Λοβέρδος για Novartis: Όταν ένας άνθρωπος παίρνει χρήματα για να πει ορισμένα πράγματα, αυτό δεν επιτρέπεται από την ελληνική δικαιοσύνη

Λοβέρδος για Novartis: Όταν ένας άνθρωπος παίρνει χρήματα για να πει ορισμένα πράγματα, αυτό δεν επιτρέπεται από την ελληνική δικαιοσύνη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπενθύμισε για τους προστατευόμενους μάρτυρες ότι «στη βάσανο των ερωτήσεων υπέπιπταν σε αντιφάσεις και για πολλά έλεγαν δεν ξέρω και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να κριθεί»

loverdos-andreas
«Το ελληνικό δίκαιο απαγορεύει να έχει ίδιον όφελος ή οικονομικό συμφέρον ανεξαρτήτως πού παράγεται αυτό» είπε για τους προστατευόμενους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis ο Ανδρέας Λοβέρδος το πρωί της Δευτέρας μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα από το Πρώτο ΘΕΜΑ για τις κουκούλες που έκρυβαν λύτρα 56 εκατ. ευρώ.

«Όταν ένας άνθρωπος παίρνει χρήματα για να πει ορισμένα πράγματα αυτό δεν επιτρέπεται από την ελληνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στο Talk Radio 98,9, προσθέτοντας πως «όταν ο Έλληνας πολίτης μαθαίνει ότι η αμοιβή τους ήταν 5-6 εκατ. ευρώ, άνθρωποι που το βλέπουν αλλιώς μπορούν να πουν ό,τι θέλουν».

«Για να μας πουν, γιατί είπαν όσα είπαν; Από τι προστατεύονται, από τι κινδυνεύουν; Από 10 πολιτικούς; Με 10 πολιτικούς έχεις να κάνεις, από τι προστατεύεσαι; Ο προστατευόμενος προστατεςύεται από ανθρώπους που έχουν όπλα μπράβου κτλ. Ένας πολιτικός δεν έχει δικαιώμα να αμυνθεί με κάποια μήνυση; Το δικαίωμα το έχει μόνο ο άλλος;» συνέχισε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των προστατευόμενων μαρτύρων της σκευωρίας Novartis.

«Tο δικαίωμά μου αυτό πρέπει να μου αναγνωριστεί και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να αρθεί ο χαρακτήρας του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Λέει ο άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, και δεν το καταλαβαίνω: αν αρθεί η προστασία ποιος άλλος θα το τολμήσει; Ο επόμενος που θα το κάνει θα έχει να συνεισφέρει και όχι να πει "άκουσα, μου είπαν, φήμες" και από την άλλη ο εισαγγελέας θα ρωτάει και δεν θα βασίζεται σε μια ψευδή συκοφαντία»

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε «ζητώ όπως όλοι οι Έλληνες να εξεταστούν οι μηνύσεις μου κατά δύο μαρτύρων που έλεγαν για μένα συκοφαντικά ψέματα και κανένα από αυτά, αφού υπήρξε και ανάκληση στη δική μου περίπτωση, δεν στοιχειοθέτησε την παραμικρή ανάμειξή μου. Δεν πιέζω κανέναν δικαστή, δεν κάνω παραστάσεις, δεν λειτουργώ κομματικά και ζητώ κάτι που το δικαιούμαι».

«Έχω μηνύσει και θέλω να διασταυρωθούν με καθαρό δημόσιο τρόπο τα επιχειρήματά μου, ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι με συκοφάντησαν έχοντας γνώση οτι με συκοφάντησαν» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος υπενθύμισε για τους προστατευόμενους μάρτυρες ότι «στη βάσανο των ερωτήσεων υπέπιπταν σε αντιφάσεις και για πολλά έλεγαν δεν ξέρω και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να κριθεί».

Στο ερώτημα, τέλος, αν υπήρξε πολιτική εντολή για τις καταθέσεις αυτές, ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε «θα πουν οι ίδιοι αν υπήρξε πολιτική εντολή. 100% λέω εγώ, αλλά αυτό θα το πουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη. Σε ό,τι αφορά στους δύο συκοφάντες θέλω η δική τους πρακτική να ακουστεί γιατί τα είπαν και να μας πουν αν τους τα υπέδειξε κάποιος και ποιος»

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ: Πολίτες έβλεπαν τον 20χρονο να παίρνει θέση για να πυροβολήσει

Το βίαιο παρελθόν του 43χρονου: Λίγες μέρες πριν σκοτώσει την Αρετή, την ξυλοκόπησε σε παραλία της Αμφιλοχίας

Ο αδελφός του Μίχαελ Σουμάχερ, Ραλφ, ανακοίνωσε ότι είναι γκέι με φωτογραφία με τον σύντροφό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης