O Νίκος Παπανδρέου στηρίζει Γερουλάνο και αφήνει αιχμές για Ανδρουλάκη και Δούκα

«Θα κάνω έναν αγώνα, τίμιο, καθαρό, πολιτικό», λέει ο Δούκας από την Καλαμάτα

Αιχμές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του Χάρη Δούκα άφησε ο Νίκος Παπανδρέου, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ του Παύλου Γερουλάνου για την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον προσεχή Οκτώβρη.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για τη λειτουργία της Χαριλάου Τρικούπη έκανε λόγο για «ένα κλειστό σύστημα που πρέπει να ανοίξει». Απέδωσε στο «κλειστό σύστημα» το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις πρόσφατες ευρωεκλογές και αναφέρθηκε με δηκτικό ύφος σε: «Αρχηγούς, που δεν ήθελαν να βλέπουν Παπανδρέου, θέλουν τους ψηφοφόρους του Παπανδρέου, δεν θέλουν τους Παπανδρέου, ενώ τον Ανδρέα τον θυμούνται μόνο όταν δεν πάνε καλά. Καιρός να πάει το ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει, όχι σε εμένα, στην ιστορία του». Για τις σχέσεις του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Νίκος Παπανδρέου είπε πως «ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα μαζί του, όμως ο πρόεδρος πιθανότατα έχει, αφού ανάμεσά τους δεν υπάρχει επαφή. «Ίσως και επειδή ζήτησα αλλαγή αρχηγού, να έχει παίξει ρόλο» εξήγησε και πρόσθεσε με νόημα για την εκλογή ηγεσίας ότι «άλλοι δεν παίρνουν θέση, εγώ παίρνω θέση».

Αναφερόμενος στα κριτήρια που θέτει για την επιλογή αρχηγού είπε μιλώντας επίσης στον Talk Radio 98,9 και στον Τάκη Χατζή ότι στηρίζει τον Παύλο Γερουλάνο διότι έχει εμπειρία υπουργού, επαφές με το εξωτερικό και μπορεί να πάει το ΠΑΣΟΚ πάνω από το 10%. «Ποιος θα φέρει τον κόσμο πίσω, ποιος θα ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτή αγκαλιά, αυτό που έλεγα προεκλογικά και το λέω και μετά από τις εκλογές, γιατί μέχρι τώρα είναι κλειστό το σύστημα, κλειστό. Γι’ αυτό δεν πήγαμε καλά. Πρέπει να ανοίξει. Και, δεύτερον, δεν είναι αντιπαπανδρεϊκός. Και αυτό το απλό κριτήριο: να μη βγάλουμε αντιπαπανδρεϊκό αρχηγό».

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Παπανδρέου και οι άλλοι υποψήφιοι είναι άξιοι και είναι τόσο πολλοί γιατί υπάρχει θυμός και θέλουν να εκφράσουν τις θέσεις και τις αντιρρήσεις τους. «Πρέπει να γίνεται συζήτηση με όλα τα στελέχη, όχι να υπάρχει μόνον η πρόταση του αρχηγού, όχι μόνο σαραντάρηδες, που είναι η τάση σήμερα», δήλωσε ο Νίκος Παπανδρέου οποίος όταν ρωτήθηκε, πως και δεν είναι και ο ίδιος υποψήφιος υποστήριξε: «Εδώ ταιριάζει το, όταν σε ψηφίσουν για κάτι, επιμένεις». Ήταν αιχμή το τελευταίο για τον Χάρη Δούκα;

«Ακούστε, αν μπορείς να κάνεις δύο δουλειές συγχρόνως τόσο μεγάλες, θα είναι πολύ καλό, θα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο να γίνει αυτό, να είσαι καλός σε δύο δυνατές θέσεις. Δύσκολο. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε μια θέση και να προχωράμε. Αλλά αυτό θα το κρίνει ο κόσμος που θα ψηφίσει, δεν θέλω να κάνω κριτική. Κάτι που δεν θα έκανα εγώ, μπορεί να το έκαναν άλλοι», απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

Ο Χάρης Δούκας που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παραμείνει Δήμαρχος Αθηναίων εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι ο ένας ρόλος ενισχύει τον άλλο, δηλαδή και την Αθήνα και τη χώρα. Χθες από την Καλαμάτα δεσμεύτηκε εν τω μεταξύ ότι θα κάνει «έναν αγώνα τίμιο, καθαρό, πολιτικό» κι ότι έχει ζητήσει μια καθαρή διαδρομή για όλους τους υποψήφιους προεκλογικά. «Να συγκρουστούμε με πολιτικούς όρους για να αναγεννηθούμε, όχι με …δηλητήρια, που δημιουργούν μετά μεγάλα προβλήματα»», τόνισε και υπογράμμισε: «Η συζήτηση πρέπει να είναι ενωτική και η κατεύθυνση πρέπει να είναι η δημοκρατική ανατροπή».

«Θέλουμε δημοκρατική ανατροπή, θέλουμε εκδημοκρατισμό. Στην υγεία, στην παιδεία, στην ενέργεια, στους εργαζομένους, στα νέα παιδιά», υποστηρίζει και επιμένει ότι: «Η δημοκρατική παράταξη δε μπορεί να περιμένει άλλο. Είναι πολλά τα χρόνια που συζητάμε να την αναγεννήσουμε. Στο τέλος, θα γίνει όπως στη Γαλλία. Όπου συζήτηση στη συζήτηση, θα έχουμε και ακροδεξιό κόμμα. Ακόμα και στις ενώσεις που κάποιοι φαντασιώνονται δεν θα αθροίζουμε ποσοστά. Πρέπει άμεσα, στον χρόνο του «τώρα» να πάρουμε την τύχη της παράταξης στα χέρια μας. Στις 6 του Οκτώβρη μαζική συμμετοχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Το κύκλωμα των εκβιαστών επιστράτευε άστεγους για να καταγγέλλουν καταστηματάρχες - Στη φυλακή η Νάνσυ

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Το φονικό ζευγάρι και η τραγική ιστορία πίσω από την «Αναπαράσταση» του Αγγελόπουλου

Φρικτός θάνατος για 19χρονη στη Ρουμανία από επίθεση αρκούδας - Ούρλιαζε στους διασώστες «με πλησιάζει, με πλησιάζει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr