ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μαρινάκης έκανε το μαύρο άσπρο για την καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας

«O κ. Μαρινάκης, παραθέτοντας τα περίφημα στοιχεία για ένα 15νθήμερο, παραδέχτηκε ότι η περίφημη διάταξη άνοιξε την κερκόπορτα για ευρεία εφαρμογή της αντεργατικής ρύθμισης», αναφέρει 

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το θέμα της εξαήμερης εργασίας και αναφέρεται σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση: «Καλή η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να κάνει το μαύρο άσπρο για την καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μόνο που ο κ. Μαρινάκης, παραθέτοντας τα περίφημα στοιχεία για ένα 15νθήμερο, παραδέχτηκε ότι η περίφημη διάταξη άνοιξε την κερκόπορτα για ευρεία εφαρμογή της αντεργατικής ρύθμισης.

Ας μείνουμε όμως στα “μαθηματικά Μαρινάκη”: 291 παραρτήματα επιχειρήσεων τελικά πήραν άδεια για 6ημερη εργασία, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο εφαρμογής του μέτρου. Έτσι λέει ο Π. Μαρινάκης. Θέλει να μας πει και πόσοι είναι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις 291 επιχειρήσεις που υποχρεώνονται πλέον σε 6ήμερη εργασία; 1.000, 5.000 ή 50.000; Και πόσους ακόμα μπορεί να περιμένει η ίδια αντιμετώπιση;

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την προστασία των δικαιωμάτων τους, αφού βασική της μέριμνα είναι η εξυπηρέτηση των φιλικών της επιχειρηματικών συμφερόντων.

Εκεί που όσο κι αν προσπαθεί ο Π. Μαρινάκης να διαψεύσει την πραγματικότητα, εκείνη θα τον εκθέτει, είναι στο ζήτημα της ακρίβειας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ τους πολίτες περιμένει νέο ηλεκτροσόκ στους λογαριασμούς του ρεύματος τους επόμενους μήνες. Οι λύσεις υπάρχουν, η κυβέρνηση γνωρίζει τις κατατεθειμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πάταξη της κερδοσκοπίας στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και τη φορολόγηση των υπερκερδών, αλλά αρνείται να τις υιοθετήσει γιατί, τάχα, δεν θέλει την «υπερφορολόγηση» – όταν πρόκειται για τις εταιρείες ενέργειας, αλλά όχι όταν επιβάλλει χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΥΓ.: Για το «αντάρτικο» εντός της ΝΔ ώστε να μην προχωρήσει η επιλογή της κ. Φουντεδάκη στη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, το συμπέρασμα είναι ένα και γνωστό, όσο κι αν ο κ. Μαρινάκης προσπαθεί να το υποβαθμίσει: ο Κυρ. Μητσοτάκης, κι ας πασχίζει να φιλοτεχνήσει το προφίλ του μετριοπαθούς «κεντροδεξιού», παραμένει όμηρος της ακροδεξιάς, ακραία συντηρητικής πτέρυγας του κόμματός του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr