ΣΥΡΙΖΑ: Παρασκήνιο με Πολάκη στην Πολιτική Γραμματεία, γιατί έπεσε στα «μαλακά» - Δεύτερη επικοινωνία Κασσελάκη με Συρεγγέλα

Οι «8» της «φρουράς Τσίπρα» πρότειναν να συμπεριληφθεί αναφορά αποδοκιμασίας του Πολάκη στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά αυτό απορρίφθηκε - Τον υπερασπίστηκαν Τζάκρη, Σκορίνης, Τελιγιορίδου και Δούρου

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν σήμερα η ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κλίμα βάρυνε απότομα, εξαιτίας του Παύλου Πολάκη.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεν απών, αλλά συνέχιζε τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από την Κρήτη κι ενώ εξελισσόταν η συνεδρίαση του καθοδηγητικού οργάνου, της οποίας αποτέλεσε ένα από τα βασικά αντικείμενα συζήτησης.

Κατά πληροφορίες, η πλευρά της μειοψηφίας, δηλαδή οι «8» της «φρουράς Τσίπρα», πρότειναν να συμπεριληφθεί αναφορά αποδοκιμασίας του στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά αυτό απορρίφθηκε, καθώς υπήρξαν μέλη του καθοδηγητικού οργάνου, τα οποία υπερασπίστηκαν τον Παύλο Πολάκη, δηλαδή, κατά πληροφορίες, οι: Θεοδώρα Τζάκρη, Νίκος Σκορίνης, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Ρένα Δούρου.

Τότε, επελέγη ως λύση η αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του κ. Πολάκη να εκφραστεί με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, η οποία και αναμένεται.

Οι δύο επικοινωνίες Κασσελάκη με Συρεγγέλα

Επιπρόσθετα, όπως μετέδιδαν κομματικές πηγές, εκτός από το δεκάλεπτο τηλεφώνημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαρία Συρεγγέλα, με το οποίο της ζήτησε συγγνώμη, ακολούθησε και δεύτερη επικοινωνία του κ. Κασσελάκη μαζί της, η οποία προέκυψε, όταν ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε γνώστης των διαρροών που υπήρξαν από πλευράς της ΝΔ.

Συρεγγέλα: Μόνη ειλικρινής συγγνώμη η διαγραφή

Νωρίτερα, τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η Μαρία Συρεγγέλα, απαντώντας στη «συγγνώμη» που της ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τη λεκτική επίθεση του βουλευτή σε βάρος της.

«Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η έμπρακτη συγνώμη, η διαγραφή του κύριου Πολάκη. Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό» τόνισε νωρίτερα η κυρία Συρεγγέλα σε δήλωση που έκανε στην ΕΡΤ από το περιστύλιο της Βουλής.

Η γραμματέας της ΝΔ κάλεσε και τους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. «Καλώ όλες τις συναδέλφισσές και όλους τους συναδέλφους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση. Με ενιαία φωνή όλες και όλοι μαζί!» είπε.



Αναλυτικά η δήλωση της Μαρίας Συρεγγέλα

«Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η έμπρακτη συγνώμη, η διαγραφή του κύριου Πολάκη.

Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό. 

Καλώ όλες τις συναδέλφισσές και όλους τους συναδέλφους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση. Με ενιαία φωνή όλες και όλοι μαζί!»

Διαγραφή Πολάκη ζητά και ο Μαρινάκης

«Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική, δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει καμία ουσία. Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις. Και πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο η διαγραφή» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

Ποια θα ήταν η αυτονόητη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ; O κύριος Κασσελάκης να διαγράψει τον κύριο Πολάκη.

Ούτως ή άλλως δεν ήταν και η πρώτη φορά που έδωσε τέτοιες χυδαίες αφορμές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί γι’ αυτό, πήρε τηλέφωνο για συγγνώμη την Μαρία Συρεγγέλα, όχι ο κύριος Πολάκης αλλά ο κύριος Κασσελάκης. Σαν «εκπρόσωπος» δηλαδή, του Παύλου Πολάκη, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε κάνει μία ανάρτηση που έδειχνε αμετανόητος. Ξέραμε ότι συγγνώμη σημαίνει και μεταμέλεια, όχι επιμονή σε μία πράξη. Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική, δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει καμία ουσία. Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις. Και πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο η διαγραφή, την οποία την έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές και νομίζω ότι ούτε αυτή τη φορά θα την δούμε».



Ειδήσεις σήμερα:

Επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για Ιούλιο και Αύγουστο με φόρο στις εταιρείες φυσικού αερίου

Πειραιάς: Χειροπέδες σε 16χρονη για απόπειρα δολοφονίας 19χρονης έξω από νυχτερινό κατάστημα

Αμαλιάδα: Την εκβίασαν και όταν αρνήθηκε να τους πληρώσει, ανέβασαν το γυμνό της βίντεο στο TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr