Φλωρίδης για σκευωρία Novartis: Οι κατηγορίες στηρίχθηκαν στους προστατευόμενους μάρτυρες και αυτό σημαίνει ότι καθοδηγήθηκαν

«Αν έχουν παρει αμοιβή η ελληνική νομοθεσία δεν το επιτρέπει» εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Την εκτίμηση ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της σκευωρίας Novartis «καθοδηγήθηκαν» εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μετά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα από το Πρώτο ΘΕΜΑ για τις κουκούλες που έκρυβαν λύτρα 56 εκατ. ευρώ.

«Εάν σκεφτούμε ότι όλες οι κατηγορίες σε βάρος των Ελλήνων πολιτικών στηρίχθηκαν από τους προστατευόλμενους μάρτυρες, αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι καθοδηγήθηκαν» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ ο κ. Φλωρίδης.

«Αποδείχθηκε ότι έλεγαν ψέματα αλλά αυτοί που υπέστησαν τα ψέματα δεν μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους» συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.



Εξηγώντας τι έχει αλλάξει από την 1η Μαΐου μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα είπε ότι «ο εισαγγελέας έχει τη δυνατότητα να εξετάσει το καθεστώς προστασίας μαρτύρων αυτεπάγγελτα».

Υπενθύμισε, δε, ότι όλα ξεκίνησαν όταν «στη Βουλή σε ένα νομοχέδιο δικό μας ήρθε ο κ. Βελόπουλος και είπε ότι ένας βουλευτής του πληρώθηκε 30 εκατ. δολάρια για την υπόθεση Νοβαρτις. Ο βουλευτής ήρθε στη Βουλή και είπε ότι "ναι, τα πήρα τα λεφτά νόμιμα, έχω φορολογηθεί και όλα καλά».

«Αυτό που απσχολεί είναι αν οι αμοιβές αυτές συνδέονται με τους προστατευόμενους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis. Αν έχουν παρει αμοιβή για την ίδια υπόθεση η ελληνική νομοθεσία δεν το επιτρέπει» κατέληξε για το θέμα ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε τροχιά αντικατάστασης ο Μπάιντεν: Υπ’ ατμόν οι Δημοκρατικοί, «οι επόμενες 72 ώρες είναι μεγάλες» λένε

Μανιφέστο Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών - «Θα τελειώσω το τείχος στο Μεξικό, να σώσουμε το έθνος μας»

Αποζημίωση $2 εκατ. σε οικογένεια Ελληνοαμερικανού για τα θανάσιμα εγκαύματα από ντους με νερό θερμοκρασίας 65 βαθμών Κελσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr