Δένδιας: Για εμάς η Κύπρος κείται απολύτως πλησίον

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έγινε δεκτός χθες από τον αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, Γεώργιο, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Λευκωσίας

Ολοκληρώνοντας χθες, Δευτέρα 15 Ιουλίου, την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έγινε δεκτός από τον αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, Γεώργιο, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Λευκωσίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Λευκωσία, Κωστή Κωνσταντίνου, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Είναι μια θλιβερή πράγματι επέτειος. Πραξικοπήματα γίνονται παντού, αλλά σε χώρους όπως είναι η Κύπρος, που μας κυκλώνουν εχθροί πολυάριθμοι και πιο δυνατοί από εμάς, κάθε κατάλυση της Δημοκρατίας έχει πολλές, μεγάλες συνέπειες και τις συνέπειες αυτές τις ζούμε ακόμα, την τουρκοποίησιν του τόπου μας».



«Για αυτό και νοιώθουμε ιδιαίτερη ευχαρίστηση, το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος έρχεται αυτήν την ημέρα να μας πει ότι εκείνοι που διενήργησαν το πραξικόπημα δεν είχαν καμία σχέση ούτε με την Ελλάδα ούτε με τον ελληνισμό, μιλούσαν απλώς ελληνικά και ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα μας. Είμαστε τμήμα του έθνους και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις κινήσεις μας», κατέληξε.

«Για εμάς η Κύπρος κείται απολύτως πλησίον. Για τον ελληνισμό, για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Κύπρος κείται πλησίον», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο που πενήντα χρόνια μετά το χουντικό πραξικόπημα, που απετέλεσε την κερκόπορτα για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δεν έχουν αρθεί οι συνέπειες αυτής της παράνομης, παντελώς αντίθετης με το Διεθνές Δίκαιο, εισβολής. Είμαστε στη Λευκωσία, την τελευταία διχασμένη πόλη, ενάντια στις αρχές του Διεθνούς Δίκαιου, ενάντια στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση, στη Λευκωσία, με «φίλους Ελλαδίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Κύπρο», όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.


Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος από το «βούλωστο» του Πολάκη στη Συρεγγέλα - Μαρινάκης: Να διαγραφεί τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γνωστή ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον πρώην σύζυγό της στην Κάρυστο

Οι πιο δύσκολες 72 ώρες του καύσωνα - Έκτακτα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr