ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για να προστατεύσουν τον Παύλο Πολάκη παρά τις αντιδράσεις μετά το «βούλωστο» στη Μαρία Συρεγγέλα

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για να προστατεύσουν τον Παύλο Πολάκη παρά τις αντιδράσεις μετά το «βούλωστο» στη Μαρία Συρεγγέλα

Το ζήτημα τέθηκε στην Πολιτική Γραμματεία αλλά υπήρξαν στελέχη που τον υπερασπίστηκαν - Χωρίς αναφορά στο όνομα του βουλευτή Χανίων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

kasselakis-polakis-1
Πολιτική θύελλα προκάλεσε άλλη μια δημόσια και εκτός ορίων επίθεση του Παύλου Πολάκη, αυτή την φορά κατά της βουλευτή και γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Συρεγγέλα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική του εμφάνιση αντιπαρατέθηκε με την κυρία Συρεγγέλα, φτάνοντας σε σημείο να της πει «βούλωστο» αφήνοντας εμβρόντητους όσους συμμετείχαν στην εκπομπή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2qfii39ssv5)


Η φράση του αυτή, που ερμηνεύεται ως σεξιστική επίθεση, άναψε νέες φωτιές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητά την διαγραφή του κ. Πολάκη ξεκαθαρίζοντας πως οποιαδήποτε άλλη κίνηση είναι υποκριτική. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την άλλη, εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας «κάθε προσβλητική συμπεριφορά». Είχε μεσολαβήσει άλλωστε νωρίτερα και απολογητικό τηλεφώνημα του Στέφανου Κασσελάκη στην κ. Συρεγγέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε το θέμα του κ. Πολάκη. Κάποιοι ζήτησαν να συμπεριληφθεί αναφορά αποδοκιμασίας του στην απόφαση του οργάνου, αλλά αυτό απορρίφθηκε, καθώς υπήρξαν μέλη του, τα οποία υπερασπίστηκαν τον Παύλο Πολάκη.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε από χθες το protohema.gr, η πλευρά της μειοψηφίας, δηλαδή οι «8» της «φρουράς Τσίπρα», πρότειναν να συμπεριληφθεί αναφορά αποδοκιμασίας του στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά αυτό απορρίφθηκε, καθώς υπήρξαν μέλη του καθοδηγητικού οργάνου, τα οποία υπερασπίστηκαν τον Παύλο Πολάκη, δηλαδή, κατά πληροφορίες, οι: Θεοδώρα Τζάκρη, Νίκος Σκορίνης, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Ρένα Δούρου.

Όλα ξεκίνησαν, πάντως, όταν οι δύο βουλευτές αντιπαρατέθηκαν με αφορμή τους ισχυρισμούς του κ. Πολάκη, ότι υπήρξε απόφαση για διακοπή συνταγογράφησης και πρόσβασης των ανασφάλιστων σε δημόσιες δομές υγείας, κάτι που έχει διαψευστεί από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Η Μαρία Συρεγγέλα κάλεσε τον Παύλο Πολάκη πολλές φορές να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας αποφεύγοντας να απαντήσει και χάνοντας την ψυχραιμία του κατέφυγε σε ύβρεις. «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμία δουλειά» και «βούλωστο» ήταν μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν στον τηλεοπτικό αέρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κυρία Συρεγγέλα. Το τηλεφώνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, διήρκησε δέκα λεπτά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά συγνώμη από την γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα πάντως που ο κ. Κασσελάκης απολογούταν εκ μέρους του Παύλου Πολάκη, ο βουλευτής Χανίων σε ανάρτησή του εμφανίζοταν αμετανόητος χαρακτηρίζοντας «μπούρδες» τα περί σεξιστικής επίθεσης και ξεκαθαρίζοντας ότι «λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που είπα χθες, καμία συγνώμη».

polakis-anartisi


«Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η έμπρακτη συγγνώμη, η διαγραφή του κύριου Πολάκη. Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό», τόνισε η κυρία Συρεγγέλα σε δήλωση που έκανε στην ΕΡΤ από το περιστύλιο της Βουλής. Η γραμματέας της ΝΔ κάλεσε και τους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. «Καλώ όλες τις συναδέλφισσές και όλους τους συναδέλφους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση. Με ενιαία φωνή όλες και όλοι μαζί!» είπε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2qvwr8g5hgx)


Την στήριξη τους προς το πρόσωπο της κ. Συρεγγέλα εξέφρασαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία, σημειώνει πως θα ήταν αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει και να διαγράψει τον βουλευτή και καταλήγει λέγοντας «Όχι κύριε Πολάκη! Δεν θα το βουλώσουμε! Δεν θα δεχτούμε καμία «σύσταση» να κάνουμε καμία δουλειά όπως εσείς εννοείτε!».

«Της είπε βούλωστο, ποιος είχε προσδοκίες για κάτι καλύτερο από τον Πολάκη;» είπε η Λιάνα Κανέλλη για τον πρώην υπουργό. «Είναι αντανάκλαση στη μούρη του» είπε για το ύφος του Παύλου Πολάκη προσθέτοντας ότι «το βούλωστο και το σκάσε δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Στα «κόκκινα» η χώρα για 48 ώρες - Πού θα δείξει 43άρια το θερμόμετρο

CNN: Πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο δολοφονίας Τραμπ - Δεν συνδέεται με την απόπειρα

Βίντεο: Η στιγμή που ο Κάιλ Γκας εύχεται να μην «αστοχήσουν την επόμενη φορά» αναφερόμενος στην απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης