Προκαλεί η Τουρκία την παραμονή της 50ής επετείου από την εισβολή στην Κύπρο: «Μπορεί να έρθω ξαφνικά μια νύχτα»

Προκαλεί η Τουρκία την παραμονή της 50ής επετείου από την εισβολή στην Κύπρο: «Μπορεί να έρθω ξαφνικά μια νύχτα»

Εορταστικό το κλίμα που δείχνει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας – Στο ένα βίντεο εμφανίζονται δυνάμεις του στρατού να προσεγγίζουν μια ακτή και σε ένα άλλο εμφανίζονται πλάνα και από το 1974

tourkia_proklisi
Σε μπαράζ δημοσίευσης προκλητικών βίντεο προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας την παραμονή της 50ής επετείου από την εισβολή στην Κύπρο.

«Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα...», είναι ο στίχος του τραγουδιού με το οποίο ξεκινά μία από της αναρτήσεις του υπουργείου, που σε πανηγυρικό τόνο, επιδεικνύει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το βίντεο δείχνει αρμάδα και εναέρια να κάνουν επιχείρηση προσεγγίζοντας μια ακτή, ενώ στο κλείσιμο έχει μπει πίνακας με τον Μωάμεθ τον Β’ τον Πορθητή να εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη.

«Στην 50ή επέτειο της “Επιχείρησης Χαρούμενη Ειρήνη” τιμούμε με ευλάβεια, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και τους βετεράνους του ηρωικού στρατού μας που έβαλαν τέλος στην καταπίεση που βίωναν οι Τούρκοι ομογενείς μας στην Κύπρο

Κλείσιμο
Αύριο περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς μας στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 50 πλοίων», προσθέτει η ανακοίνωση.



Λίγο νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και άλλο βίντεο, που έδειχνε μεταξύ άλλων εικόνες από την τουρκική εισβολή το 1974 αλλά και σημερινές εικόνες του στρατού.

«Ευτυχισμένη 50η επέτειος της “Επιχείρησης Χαρούμενη Ειρήνη”, όπου οι ηρωικές Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έφεραν ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο. Τιμούμε τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό και νιώθουμε πάντα τον πόνο των συμπατριωτών μας που δολοφονήθηκαν άγρια από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει.



Ειδήσεις σήμερα:

«Έπεσαν» τα συστήματα σε τράπεζες, αεροπορικές και μέσα ενημέρωσης διεθνώς λόγω προβλήματος με τη Microsoft

Ο 44χρονος έψαχνε στο διαδίκτυο για τον τοπογράφο που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό - Τι αποκάλυψαν τα κινητά του

Αποζημίωση $2 εκατ. σε οικογένεια Ελληνοαμερικανού για τα θανάσιμα εγκαύματα από ντους με νερό θερμοκρασίας 65 βαθμών Κελσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης