Συρεγγέλα: Μόνη ειλικρινής και έμπρακτη συγγνώμη η διαγραφή του Παύλου Πολάκη

Συρεγγέλα: Μόνη ειλικρινής και έμπρακτη συγγνώμη η διαγραφή του Παύλου Πολάκη

«Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό» είπε η γραμματέας της ΝΔ – Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης της είχε τηλεφωνήσει ζητώντας συγγνώμη για την επίθεση του Παύλου Πολάκη

sireggela-arthrou
Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η Μαρία Συρεγγέλα, απαντώντας στη «συγγνώμη» που της ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τη λεκτική επίθεση του βουλευτή σε βάρος της.

«Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η έμπρακτη συγνώμη, η διαγραφή του κύριου Πολάκη. Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό», τόνισε η κυρία Συρεγγέλα σε δήλωση που έκανε στην ΕΡΤ από το περιστύλιο της Βουλής.

Η γραμματέας της ΝΔ κάλεσε και τους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. «Καλώ όλες τις συναδέλφισσές και όλους τους συναδέλφους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση. Με ενιαία φωνή όλες και όλοι μαζί!» είπε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2qvwr8g5hgx)
Κλείσιμο


Αναλυτικά η δήλωση της Μαρίας Συρεγγέλα

«Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η έμπρακτη συγνώμη, η διαγραφή του κύριου Πολάκη.

Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό. 

Καλώ όλες τις συναδέλφισσές και όλους τους συναδέλφους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση. Με ενιαία φωνή όλες και όλοι μαζί!»

Διαγραφή Πολάκη ζητά και ο Μαρινάκης

«Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική, δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει καμία ουσία. Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις. Και πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο η διαγραφή» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

@pavlos_marinakis

👉 Μόνη αποδεκτή πράξη μετά την απαράδεκτη επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά της Μαρίας Συρεγγέλας, είναι η διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. #fyp #pavlosmarinakis #neademokratia #nd

♬ πρωτότυπος ήχος - Pavlos Marinakis

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

Ποια θα ήταν η αυτονόητη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ; O κύριος Κασσελάκης να διαγράψει τον κύριο Πολάκη.

Ούτως ή άλλως δεν ήταν και η πρώτη φορά που έδωσε τέτοιες χυδαίες αφορμές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί γι’ αυτό, πήρε τηλέφωνο για συγγνώμη την Μαρία Συρεγγέλα, όχι ο κύριος Πολάκης αλλά ο κύριος Κασσελάκης. Σαν «εκπρόσωπος» δηλαδή, του Παύλου Πολάκη, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε κάνει μία ανάρτηση που έδειχνε αμετανόητος. Ξέραμε ότι συγγνώμη σημαίνει και μεταμέλεια, όχι επιμονή σε μία πράξη. Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική, δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει καμία ουσία. Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις. Και πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο η διαγραφή, την οποία την έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές και νομίζω ότι ούτε αυτή τη φορά θα την δούμε».





Η συγγνώμη του Κασσελάκη για τον Πολάκη

Είχε προηγηθεί η επικοινωνία του Στέφανου Κασσελάκη με την κυρία Συρεγγέλα, με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για ιδιωτική συνομιλία 10 λεπτών.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη από τη γραμματέα της ΝΔ για όλα όσα συνέβησαν σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Όπως σημειώνουν «η γραμματέας της ΝΔ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για το τηλεφώνημα και τη στάση του, ενώ ο κ. Κασσελάκης της ζήτησε με τον θεσμικό της ρόλο να υπενθυμίσει στον κ. Μητσοτάκη πως ακόμη αναμένει και ο ίδιος μια συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη και το ομοφοβικό παραλήρημα εναντίον του από τον Απρίλιο. Όταν δε γνώριζε αν έπρεπε να βάλει το άρθρο «ο» ή «η» πριν από το όνομα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε σιωπήσει επιδεικτικά σε πολλαπλάσιας έντασης επίθεση».

Πηγές τις Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «η κυρία Συρεγγέλα σημείωσε όμως πως είναι διαφορετικό όταν αφορά ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και διαφορετικό όταν πρόκειται για έναν βουλευτή από την περιφέρεια, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά πως δεν γίνεται να διαχωρίζονται οι βουλευτές και την κυρία Συρεγγέλα να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει στο κ. Μητσοτάκη το δίκαιο αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Με έκπληξη ο κ. Κασσελάκης είδε αποσπασματικές διαρροές από την ιδιωτική συνομιλία τους», αναφέρουν από την Κουμουνδούρου και συνεχίζουν λέγοντας «μάλιστα η κ. Συρεγγέλα γνωρίζει πως η ανάρτηση του κ. Πολάκη έγινε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους. Αναμένουμε οι επόμενες «πηγές» της ΝΔ να αφορούν την καθυστερημένη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». ‎

«Συγγνώμη βέβαια οφείλει να ζητήσει και ο Υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, τόσο για τη χθεσινή απόπειρα να αποκλείσει τους ανασφάλιστους από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές, όσο και για τα ψέματα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίθεση του Πολάκη 

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, όταν ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι υπήρξε απόφαση για διακοπή συνταγογράφησης και πρόσβασης των ανασφάλιστων σε δημόσιες δομές υγείας, κάτι που διαψεύστηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Όταν η Μαρία Συρεγγέλα κάλεσε τον Παύλο Πολάκη πολλές φορές να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν απάντησε αλλά κατέφυγε σε ύβρεις και υποτιμητικές εκφράσεις προς τη συνομιλήτριά του.

«Η κυρία Συρεγγελά να πάει να κάνει καμία δουλειά», «βούλωστο» ήταν μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2qfii39ssv5)







Ειδήσεις σήμερα:

Δεν έγινε τίποτα, περνάμε καλά, λέει ο στιχουρχός Ανδρέας Κομπόσης για το επεισόδιο με τη Φαίη Ζαφειράκου στην Κάρυστο

Βίντεο ντοκουμέντα από την δράση της συμμορίας που μετείχαν οπαδοί - Έβαζαν φωτιά και έσπαγαν καταστήματα για εκβιασμούς

Έρχεται παρέμβαση για τις τιμές του ρεύματος – Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης