Διαψεύδει η πλευρά Παππά το «άδειασμα» στον Κασσελάκη για την Attica Bank

Διαψεύδει η πλευρά Παππά το «άδειασμα» στον Κασσελάκη για την Attica Bank

«Θέλουμε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του Δημοσίου», είπε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ

pappas_new1
Nα διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του για τις εξελίξεις στην Attica Bank επιχείρησε η πλευρά του πρώην Υπουργού, Νίκου Παππά, με τις οποίες έλαβε αρχικά αποστάσεις από τη θέση που έχει εκφράσει επανειλημμένα τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, πηγές από το περιβάλλον του να διευκρινίζουν πως «επειδή υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα περί «διαφορετικής γραμμής» του Νίκου Παππά από τον Στέφανο Κασσελάκη σε σχέση με το θέμα της Τράπεζας Αττικής, διαφορά που δεν προκύπτει ούτε από τη συνέντευξη στο Action24 (η απομαγνητοφώνηση που κυκλοφορεί το επιβεβαιώνει) ούτε από όσα λέει ο τομεάρχης Οικονομικών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτω tweet του Ν. Παππά και τη χθεσινή ανάρτηση (απάντηση στο non paper της Ν.Δ.) του Στέφανου Κασσελάκη».

«Ο Νίκος Παππάς μίλησε για 5ο πυλώνα, για διαφάνεια, για προστασία των δικαιωμάτων του δημοσίου, για στήριξη των ΜμΕ. Ο πρόεδρος έχει πει ότι «όχι απλά θέλουμε τον ανταγωνισμό, αλλά θέλουμε και την προσέλκυση και νέων κεφαλαίων για να δημιουργηθούν νέες συστημικές, αλλά κυρίως μη συστημικές τράπεζες», κ.ά» εξηγούν ακόμη πηγές από το περιβάλλον του πρώην Υπουργού, παραπέμποντας και στο σχετικό tweet.

Κλείσιμο

Ωστόσο, μιλώντας στο Action24 ο Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει 5ο τραπεζικό πυλώνα. «Θέλουμε πλουραλισμό», είπε και πρόσθεσε πως οι ανακοινώσεις του Στέφανου Κασσελάκη έγιναν με βάση τα δημοσιεύματα. Παράλληλα, πρόσθεσε πως «προφανώς θέλουμε να δούμε και τη συμφωνία και τις λεπτομέρειές της». Στην επισήμανση των δημοσιογράφων, πως είναι η πρώτη φορά που στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει τόσο ξεκάθαρα υπέρ της δημιουργίας 5ου τραπεζικού πυλώνα και άρα θα βοηθήσει στον ανταγωνισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Παππάς απάντησε, «απολύτως».

«Βλέπουμε μια επίμονη κριτική που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρός σας με δικές του ανακοινώσεις -δεν ξέρω αν προσυπογράφουν και όλοι οι υπόλοιποι, όσοι βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ- σχετικά με μια συμφωνία της Τράπεζας Αττικής με την Παγκρήτια Τράπεζα η οποία επίκειται, δεν την έχουμε δει ακόμα, δεν έχουμε δει τα νούμερα, παρ' όλα αυτά εσείς λέτε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει. Δεν θα έπρεπε όμως και εσείς να τη δείτε πρώτα και μετά να τοποθετηθείτε;», ρώτησε ο δημοσιογράφος, με τον Νίκο Παππά να απαντά «Πρώτον, εμείς θέλουμε 5ο τραπεζικό πυλώνα, θέλουμε πλουραλισμό. Βεβαίως θέλουμε. Απολύτως. Έγινε διευκρίνιση στη δεύτερη ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη και υπογραμμίστηκε, διότι βγήκε ένα non paper από την κυβέρνηση.

Δεύτερον, θέλουμε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του Δημοσίου. Τρίτον, θέλουμε έναν τραπεζικό πυλώνα που να παίξει έναν ρόλο που να γιατρεύει τη βασική ασθένεια του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Το κύκλωμα των εκβιαστών επιστράτευε άστεγους για να καταγγέλλουν καταστηματάρχες - Στη φυλακή η Νάνσυ

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Το φονικό ζευγάρι και η τραγική ιστορία πίσω από την «Αναπαράσταση» του Αγγελόπουλου

Φρικτός θάνατος για 19χρονη στη Ρουμανία από επίθεση αρκούδας - Ούρλιαζε στους διασώστες «με πλησιάζει, με πλησιάζει»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης