Μητσοτάκης: Δεν αποφασίζω μόνος, αλλά χρειάζεται πρόεδρος Δημοκρατίας με ευρύτερη αποδοχή

Θα ανοίξει συγκροτημένα η συζήτηση την κατάλληλη στιγμή, ανέφερε - «Δεν πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως δίδυμο» είπε για τους Σαμαρά και Καραμανλή στη συνέντευξη στον Σκάι - Δείτε βίντεο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζεται ευρύτερη αποδοχή, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Σκάι - και υπογράμμισε ότι δεν θα δεχθεί άποψη επ' αυτού από κανέναν βουλευτή ώσπου να ανοίξει η συζήτηση, μιας και -όπως είπε - «δεν αποφαζίζει μόνος του». Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι πρόωρο να γίνονται συζητήσεις επί του θέματος, επειδή «είναι άκομψο για τον θεσμό». 

Όπως είναι γνωστό, η θητεία της προέδρου της Δημοκρατίας λήγει στις αρχές του 2025 - και ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μάριος Σαλμάς έχουν ήδη θέσει θέμα εκλογής «παραταξιακού» ΠτΔ, μιας και πλέον το ζήτημα έχει αποσυνδεθεί από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αφού δεν χρειάζονται πια 180 βουλευτικές ψήφοι.  Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα γίνει συντεταγμένη συζήτηση για το πρόσωπο του - της προέδρου της Δημοκρατίας όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή. 

Όταν ρωτήθηκε για τις τελευταίες κινήσεις και την κοινή εμφάνιση των κ.κ Σαμαρά και Καραμανλή, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι σέβεται και τιμά πρόσωπα που έκατσαν στην καρέκλα του πρωθυπουργού. «Έχουν τις απόψεις τους, δεν συμφωνώ με όλα, αλλά έχουν δικαίωμα να τις εκφράζουν. Δεν πρέπει να τους βλέπουμε ως δίδυμο. Η πολιτική της ΝΔ αυτή τη στιγμή εκφράζεται από εμένα και την κυβέρνηση που πήρε ισχυρή εντολή να ασκήσει συγκεκριμένη πολιτική»«, είπε ο πρωθυπουργός.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ρεύματος για να ανακουφίσουμε τους πολίτες τον Αύγουστο

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος και στην δολοφονία Λυγγερίδη ο 20χρονος σύντροφος της ανήλικης που μαχαίρωσε 19χρονη

Σάνεν Ντόχερτι: Ήταν ο φύλακας άγγελός μου, λέει ο πρώην σύζυγός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr