Μετωπική Κασσελάκη και «87» για τα μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία

Μετωπική Κασσελάκη και «87» για τα μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία

Στις 2 το μεσημέρι η συνεδρίαση - Οι «87» θα ζητήσουν να κλείσει το θέμα και να μη μείνει καμιά σκιά ως προς την οικονομική διαχείριση για την περίοδο της προεδρίας Τσίπρα

kasselakis0__2_
Στις δύο το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η συζήτηση μεταξύ των κορυφαίων στελεχών στο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν έφτασε στα… «μαύρα ταμεία».

Στελέχη των «87», δηλαδή της μειοψηφίας με ευθεία αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατέθεσαν νέο κείμενο κριτικής προς τον Στέφανο Κασσελάκη την περασμένη Πέμπτη, ζητώντας, ανάμεσα σε άλλα, ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να αποκαταστήσει την αποστροφή του περί «μαύρων ταμείων». Ειδικά για την συγκεκριμένη αποστροφή, στις σημερινές προθέσεις των «87» είναι να ζητηθεί ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, ώστε να μην μείνει στο μέλλον καμιά σκιά ως προς την οικονομική διαχείριση για την περίοδο της Προεδρίας του κ. Τσίπρα.

Να κλείσει το θέμα ζητά και ο Παππάς

Στην κατεύθυνση αυτή, δεν αποκλείεται να ζητηθεί από μέρους των «87» να τεθεί σε ψηφοφορία το κείμενο παρέμβασής τους, προκειμένου να εκτεθούν υπέρ ή κατά της άποψης περί «μαύρων ταμείων» όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου. Ήδη, στο διάστημα των τεσσάρων ημερών που μεσολάβησε από την τελευταία συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου σημειώθηκε μια πρώτη και αξιοσημείωτη αλλαγή, αυτή στη στάση του πρώην Υπουργού και Τομεάρχη Οικονομικών, Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, «πρέπει να γίνεται ανοιχτή πολιτική συζήτηση, αλλά να θυμόμαστε όλοι ότι πρέπει να εξαντλείται κάθε προσπάθεια σύνθεσης, την οποία έχουμε όλα τα περιθώρια να την πετύχουμε στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας», σημείωσε χθες ο κ. Παππάς μιλώντας στο OPEN. Όπως είπε, «πρέπει να υπάρξει μία ηγετική πρωτοβουλία που να κλείνει αυτό το θέμα (σ.σ.: περί των οικονομικών του κόμματος)», καθώς εκτός των άλλων «αποτελεί στρέβλωση στην πολιτική συζήτηση, όταν είναι γνωστή η πολιτεία και το παρελθόν άλλων κομμάτων να συζητάμε αυτά τα θέματα με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2pw55brf23l)


Στην κατεύθυνση αυτή, ο Νίκος Παππάς παρατήρησε επιπλέον πως πρέπει «ψύχραιμα και συλλογικά, να αποφανθούμε και για τα θέματα της συγκυρίας και για τον σχεδιασμό μας. Διότι έχουμε μία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και η Πολιτική Γραμματεία ως εκτελεστικό όργανο καλείται να την υλοποιήσει».

Κλεφτοπόλεμος Κασσελάκη

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης επανέφερε το θέμα με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, όπου δήλωσε πως «οι αναφορές μου σε μαύρο χρήμα δεν αφορούσαν στο δικό μας κόμμα», παρά τους βαρείς υπαινιγμούς που άφησε με την επίμαχη ανάρτησή του από τις ΗΠΑ, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος κατά του προκατόχου του. Ωστόσο, «σε ό,τι με αφορά, μπορώ να μιλήσω για την περίοδο που είμαι πρόεδρος του κόμματος και να διαβεβαιώσω ότι όσο ηγούμαι του ΣΥΡΙΖΑ, καμία μαύρη σακούλα δεν έχει περάσει και δεν θα περάσει το κατώφλι της Κουμουνδούρου» επανέλαβε ο κ. Κασσελάκης, επιμένοντας να θέτει εμφατικά ως ορόσημο για τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του κόμματος την έναρξη της δικής του Προεδρίας.

Υπό αυτήν την οπτική, στελέχη των «87» δε διαπιστώνουν καμία μετατόπιση του κ. Κασσελάκη από την «εμπρηστική», όπως την περιγράφουν, ανάρτησή του ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, η οποία εκτόξευσε στα ύψη την εσωκομματική ένταση λόγω του… «μαύρου χρήματος». Ταυτόχρονα, όμως, η πλευρά της μειοψηφίας φέρεται διατεθειμένη να συζητήσει τρόπους αποπληρωμής των προμηθευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για χρέη που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2023, με δεδομένο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αντιμετωπίζει οφειλές σε τράπεζες.

«Θα είχαμε πάει στο 10%»

Αντίθετα, χωρίς τις προεκλογικές δαπάνες που έγιναν μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων «θα είχαμε πάει στο 10%» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο protothema.gr, με δεδομένο ότι στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμφανίστηκε με νέα επικοινωνιακή καμπάνια, περισσότερα και πιο επεξεργασμένα διαφημιστικά μηνύματα και με προμετωπίδα του την Εκλογική Επιτροπή του κόμματος, στην οποία συμμετείχε και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην Κύπρο για την «μαύρη επέτειο»

Μετά τον εσωκομματικό σκόπελο της σημερινής Πολιτικής Γραμματείας, πάντως, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να μεταβεί στην Κύπρο την Πέμπτη, προκειμένου να συμμετάσχει στις τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την «μαύρη επέτειο» της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, στο νησί.

Μάλιστα, μετά την ενημέρωση που έλαβε χθες από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες τονίζοντας ότι η ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι θετική, αλλά ο διάλογος πρέπει να προωθηθεί στη βάση της ειλικρίνειας, του αμοιβαίου σεβασμού και του διεθνούς δικαίου, με την Ελλάδα να καθιστά σαφείς τις κόκκινες γραμμές της, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επανέλαβε την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη λωρίδα της Γάζας, με επιστροφή όλων των ομήρων και επανεκκίνησης αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά και με ταυτόχρονη αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα.

Ειδήσεις σήμερα:

To νέο αφήγημα Τραμπ και η πρώτη εμφάνιση με μπανταρισμένο αυτί και υψωμένη γροθιά μετά την απόπειρα δολοφονίας

Αποφάσεις στο Μαξίμου για να αποτραπεί θερινό ηλεκτροσόκ: Η φορολόγηση των παραγωγών ρεύματος και το πλαφόν στη χονδρική

Στον εισαγγελέα οι γονείς του 23χρονου ΑμεΑ που κατέληξε από θερμοπληξία στην Εύβοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης