ΣΥΡΙΖΑ: Με καύσωνα 5,5 ώρες έξω από την Κουμουνδούρου οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Αυγής και του Κόκκινου

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 13.30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 - Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφυγε νωρίτερα, χωρίς να τους συναντήσει, έντονες αντιδράσεις - Η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, με εισήγηση Κασσελάκη, είναι το 45% (από 75%) της κρατικής επιχορήγησης να πηγαίνει στα κομματικά μέσα - Βίντεο

Νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν οι  απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινου», αντιδρώντας στις περικοπές που δρομολογεί η ηγεσία του κόμματος.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, η Τζούλη Τσίγκα έκανε ανάρτηση στα social γράφοντας: «Staycation απλήρωτοι έξω από την Κουμουνδουρου», περιμένοντας εν μέσω καύσωνα για να τους δεχτούν στην Πολιτική Γραμματεία. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Κασσελάκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς να τους συναντήσει. 

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν έξω από την Κουμουνδούρου μέχρι την αποχώρηση όλων των μελών του οργάνου λίγο μετά τις 7. Συνολικά 5,5 ώρες μέσα στον καύσωνα, δίχως να τους δει ή να τους μιλήσει κάποιος. 


Κατά πληροφορίες, η πρόταση για τα κομματικά ΜΜΕ, με εισήγηση Κασσελάκη και απόφαση από την Πολιτική Γραμματεία, είναι το 45% (από τουλάχιστον 75% στο παρελθόν) της κρατικής επιχορήγησης να πηγαίνει στα κομματικά μέσα. Η πρόταση αυτή θα σταλεί στις διοικήσεις των δύο μέσων ενημέρωσης (Αυγή, Στο Κόκκινο) και, σε συνεννόηση με εργαζόμενους μέχρι το τέλος του μήνα, πρέπει να εμφανίσουν μια βιώσιμη λύση για τα μέσα ενημέρωσης.

Η κινητοποίηση απέναντι από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου ξεκίνησε στις 13.30, την ώρα που στο εσωτερικό συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία. Την ίδια ώρα, πραγματοποίησαν στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», που επίσης, κατά πληροφορίες, μπαίνει σε δίνη περικοπών, με τις αντιδράσεις να είναι έντονες στα social media.



«Η εφημερίδα έχει ιστορία, οι εργαζόμενοι δεν βάζουμε τελεία» και «εδώ, εδώ και κάθε μέρα εδώ, μέχρι να πληρώσει το αφεντικό» είναι τα δυο βασικά συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Δείτε βίντεο:





Οι εργαζόμενοι της «Αυγής», μεταξύ άλλων, ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να μη γίνουν περικοπές, να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα και να μην συρρικνωθεί ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο».

Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας την Τετάρτη 17/7, από τις 12.00 έως τις 16.00 «προκειμένου να κάνουμε νέα γενική συνέλευση και να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας εκτιμώντας παράλληλα το αποτέλεσμα των διεργασιών της Πολιτικής Γραμματείας αναφορικά με το μέλλον της εφημερίδας», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ειδήσεις σήμερα:

«Για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ»: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Άννα Διαμαντοπούλου

Ανώγεια: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από συνομηλίκους του επειδή φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι - Δείτε βίντεο

Νέα πρόκληση από τα Τίρανα: Ο Αλβανός πρόεδρος στην εκδήλωση για την «γενοκτονία των Τσάμηδων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr