Άγκυρα κατά Δένδια: «Xαμηλού επιπέδου, ψευδής και συκοφαντική» η δήλωση για την εισβολή στην Κύπρο

Άγκυρα κατά Δένδια: «Xαμηλού επιπέδου, ψευδής και συκοφαντική» η δήλωση για την εισβολή στην Κύπρο

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί τον Δένδια πως υπονομεύει τις κοινές θέσεις που εκφράζουν το τελευταίο διάστημα οι Μητσοτάκης και Ερντογάν- Χαρακτηρίζει «χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική» τη δήλωση του έλληνα υπουργού Άμυνας για την εισβολή στην Κύπρο

dendias_new
Την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο τις προηγούμενες ημέρες. Εκεί, αναφερόμενος στα γεγονότα του 1974, ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «παράνομη, παντελώς αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο, εισβολή», προσθέτοντας πως «είμαστε στη Λευκωσία, την τελευταία διχασμένη πόλη, ενάντια στις αρχές του Διεθνούς Δίκαιου, ενάντια στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». Η ανακοίνωση της Άγκυρας προετοιμάζει το κλίμα ενόψει των εκδηλώσεων, το ερχόμενο Σάββατο, με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο και του Ερντογάν στα κατεχόμενα. 

Η Άγκυρα απάντησε σήμερα, μέσω του υπουργείου Άμυνας, χαρακτηρίζοντας «χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική» τη δήλωση του Δένδια, η οποία «στοχοποιεί τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό». Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό Άμυνας «να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του να υπονομεύσει την κοινή θέση των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο».



Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καταδικάζουμε σθεναρά τα χαμηλού επιπέδου, ψεύδη και συκοφαντίες του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό.

Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ενήργησε σύμφωνα με το δικαίωμα εγγυήσεως της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος υποβλήθηκε σε κάθε είδους διώξεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά μεταξύ 1963 και 1974, από απόπειρα γενοκτονίας.

Χάρη στο θάρρος και την παρουσία των Τούρκων στρατιωτών, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η χουντική καταπίεση της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό έχει εξαλειφθεί και το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει ανατραπεί και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

Οι Τούρκοι στρατιώτες θα είναι εγγυητές της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο και στο μέλλον, όπως ήταν χθες και είναι σήμερα.

Καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του για υπονόμευση της κοινής θέσης των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο. Oι προσπάθειες του κυρίου Δένδια να κάνει πολιτική σταδιοδρομία σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα καρποφορήσουν».


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα επιδοτηθούν οι καταναλωτές για το ρεύμα - Από τη φορολόγηση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας ο «κουμπαράς»

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεύσουν τον Πολάκη παρά τις αντιδράσεις μετά το «βούλωστο» στη Συρεγγέλα

Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει τις βουτιές της με λεοπάρ μπικίνι και αποθεώνεται στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης