ΣΥΡΙΖΑ: Τα μάζεψε ο Κασσελάκης για τα «μαύρα ταμεία» - «Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται με διαφάνεια στα οικονομικά του»

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μάζεψε ο Κασσελάκης για τα «μαύρα ταμεία» - «Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται με διαφάνεια στα οικονομικά του»

Το κόμμα, σύμφωνα με την απόφαση, «βασιζόταν και βασίζεται στην κρατική χρηματοδότηση, και στις συνδρομές των βουλευτών, των μελών και των φίλων του»

kasselakis
Ολική αναδίπλωση απέναντι στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη περί «μαύρων ταμείων» αποτυπώνει η σημερινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, «σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά πορεύεται, τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη, με διαφάνεια στα οικονομικά του, χωρίς άδηλους πόρους και σχέσεις ''δούναι και λαβείν'' με επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αναμφισβήτητα αποδείχθηκε και κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019».

«Βασιζόταν και βασίζεται στην κρατική χρηματοδότηση, και στις συνδρομές των βουλευτών, των μελών και των φίλων του. Είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε Τράπεζες, έχοντας αποπληρώσει το δάνειό του έχοντας έτσι την ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας σχετικά με το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων, την έλλειψη πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τραπεζικό δανεισμό και, βέβαια, την ανάγκη δημιουργίας δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, όπως φάνηκε ξεκάθαρα με τη στάση μας για την Άττικα banκ», συνεχίζει η απόφαση.

Ακόμη, «απαιτείται ένα συνολικό σχέδιο που θα εξασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα και προοπτική των Μέσων, με διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» τονίζεται τώρα για τα κομματικά ΜΜΕ, μετά το ξαφνικό λουκέτο στην ημερήσια «Αυγή».

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ:

●Παρά το ξεκάθαρα αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή και κοινωνικά καταστροφική πολιτική της. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη διαρκή πτώση του βιοτικού του επιπέδου, από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία. Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 στους 2 συμπολίτες μας δεν θα πάνε φέτος διακοπές, ενώ 8 στους 10 αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλη ή μεγάλη δυσκολία στο να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Την ίδια στιγμή, αυξάνεται εκ νέου η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, ενώ οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση με τις μεγάλες επιστροφές από τις εκπτώσεις του ρεύματος, αποκαλύπτοντας τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας, ενισχύει περαιτέρω την αντεργατική πραγματικότητα στη χώρα μας, που αποτελεί θλιβερή εξαίρεση στην Ευρώπη και μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.

● Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει τις ευθύνες που του έδωσε ξανά ο ελληνικός λαός, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Με αγώνες μέσα κι έξω από τη βουλή. Έχοντας ήδη καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά και για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.

●Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η πορεία ισχυροποίησης και ενδυνάμωσης του κόμματος, η οποία αποτελεί αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη για την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την προοδευτική ανατροπή. Με πρώτο, μεγάλο σταθμό της νέας αφετηρίας, το Καταστατικό Συνέδριο στις 4-6 Οκτωβρίου. Με ενότητα, συλλογικότητα, δημοκρατία, συντεταγμένες λειτουργίες, άνοιγμα στην κοινωνία, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ελπίδες και τις ανάγκες της.

●Η οικοδόμηση ενός ακόμα πιο ισχυρού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που να συμβαδίζει με τις εξελίξεις στην κοινωνία, με άμεση δημοκρατία και αποφασιστικό ρόλο και λόγο των μελών του, με περιφερειακή οργάνωση και χρήση όλων των νέων ψηφιακών εργαλείων, με αξιοκρατία και ακόμα πιο βαθιές ρίζες στην κοινωνία, αποτελεί αίτημα των καιρών. Ένα ανανεωμένο κόμμα, με ιδέες και αξίες που μπορούν να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν τους πολίτες, από τη σύγχρονη αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Αλλά και ένα κόμμα με σύγχρονο, συγκεκριμένο και ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα, με αξιοπιστία, κοινωνική δικαιοσύνη και κυβερνησιμότητα.

●Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, και ως το μεγαλύτερο κόμμα του προοδευτικού χώρου, οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης. Συμμετέχοντας στη συζήτηση, αλλά κυρίως πρωτοστατώντας στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών στα πεδία που έχουν άμεση επίπτωση στις ζωές των πολιτών. Με προτάσεις νόμου και με συνεργασία των κοινοβουλευτικών ομάδων των προοδευτικών κομμάτων, μέσα στη Βουλή, αλλά και με συνεργασίες μέσα στην κοινωνία. Στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στους επαγγελματικούς φορείς. Με διαφάνεια, με τη συμμετοχή της κοινωνίας, και στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων. Με αυτοτέλεια των κομμάτων, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, και χωρίς ρευστοποίηση των πολιτικών σχηματισμών. Όπως επισημαίνει και η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του μεγαλύτερου κόμματος του χώρου, οφείλει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας συνεννόησης που έχει ανάγκη η κοινωνία.

●Σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχρονικά πορεύεται, τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη, με διαφάνεια στα οικονομικά του, χωρίς άδηλους πόρους και σχέσεις «δούναι και λαβείν» με επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αναμφισβήτητα αποδείχθηκε και κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019. Βασιζόταν και βασίζεται στην κρατική χρηματοδότηση, και στις συνδρομές των βουλευτών, των μελών και των φίλων του. Είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε Τράπεζες, έχοντας αποπληρώσει το δάνειό του έχοντας έτσι την ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας σχετικά με το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων, την έλλειψη πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τραπεζικό δανεισμό και, βέβαια, την ανάγκη δημιουργίας δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, όπως φάνηκε ξεκάθαρα με τη στάση μας για την Άττικα banκ.

●Το ζήτημα της οικονομικής βιωσιμότητας των Μέσων στα οποία είναι βασικός μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι γνωστό από καιρό. Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης έχει δημιουργήσει πρόσθετες σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες οδήγησαν και στη δύσκολη απόφαση, για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλου της Αυγής, από το ΔΣ της εφημερίδας.

●Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, απαιτείται ένα συνολικό σχέδιο που θα εξασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα και προοπτική των Μέσων, με διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι διοικήσεις των Μέσων, καλούνται να εκπονήσουν και να εισηγηθούν σχέδιο βιωσιμότητας.

●Σε αυτό το πλαίσιο, χρειάζεται να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις που να αντιμετωπίζουν άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα, τα σοβαρά οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το
Κόμμα.

Η Πολιτική Γραμματεία αποφασίζει:

-Aύξηση της μηνιαίας υποχρεωτικής εισφοράς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.
-Οικονομική εξόρμηση μέσω κουπονιών και καμπάνια στήριξης των μέσων του ΣΥΡΙΖΑ
-Η χρηματοδότηση των Μέσων σε ετήσια βάση δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσό που ισούται με το 45% της κρατικής τακτικής χρηματοδότησης. Το ποσοστό αυτό δύναται να αυξηθεί ανάλογα με το σχέδιο βιωσιμότητας
-Μεγάλη οικονομική εξόρμηση ΣΕΠ – ΟΚΤ συνδυασμένη με έκδοση κάρτας μέλους
- Επανεξέταση των εξόδων των ΝΕ, σε συνεργασία με τις ΝΕ
-Συνολική επανεξέταση της ενοικίασης των γραφείων σε Αθήνα και περιφέρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ρεύματος για να ανακουφίσουμε τους πολίτες τον Αύγουστο

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος και στην δολοφονία Λυγγερίδη ο 20χρονος σύντροφος της ανήλικης που μαχαίρωσε 19χρονη

Σάνεν Ντόχερτι: Ήταν ο φύλακας άγγελός μου, λέει ο πρώην σύζυγός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης