Φρέντι Μπελέρης: Οι Αλβανοί θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ξέρω αν το ίδιο θέλει και ο Ράμα

Αισθάνομαι μερικώς δικαιωμένος αν και πικραμένος που υπάρχουν χώρες που δεν σέβονται την βούληση των λαών, δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ

«Ασφαλώς και αισθάνομαι μερικώς δικαιωμένος. Ο στόχος μου ήταν να ορκιστώ δήμαρχος Χειμμάρας, όμως ανοίγει μία νέα προοπτική μπροστά μου» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντη Μπελέρης από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται για την σημερινή ψηφοφορία για εκλογή προέδρου της Κομισιόν.

Όπως είπε στο MEGA «είμαι χαρούμενος, αλλά μένει μία πικρία, γιατί το 2024 υπάρχουν χώρες που δεν κάνουν σεβαστό το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι, και δεν σέβονται τη βούληση των λαών».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο αλβανικός λαός θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν ξέρω κατά πόσο ο Έντι Ράμα θέλει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξέρω ότι ο λαός θέλει. Ήδη οι Αλβανοί πολίτες ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι οξύμωρο ότι οι Αλβανοί είναι οι πρώτοι αιτούντες ασύλου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι οξύμωρο πως πολίτες μίας χώρας που ζητούν άσυλο να είναι πολύ σύντομα μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας».



Όπως εξήγησε εάν δεν γυρίσει στην Αλβανία, τότε η κυβέρνηση Ράμα θα λάβει μέτρα σε βάρος του και θα του απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα: «Εμένα είναι το σπίτι μου εκεί, είναι η ζωή μου και δεν πρόκειται να κάνω σε κανέναν αυτή τη χάρη. Θα γυρίσω στη φυλακή για λίγο ακόμα, ελπίζω».

Όσον αφορά, τέλος, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στον Δήμο Χειμμάρας, ο Φρέντη Μπελέρης δήλωσε πως «πάντα ελπίζουμε ότι οι εκλογές θα βελτιώνονται και θα γίνονται καλύτερες. Δυστυχώς 34 χρόνια μετά από τη πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος οι τίμιες και αδιάβλητες εκλογές είναι ζητούμενο».

Ειδήσεις σήμερα:

H Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία γιατί οι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ

Συγκλονιστικό βίντεο: 58χρονη πνίγηκε στα ρηχά πισίνας και οι άλλοι λουόμενοι απλά αδιαφορούσαν

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η «παραγγελιά» του Κοεμτζή που έβαψε με αίμα τις απόκριες του 1973 για ένα ζεμπέκικο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr