Απλώνει και… μαζεύει ο Κασσελάκης τα «μαύρα ταμεία» στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναμονή οι «87» για την Πολιτική Γραμματεία

Απλώνει και… μαζεύει ο Κασσελάκης τα «μαύρα ταμεία» στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναμονή οι «87» για την Πολιτική Γραμματεία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθει να ρίξει τους τόνους μετά τις αιχμές για Τσίπρα και «μαύρα» ταμεία - «Αυτονόητη» χαρακτήρισε την «οικοδόμηση πολιτικής εμπιστοσύνης» με το ΠΑΣΟΚ

kasselakis23

Να ρίξει εν μέρει τους εσωκομματικούς τόνους επιχειρεί τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά την επιλογή του να «φορτώσει» στον προκάτοχό του και πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα το οικονομικό κραχ της Κουμουνδούρου και ως εκ τούτου το όλον σχεδόν των ευθυνών για τα άδεια ταμεία του κόμματος.

Στον απόηχο της τοποθέτησής του την περασμένη Παρασκευή, στην οποία ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε πριν τις ευρωεκλογές την οικονομική δυσπραγία του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξήγησε (σε συνέντευξή του στη Real News) πως «οι αναφορές μου σε μαύρο χρήμα δεν αφορούσαν στο δικό μας κόμμα», παρά τους βαρείς υπαινιγμούς που άφησε με την επίμαχη ανάρτησή του από τις ΗΠΑ, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος κατά του προκατόχου του.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, «σε ό,τι με αφορά, μπορώ να μιλήσω για την περίοδο που είμαι πρόεδρος του κόμματος και να διαβεβαιώσω ότι όσο ηγούμαι του ΣΥΡΙΖΑ, καμία μαύρη σακούλα δεν έχει περάσει και δεν θα περάσει το κατώφλι της Κουμουνδούρου» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης. Δηλαδή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέφυγε να αναιρέσει πλήρως τα όσα ο ίδιος ισχυρίστηκε προ ημερών γραπτά περί «μαύρου χρήματος», αλλά αντίθετα επανέλαβε ως ορόσημο για την οικονομική διαχείριση των κομματικών ταμείων την ανάληψη της Προεδρίας από τον ίδιο.

«Καύσωνας» στους «87»

Ακόμη, ωστόσο, και αν ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε να μετριάσει κάπως τις αναφορές του περί «μαύρου χρήματος», ούτε και η παραπάνω αποστροφή του ανακούφισε τα στελέχη της «φρουράς Τσίπρα», τα οποία φέρονται τρομερά ενοχλημένα από το περιεχόμενο της συνέντευξης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ιδίως όταν η χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποδίδεται στο οικονομικό άνοιγμα σε προμηθευτές μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023, δηλαδή στην τελευταία φάση της Προεδρίας του κ. Τσίπρα.

Παράλληλα, οι «8» από τους «πραιτωριανούς» του πρώην Πρωθυπουργού που μετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία αναμένεται, κατά πληροφορίες, να αντιδράσουν σφόδρα για το γεγονός ότι δεν τους κοινοποιήθηκε η πρόθεση της ηγεσίας για προσωπικές εθελούσιες απολύσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», όπως υποστηρίζουν, παρότι μεγάλο μέρος της τελευταίας συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ήταν αφιερωμένη στις τύχες των κομματικών μίντια.

Ενότητα και σοβαρότητα

Πάντως, η τελευταία συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω της ενημέρωσης που θα έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να περάσει την πόρτα του νεοκλασικού επί της Βασιλίσσης Σοφίας στις 10.00 το πρωί, συνοδευόμενος από την Τομεάρχη Εξωτερικών Ρένα Δούρου και τον διπλωματικό του σύμβουλο κ. Παπαγεωργίου. Αργά το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρόκειται να μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής συνοδευόμενος από τον σύζυγό του Tyler McBeth,  για τον εορτασμό της 248ης Επετείου της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, εορτασμός ο οποίος έχει επισκιαστεί από την απόπειρα δολοφονίας κατά του υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Άλλωστε, ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί ολικό rebranding στο πολιτικό του προφίλ μετά τις ευρωεκλογές, προτρέποντας και τα στελέχη του κόμματος να τοποθετούνται με σοβαρότητα στη δημόσια σφαίρα. «Στη δημόσια εικόνα μας οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και να σεβόμαστε τις συλλογικές αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά στον απόηχο της επιστολής 70 μελών υπέρ της διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη.

Την ίδια ώρα, «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επισκιάζεται συνεχώς ο πολιτικός αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης της ΝΔ από ατέρμονες και άνευ πολιτικής βάσης συγκρούσεις στο εσωτερικό μας» διαμήνυσε χθες ο κ. Κασσελάκης δείχνοντας τη διαγραφή Σπίρτζη ως προεξοφλημένη, ενώ ζήτησε στο εξής ενότητα και σοβαρότητα στο κόμμα, συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, «στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη τη μέγιστη δυνατή ενότητα και ομοψυχία, για να είμαστε αποτελεσματικοί στον αγώνα για την ανατροπή της Δεξιάς και σε αυτή την προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή ενότητα προσδοκώ από τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παράδειγμα, ως ιστορικός ηγέτης του χώρου» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας άλλη μια αιχμή κατά του πρώην Πρωθυπουργού.

Πίεση χρόνου

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιέγραψε ως «αυτονόητη» την «οικοδόμηση πολιτικής εμπιστοσύνης μέσω ενός κοινοβουλευτικού μετώπου υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωνίας» με το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας όμως ότι «σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου, δεν μπορούμε να περιμένουμε ως τον Οκτώβριο», σε μια προσπάθεια να καθοδηγήσει τις εξελίξεις, πριν το άνοιγμα της εσωκομματικής κάλπης για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η σπουδή να ηγηθεί άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ των κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών με προοδευτικό πρόσημο θα έδινε στον Στέφανο Κασσελάκη αέρα επικεφαλής του ευρύτερου χώρου, όταν ο ίδιος «συνέστησε» χθες στους διεκδικητές του ίδιου ρόλου να μην  «βιάζονται» να βάλουν το κάρο μπροστά από το άλογο». «Όσοι το πράττουν αυτό, αδικούν την υπόθεση της συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, γιατί πολύ απλά ξεπερνούν το πιο κρίσιμο: την πολιτική και προγραμματική συζήτηση» παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης, για να καταλήξει πως «σε κάθε πάντως περίπτωση, η βάση των κομμάτων θα πρέπει να είναι αυτή που θα έχει τον τελευταίο λόγο σε όλα», αφήνοντας δηλαδή για άλλη μια φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει και ο ίδιος την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

 Ειδήσεις σήμερα:

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία, 2-1 την Αγγλία στον τελικό με ήρωα τον Ογιαρθάμπαλ - Δείτε τα γκολ

Νέα στοιχεία από το FBI για τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας Τραμπ - «Έδρασε μόνος, δεν είχε πρόβλημα ψυχικής υγείας»

Τα λόγια του κουμπάρου στον 43χρονο πριν σκοτώσει την Αρετή στην Αμφιλοχία - «Μην κάνεις καμιά βλακεία»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης