Πλεύρης: Αν βγουν οι κουκούλες για τη Novartis θα δούμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο έστησε μια σκευωρία, είπε ο βουλευτής της ΝΔ

«Αν βγουν οι κουκούλες θα δούμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, που είναι ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πάνω σε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας γιατρών θέλησε να κλείσει φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους και στην πραγματικότητα να θέσει σε κίνδυνο το ίδιο το πολίτευμα» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα από το Πρώτο ΘΕΜΑ για τους προστατευόμενους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis για τις κουκούλες που έκρυβαν λύτρα 56 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Υγείας «η προκαταρκτική επιτροπή κατέληξε ότι οι μάρτυρες που κατέθεσαν στην Ελλάδα και στην Αμερική, είναι κοινοί και αυτό προκύπτει από τα έγγραφα. Οι μάρτυρες στην Αμερική κατέθεσαν ότι έγιναν δωροδοκίες μόνο σε γιατρούς και όχι σε πολιτικά πρόσωπα».

Ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε ότι «βασικό στοιχείο για να είναι κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας είναι ότι πρέπει να έχει πει αλήθεια».



Αναφέρθηκε, δε, στην κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη θυμίζοντας πως «είπε ότι του ζητήθηκε από τους εισαγγελείς να υποδείξει πολιτικά πρόσωπα. Μετά ήρθε η κατάθεση της κυρίας Ράικου η οποία ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να μεταφερθεί ο φάκελος στη Βουλή»

«Αν βγει το καθεστώς προστασίας και καταλάβουν ότι θα έχουν συνέπειες θα πουν ποιοι τους τα είπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο έστησε μια σκευωρία. Έχει καταδικαστεί ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι παρενέβη στην κυρία Ράικου για την υπόθεση» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης. Κατά τον ίδιο τη λίστα με τα 10 πολιτικά πρόσωπα «κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ τον καθοδήγησε».

Ο βουλευτής της ΝΔ θύμισε, τέλος, ότι την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μία όχληση στην Novartis: «Παραγράφηκαν υποθέσεις γιατρών γιατί μια ολόκληρη δικαιοσύνη, ασχολούνταν με τα 10 πολιτικά πρόσωπα και το σκάνδαλο γιατρών το άφησαν στην άκρη».

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος από το «βούλωστο» του Πολάκη στη Συρεγγέλα - Μαρινάκης: Να διαγραφεί τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γνωστή ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον σύζυγό της στην Κάρυστο

Οι πιο δύσκολες 72 ώρες του καύσωνα - Έκτακτα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr