Βασιλειάδης: Κατώτερη των περιστάσεων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δραγασάκη, λάθος ένα κόμμα να δείχνει μικροψυχία

«Η χυδαιολογία απέναντι σε ένα στέλεχος που αποχωρεί που έχει την ιστορική διαδρομή του Δραγασάκη σημαίνει ότι είμαστε στη λάθος κατεύθυνση» είπε, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στα «διάφορα τρολ τα οποία ταλαιπωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Κατώτερη των περιστάσεων» χαρακτήρισε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη ο πρώην υφυπουργός και γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης, που μάλιστα άσκησε κριτική και σε «διάφορα τρολ που ταλαιπωρούν» το κόμμα με τη χυδαιολογία τους.

«Σίγουρα η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Είναι λάθος ένα κόμμα να δείχνει αυτή την μικροψυχία», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».

Ερωτηθείς για την αναφορά του κ. Δραγασάκη για αποαριστεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι δεν συμφωνεί σε αυτήν την ένταση, ωστόσο υπάρχουν πολλές φορές θέματα στην πολιτική γραμμή.

«Η αριστεροποίηση δεν είναι μόνο στις θέσεις, δεν αρκεί να είσαι μόνο σε αυτά που λες για να λες «είμαι στην Αριστερά, είμαι στην προοδευτική παράταξη», είναι στο που λειτουργείς έναν οργανισμό. Όταν δεν κυριαρχεί η χυδαιολογία και δυστυχώς αυτό το είδαμε μετά την αποχώρηση του Γ. Δραγασάκη. Η χυδαιολογία απέναντι σε ένα στέλεχος που αποχωρεί που έχει αυτή τη ιστορική διαδρομή του Δραγασάκη σημαίνει ότι είμαστε στη λάθος κατεύθυνση, κάτι πάει στραβά. Αν η χυδαιολογία αυτή κυριαρχήσει σαν άποψή του χώρου και του κόμματος τότε μάλλον το κόμμα αποχωρεί από τον χώρο», ανέφερε. Όπως διευκρίνισε «δεν χυδαιολόγησε η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σίγουρα αναφέρομαι και στα διάφορα τρολ τα οποία ταλαιπωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την αποχώρηση Δραγασάκη και την προτροπή του για νέο κόμμα

Αναφερόμενος στην προτροπή του κ. Δραγασάκη για τη δημιουργία νέου κόμματος, ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να κοιτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύνθεση. «Οι διασπάσεις, οι διαιρέσεις δεν βοηθάνε στην παρούσα χρονική συγκυρία άρα αυτό που πρέπει οι ηγεσίες των κομμάτων και όλοι μας είναι να επιδιώκουμε τη σύνθεση. Άρα δεν είμαι υπέρ της λύσης που προτείνει, δεν βοηθάει την ιστορική συγκυρία», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε «όχι καλή εξέλιξη» την αποχώρηση Δραγασάκη, ωστόσο εκτίμησε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργήσει πολιτικά και συνθετικά και δείξει ότι ξεπέρασε τις αρρυθμίες του, δεν θα ανοίξει νέος κύκλος αποχωρήσεων.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «πάρα πολλά λάθη» που έχουν γίνει. «Είχαμε πάρα πολλά ζητήματα που μπερδέψανε τον κόσμο και σε θέματα γραμμής και σε θέματα θέσης και σε θέματα συνολικής πολιτικής λειτουργίας. Τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί που απαιτούν σοβαρή πολιτική λειτουργία, απαιτούν χρεώσεις, απαιτούν και απολογισμό νομίζω ότι δεν τα είχαμε όλα αυτά», είπε.


Για τον Παύλο Πολάκη

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Βασιλειάδης τάχθηκε κατά των διαγραφών, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της καταδίκης του συμβάντος από την Πολιτική Γραμματεία.

«Όταν φτάνουμε σε ένα σημείο ο πρόεδρος ενός κόμματος να παίρνει τηλέφωνο για να απολογηθεί αυτό δεν είναι καλό, δεν είναι σωστό, είναι προβληματικό και για αυτό ήμουν και εγώ υπέρ της άποψης ότι θα έπρεπε η Πολιτική Γραμματεία να καταδικάσει το συμβάν από εκεί και μετά εγώ είμαι υπέρ των συνθέσεων, είμαι κατά των διαγραφών. Δεν είμαστε σε ένα πολιτικό χρόνο που μας δίνει την πολυτέλεια των διαιρέσεων», επισήμανε.


Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 400 οι κυβερνοεπιθέσεις στο Κτηματολόγιο - Απετράπη η πρόσβαση στη βάση δεδομένων

Συγκλονίζει η γυναίκα – σύμβολο Χαρίτα Μάντολες, 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο: Νομίζω ότι δεν πέρασε ούτε ημέρα από τότε


Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τον καύσωνα: 41αρια μέχρι και τη Δευτέρα - Πότε θα δροσίσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr