ΣΥΡΙΖΑ: Αναδίπλωση Κασσελάκη για τα «μαύρα ταμεία» - Αυξάνει την εισφορά των βουλευτών

Έγινε ειδική αναφορά στο θέμα Πολάκη, ασαφές αν υπήρξε απευθείας επικοινωνία του προέδρου μαζί του - Δεύτερη επικοινωνία με Συρεγγέλα

«Έχει γίνει προσπάθεια σύνθεσης απόψεων στο κείμενο για να προχωρήσουμε μπροστά. Η πρόθεση μου είναι ειλικρινής στο να προχωρήσουμε συλλογικά μπροστά, γιατί η κοινωνία έχει κουραστεί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, «το κείμενο απόφασης που ήταν συνθετικό, έχεις εγκριθεί με παρά πολύ μεγάλη πλειοψηφία και μερικές διαφοροποιήσεις για επιμέρους θέματα», ενώ ομοφωνία υπήρξε και στο θέμα των οικονομικών του κόμματος, κατά τις ίδιες πηγές. Ωστόσο, καταγράφηκαν διαφωνίες στη διατύπωση για το θέμα Πολάκη από ένα μέλος του καθοδηγητικού οργάνου, αλλά από ένα μέλος για την υπόθεση της Attica Bank.

Επιπλέον, στο κείμενο της απόφασης τονίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η χρήστη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος διαχρονικά, κλείνοντας προσώρας τη συζήτηση περί «μαύρων ταμείων».

Η πρόταση για τα κομματικά ΜΜΕ με εισήγηση του προέδρου του κόμματος και απόφαση από την Πολιτική Γραμματεία είναι να είναι το 45% (από τουλάχιστον 75 στο παρελθόν) της κρατικής επιχορήγησης να πηγαίνει στα κομματικά μέσα. Η πρόταση αυτή θα σταλεί στις διοικήσεις των δύο ΜΜΕ και σε συνεννόηση με εργαζόμενους μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να εμφανίσουν μια βιώσιμη λύση για τα μέσα ενημέρωσης.

Αυξάνεται η εισφορά των βουλευτών


Παράλληλα θα αρχίσει από αύριο καμπάνια οικονομικής εξόρμησης του κόμματος για την ενίσχυση του, αλλά και των ΜΜΕ, ενώ εγκρίθηκε και πρόταση, η οποία έχει περάσει για αύξηση της εισφοράς των βουλευτών και ευρωβουλευτών από το μηνιαίο μισθό τους υπέρ του κόμματος. Παράλληλα, θα υπάρχει και έκτακτη εισφορά για τις τρέχουσες ανάγκες από πλευράς βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Επιπλέον, έγινε ειδική αναφορά στο θέμα Πολάκη, η οποία θα συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του οργάνου, ενώ δεν είναι σαφές αν υπήρξε απευθείας επικοινωνία του προέδρου με τον κ. Πολάκη, ο οποίος ήταν στην Κρήτη. Ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε εκ νέου, κατά τις ίδιες πηγές, με την κ. Συρεγγέλα, μετά τις διαρροές από πλευράς της ΝΔ.

Τέλος, ομόφωνα εγκρίθηκαν η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) που θα είναι η σημερινή Κεντρική Επιτροπή, ενώ συγκροτείται γραμματεια ΚΟΕΣ, αλλά και Επιτροπή Καταστατικού.

Ειδήσεις σήμερα:

«Για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ»: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Άννα Διαμαντοπούλου

Ανώγεια: Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από συνομηλίκους του επειδή φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι - Δείτε βίντεο

Νέα πρόκληση από τα Τίρανα: Ο Αλβανός πρόεδρος στην εκδήλωση για την «γενοκτονία των Τσάμηδων»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr