Άνω - κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση Δραγασάκη: Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, οι αντιδράσεις και ο… Πολάκης

Άνω - κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση Δραγασάκη: Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, οι αντιδράσεις και ο… Πολάκης

Προβληματισμός μετά από την ανακοίνωση του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές από την Κουμουνδούρου για τα κίνητρα και τη συγκυρία – Πώς σχολιάζει η φρουρά Τσίπρα

dragasakis1
Εξαιρετικά βαρύ είναι τις τελευταίες ώρες το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η ανακοίνωση της αποχώρησης του Γιάννη Δραγασάκη, ιστορικού στελέχους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εγείρει προβληματισμό, αλλά και σωρεία αντιδράσεων.

Την εσωκομματική αναταραχή επέτεινε η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, προκειμένου να σχολιάσει την απόφαση του ιστορικού στελέχους να κλείσει πίσω του την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς σε αυτήν υπήρχαν αιχμές αναφορικά με τα κίνητρα, αλλά και την συγκυρία της αποχώρησης του κ. Δραγασάκη, με φόντο τις εξελίξεις στην Attica Bank.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «αριστερά σημαίνει σύγκρουση με τις πανίσχυρες εταιρείες ενέργειας. Σύγκρουση με όσους λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Όπως έγινε στην περίπτωση της Attica Bank που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Πρόεδρος του έφεραν στην δημοσιότητα, αδιαφορώντας για όσους ενδεχομένως «ενοχληθούν» επειδή δεν διατηρήθηκε το «σιωπητήριο» μπροστά στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Αριστερά σημαίνει να διατηρείς μια ξεκάθαρη κι αυστηρή στάση απέναντι στην αισχροκέρδεια των Τραπεζών, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεων σου».

Την ίδια ώρα, για «μαύρη μέρα για την Τράπεζα της Ελλάδας σήμερα» έκανε λόγο σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Παύλος Πολάκης, αναπαράγοντας την κομματική ανακοίνωση, η οποία βρίθει υπαινιγμών κατά του κ. Κασσελάκη.

Κλείσιμο

ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ……(φωτο 1) Απαντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην αποχωρηση Δραγασακη(φωτο 2) «Αριστερά...

Posted by Παυλος Πολακης on Thursday, July 18, 2024


Αντιδρά η «φρουρά Τσίπρα»

Ο τρόπος, ωστόσο, με τον οποίο επέλεξε η Κουμουνδούρου να «αποχαιρετίσει» το ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος ήγειρε έντονες αντιδράσεις μεταξύ κορυφαίων στελεχών της «φρουράς Τσίπρα», λόγω του απαξιωτικού ύφους που επελέγη.

«Η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ δεν με βρίσκει σύμφωνη. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχνά τη μακρόχρονη, ηθική και συνεπή διαδρομή του στην Αριστερά και την τεράστια συνεισφορά του στην κυβερνητική μας πορεία», έγραψε στο Χ η Όλγα Γεροβασίλη. 



«Η απαξίωση των συντρόφων όταν χωρίζουν οι δρόμοι μας είναι ξένη στον δικό μου κώδικα αρχών και αξιών» τόνισε σε μακροσκελή ανάρτησή του ο Κώστας Ζαχαριάδης, με τον Γιώργο Βασιλειάδη να την αναπαράγει, λέγοντας πως «προσυπογράφω κάθε λέξη. Οι διαφωνίες μας, όλα αυτά τα χρόνια, πολλές. Ο σεβασμός δεδομένος».




Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Ζαχαριάδη:

Ο Γιάννης Δραγασάκης έχει μια λαμπρή πορεία στην Αριστερά εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες. Τον ευχαριστούμε για όλα.

Ήταν παρών στην πρώτη γραμμή πάντα. Θα γράψω κάποια που εγώ θυμάμαι βιωματικά, προφανώς υπάρχουν και πολλά πιο πριν.

Παρών στα πέτρινα χρόνια του ΣΥΝ, παρών στα πρώτα δύσκολα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, παρών στο προγραμματικό συνέδριο του 2008 (την πρώτη απόπειρα κόμματος του 3% να παρουσιάσει πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα), παρών εντός Βουλής, παρών εκτός Βουλής, παρών στις ομάδες τεκμηρίωσης, παρών ως υποψήφιος Νομάρχης το 1998.

Παρών στα δύσκολα της διαπραγμάτευσης όταν διάφοροι πηδούσαν από τις πόρτες και τα παράθυρα νομίζοντας ότι έτσι θα αποδράσουν από τις ευθύνες τους.

Με τον Γιάννη Δραγασάκη πολιτικά δεν ταυτίστηκα ποτέ για λόγους που δεν είναι της ώρας να αναπτυχθούν. Διαφωνώ και με τη σημερινή του απόφαση, αυτή όμως η διαφωνία μας δεν με εμποδίζει να αναγνωρίσω την καθοριστική του συμβολή για το πως φτάσαμε ως εδώ, το ήθος του και ο,τι συμβολίζει για έναν κόσμο της Αριστεράς όλα αυτά τα χρόνια ως σημείο αναφοράς.

Η απαξίωση των συντρόφων όταν χωρίζουν οι δρόμοι μας είναι ξένη στον δικό μου κώδικα αρχών και αξιών.







Ειδήσεις σήμερα:

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη άνετα πρόεδρος της Κομισιόν με 401 ψήφους

Νέα φωτιά ξέσπασε στη Τζιά, μαίνεται στην περιοχή Ποίσσες - Εκκενώνονται οι οικισμοί Καστελλάκια και Κούνδουρος

Καιρός: Η χώρα θα σπάσει στα δύο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης