Φρέντη Μπελέρης: Θα αντιμετωπίσω το υπόλοιπο της ποινής μου όποιο κι αν είναι αυτό

Αναφερόμενος στα καθήκοντά του, τόνισε πως είναι κάτι πρωτόγνωρο γι΄ αυτόν και πως θα αναζητήσει την βοήθεια παλαιότερων Ελλήνων ευρωβουλευτών

Συνέντευξη παραχώρησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντη Μπελέρης, ο οποίος χθες αποφυλακίστηκε και προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργοκαι να ορκιστεί.

Όπως είπε μιλώντας στον ANT1, η σημερινή είναι μέρα «μεγάλης χαράς και συγκίνησης». Δήλωσε πως νιώθει μεγάλη ευθύνη για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ελληνικό λαό για την πίστη που έδειξαν στο πρόσωπό του. Είπε μάλιστα πως όλον αυτόν τον καιρό λαμβάνει πολλά μηνύματα συμπαράστασης.

Σχετικά με το μέλλον του και το αν ελπίζει να αποφυλακιστεί είπε πως το Σάββατο πρέπει να παρουσιαστεί στις φυλακές. «Έχω κάνει αίτημα αποφυλάκισης. Θα επιστρέψω στη Χειμάρρα, είναι το σπίτι μου. Δεν πρόκειται να φύγω. Θα αντιμετωπίσω το υπόλοιπο της ποινής μου όποιο κι αν είναι αυτό». Επεσήμανε πως η Χειμάρρα είναι ένα μέρος που κατοικείται από Έλληνες και Αλβανούς, οι οποίοι συνυπάρχουν για πολλά χρόνια και έτσι πρέπει να συμβαίνει. «Θα πρέπει να έχουμε πολιτικά δικαιώματα. Να έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το κράτος δικαίου στην Αλβανία υπογράμμισε πως «Πάρα πολλές περιπτώσεις δείχνουν ότι η δικαιοσύνη και η διάκριση των εξουσιών δεν λειτουργεί. Η Αλβανία είναι ευρωπαϊκή χώρα γεωγραφικά και θέλω να πιστεύω και πολιτισμικά. Η ηγεσία της όμως δεν έχει κάνει προσπάθειες να προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος, αναφερόμενος στα καθήκοντά του, τόνισε πως είναι κάτι πρωτόγνωρο γι΄ αυτόν και πως θα αναζητήσει την βοήθεια παλαιότερων Ελλήνων ευρωβουλευτών. «Θα τα καταφέρω επάξια» δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Λύτρας: Όχι στην αποφυλάκισή του γιατί μπορεί να τελέσει νέα εγκλήματα - Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου

Επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για το καλοκαίρι με φόρο στις εταιρείες φυσικού αερίου

Γαλλία: Ο Μακρόν αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης Ατάλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr