αυγή «δεν συνάδει με την κουλτούρα της Αυγής» παρατήρησε, για να υπενθυμίσει ότι «αυτή η σύμβαση σταμάτησε την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών» και «προφανώς αυτή τη σύμβαση την σύναψε όποιος είχε δικαίωμα να την συνάψει πριν γίνω εγώ Πρόεδρος».

«Είναι γνωστά σε όλους και στην προηγούμενη ηγεσία αυτά τα ζητήματα» υπογράμμισε ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ «το μόνο που είναι έντιμο είναι να υπάρξει στήριξη στην σημερινή ηγεσία», σημείωσε. Για τα ασφαλιστικά ταμεία και τα χρέη των κομματικών ΜΜΕ, «υπάρχει διοίκηση των δύο αυτών εταιριών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διοίκηση αυτών των εταιρειών» διευκρίνισε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ακόμη πως «οι ευθύνες όσες υπάρχουν θα αναληφθούν από τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή».

Για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, «η οικονομική επιτροπή που έχουμε συγκροτήσει, τα αναλύει όλα» δήλωσε, προαναγγέλλοντας ότι «την απόφαση των πόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα την πάρει η Πολιτική Γραμματεία στην επόμενη συνεδρίασή της».

Να αναλύσει ο Τσίπρας τα λάθη της κυβέρνησής του

Σε ερώτηση ακροατή για την υπόθεση Καλογρίτσα, «δεν έχω να σχολιάσω τίποτα επ’ αυτού. Δεν ξεχνώ τίποτα» απάντησε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ότι «είναι καλό να αφήσουμε τις κομματικές προπαγάνδες και επαναλήψεις» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει πως «όσα λάθη έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα αναλύσουν οι ιστορικοί, οι πολιτικοί αναλυτές και προφανώς ο τέως Πρόεδρος».

Ανοιχτή η διαγραφή Σπίρτζη

«Κοιτάξτε καταρχάς υπάρχουν καταστατικές και συλλογικές διαδικασίες για τέτοια ζητήματα και κάθε μέλος ή ομάδα μελών μπορεί να προβεί σε όποια στην επιτροπή δεοντολογίας που λειτουργεί με το σημερινό καθεστώς και θα εξεταστεί, περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης.

«Θα σεβαστώ απόλυτα την απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας» συνέχισε, ενώ «θα παρότρυνα τον κ. Σπίρτζη να κάνει με την ίδια θέρμη κριτική στον κ. Μητσοτάκη. Άρα, το να σχολιάζεις απ'έξω οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει το να βοηθά από μέσα είναι το δύσκολο, η μπάλα από μέσα παίζεται», πρόσθεσε.

Ως προς την προσφώνηση «Πρόεδρε» αντί του «Στέφανε» που ζήτησε από τον κ. Σπίρτζη, «η οικειότητα και η εμπιστοσύνη χτίζεται με πράξεις» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «όποιο στέλεχος του κόμματος επιθυμεί να με δει και να συνεισφέρει».

«Δεν είναι πλακίτσα»

«Η κριτική για μένα είναι ευπρόσδεκτη» συνέχισε και δήλωσε πως αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή «δεν είναι πλακίτσα», αναγνωρίζοντας ότι «πρέπει και προσωπικά να βελτιωθώ».

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, διερωτώμενος «για το τραπεζικό σύστημα για ποιο λόγο δεν έχει ειπωθεί τίποτα από το ΠΑΣΟΚ» επιμένοντας στην σφοδρή κριτική του για την Attica Bank. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κριθούν όλες και όλοι βάσει της δύναμης που έχουν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους όταν υπάρχει το ζήτημα του πλούτου του ελληνικού λαού», δήλωσε.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και την αλλαγή στην ευρωπαϊκή ηγεσία, «εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οποιονδήποτε υποψήφιο που έχει τέτοια στυγνή νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία» και «δε φοβόμαστε ή δεν επιθυμούμε να φύγει από τα πόδια μας ο κ. Μητσοτάκης» είπε, σημειώνοντας ότι «εμείς ήδη ραγίσαμε την παντοδυναμία του κ. Μητσοτάκη».

Ταυτόχρονα, «θεωρούμε ως ΣΥΡΙΖΑ απαράδεκτο να γίνεται η ψυχή ταλαιπωρημένων ανθρώπων εμπορεύσιμο προϊόν και η χώρα που υπέγραψε στο σύμφωνο που υπέγραψε Μητσοτάκης αποθήκη ψυχών» παρατήρησε.

Στο ενδεχόμενο να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «δεν είναι δική μου απόφαση αυτό» απάντησε ο κ. Κασσελάκης. «Προσωπικά επιθυμώ να το κρατήσω, αλλά να δεν είναι δική μου απόφαση. Χρειαζόμαστε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θυμίζοντας την αποστροφή του κ. Τσίπρα στη Διεθνή Διάσκεψη για την ειρήνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι αλλάζει για εκπαιδευτικούς και μαθητές με το πολλαπλό βιβλίο - Η επίπτωσή του στην Τράπεζα Θεμάτων

Ανοιχτή σύρραξη μεταξύ Κασσελίστας και «φρουράς Τσίπρα» για τα μαύρα ταμεία και τα τρολ: Πρώτος στόχος ο Σπίρτζης

66 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση που παρέσυρε δυο λεωφορεία σε ποταμό στο Νεπάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr