ΠΑΣΟΚ: Στις 9 Σεπτεμβρίου η κατάθεση των υποψηφιοτήτων και των υπογραφών

ΠΑΣΟΚ: Στις 9 Σεπτεμβρίου η κατάθεση των υποψηφιοτήτων και των υπογραφών

Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πρέπει να καταθέσουν είτε πέντε χιλιάδες υπογραφές από μέλη του ΠΑΣΟΚ, είτε υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής

5919774
Στις 9 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση από τους υποψηφίους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ στην ΕΔΕΚΑΠ των πέντε χιλιάδων υπογραφών από τους υποστηρικτές τους.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα -στην πρώτη συνεδρίαση- η Επιτροπή Δεοντολογίας οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πρέπει να καταθέσουν είτε πέντε χιλιάδες υπογραφές από μέλη του ΠΑΣΟΚ, είτε υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα μπορούν να έχουν άμεσα στα χέρια τους και το μητρώο μελών του κόμματος.

Το όριο των πέντε χιλιάδων υπογραφών έχουν ήδη ξεπεράσει ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας. Η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία πρότεινε να υπάρξουν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου επανήλθε στο θέμα και μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα διαβλητότητας της διαδικασίας και είπε μεταξύ άλλων:

«Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το 2004 με το Γιώργο Παπανδρέου το άνοιγμα στην κοινωνία, το ακολούθησαν και στο εξωτερικό και το 2016 υπήρξε η ολοκληρωμένη πρόταση Αλιβιζάτου για συμμετοχή εθελοντών δικηγόρων. Εκτιμώ ότι με τους 8 υποψηφίους η διαδικασία θα προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο και θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Η πρότασή μου λοιπόν είναι να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη διαδικασία, γιατί εάν έχουμε χιλιάδες κόσμο σε μικρές κάλπες, θα είναι σωστό να βοηθηθούν τα στελέχη μας από εθελοντές δικηγόρους ακριβώς όπως το είχε η επιτροπή Αλιβιζάτου το 2016.».

Η κυρία Διαμαντοπούλου εν τω μεταξύ απαντώντας στο ερώτημα αν συνεργαζόταν ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενταχθεί σε έναν ενιαίο φορέα, υποστήριξε ότι: «Θα έχουμε οπωσδήποτε μια συνεργασία. Δεν υπάρχουν γραμμές. Συνεργασία σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, και σε ό,τι χρειάζεται στην πολιτική. Πρέπει επιτέλους να βγάλουμε αυτή την τοξικότητα. Δεν είμαστε εχθροί. Τα κόμματα πρέπει να συνεργαζόμαστε πάντοτε στα σημεία που αφορούν το καλό της Ελλάδας».


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ξεπέρασε τους 43°C ο υδράργυρος - Επιμένουν και την Παρασκευή οι υψηλές θερμοκρασίες

Εκλογές ΗΠΑ - Axios: Πληροφορίες για απόσυρση Μπάιντεν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - Τον πιέζουν φίλοι και συνεργάτες

Βανδή: Μας προστάτευσαν για να φύγουμε, λέει συνεργάτιδά της μετά την ακύρωση της συναυλίας της στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης