Κασσελάκης: Με εμάς κυβέρνηση, ο νόμος για την εξαήμερη εργασία επιστρέφεται από εκεί που ήρθε

Δείτε βίντεο – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται αν η Ελλάδα αποτελεί «παγκόσμιο πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο της εξαήμερης εργασίας άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, που δεσμεύτηκε ότι εφόσον το κόμμα του εκλεγεί στην κυβέρνηση, ο νόμος θα επιστραφεί.

«Γίναμε είδηση σε ολόκληρο τον κόσμο!» λέει ο κ. Κασσελάκης σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραθέτοντας ρεπορτάζ ξένων ειδησεογραφικών μέσων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επικαλούμενος δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε δηλώσει ότι το μέτρο της εξαήμερης εργασίας θα εφαροστεί με συμφωνία εργοδότηεργαζόμενου, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της άνισης σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών, προς όφελος του εργοδότη. Στο ίδιο σημείο σχολίασε και δήλωση της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως, που είπε ότι με βάση τα χρηστά ήθη, ο εργαζόμενος δεν μπορεί να λέει «όχι» στον εργοδότη κάθε Σάββατο, χωρίς αιτιολογία.



«Αν λες όχι, απολύεσαι. Αν λες ναι, πολύ απλά λιώνεις έξι ημέρες την εβδομάδα. Όταν σε άλλες προηγμένες χώρες της Ευρώπης οδεύουν προς την τετραήμερη εργασία» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

«Είναι η Ελλάδα κάποιο παγκόσμιο πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού;» διερωτάται και καταλήγει στην ανάρτησή του: «Δε χρειάζεται να το πω καν. Μ’ εμάς αυτός ο νόμος επιστρέφεται από εκεί που ήρθε».




Ειδήσεις σήμερα:

H Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία γιατί οι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ

Συγκλονιστικό βίντεο: 58χρονη πνίγηκε στα ρηχά πισίνας και οι άλλοι λουόμενοι απλά αδιαφορούσαν

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η «παραγγελιά» του Κοεμτζή που έβαψε με αίμα τις απόκριες του 1973 για ένα ζεμπέκικο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr