Συνάντηση Κασσελάκη με συγγενείς αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας

Συνάντηση Κασσελάκη με συγγενείς αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων

Kasselakis_Cyprus
Με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή και κατοχή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα συγκίνησης, καθώς όπως ανέφερε η διοίκηση της οργάνωσης ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας πολιτικός επισκέφθηκε την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων.

Ο κος Κασσελάκης, αφού ενημερώθηκε για το έργο της Οργάνωσης, επεσήμανε την ανάγκη να τεθεί αντιμέτωπη προ των ευθυνών της η Τουρκία, προκειμένου να σταματήσει να παρακωλύει τις έρευνες για τον εντοπισμό των Αγνοουμένων, καθώς και να σταματήσει να αγνοεί τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης ανάφερε ότι το ζήτημα των Αγνοουμένων θα πρέπει να αποτελέσει τμήμα των ευρύτερων σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας, υπό την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους - μέλους της ΕΕ. Κλείνοντας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεσμεύθηκε για την προώθηση του ζητήματος των Αγνοουμένων και στη Βουλή των Ελλήνων.

Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, συνόδευαν η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Θεοδώρα Τζάκρη, η τομεάρχισσα Εξωτερικών και βουλεύτρια Ρένα Δούρου, ο τομεάρχης Άμυνας και βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης, και η βουλεύτρια Νίνα Κασιμάτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνω - κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση Δραγασάκη: Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, οι αντιδράσεις και ο… Πολάκης

Πανώλη στα πρόβατα: Φόβος για την εξάπλωση του ιού και εκτός Καλαμπάκας

Βανδή: Μας προστάτευσαν για να φύγουμε, λέει συνεργάτιδά της μετά την ακύρωση της συναυλίας της στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης