Εκτός ορίων ο Ερντογάν: Να βάλει ο Μητσοτάκης τον Δένδια στη θέση του!

Συνέχισε τις προκλήσεις ο Τούρκος πρόεδρος - «Η συνενοχή σε σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετούσε ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε την Ελλάδα» - «Όχι» σε νέες συνομιλίες για το Κυπριακό αν οι δύο πλευρές δεν είναι ίσες

erdogan-mak1
Ξεπέρασε κάθε όριο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επιστρέφοντας από τα κατεχόμενα, όπου παρέστη στη φιέστα για την 50ή επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, επανήλθε με σχόλια κατά του Νίκου Δένδια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τον Έλληνα υπουργό στη θέση του.

Παράλληλα, ζήτησε να αποφεύγονται κινήσεις που μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση στην Κύπρο, λέγοντας με νόημα: «η συνενοχή σε σφαγές στο Ισραήλ δεν θα εξυπηρετούσε ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία δεν θα διστάσει να κατασκευάσει ναυτικές βάσεις ή άλλες θαλάσσιες δομές στη "Βόρεια Κύπρο", αν αυτό αποδειχθεί «απαραίτητο». «Έχουμε και εμείς θάλασσα», πρόσθεσε.

Δεν βλέπει επανέναρξη διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

Κλείσιμο
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει έναρξη οποιασδήποτε νέας διαδικασίας διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό, χωρίς οι δύο πλευρές στο νησί να καθίσουν και να βουν από τις συνομιλίες «ως ίσοι».

«Ειλικρινά, δεν βλέπουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία στην Κύπρο χωρίς την καθιέρωση μιας εξίσωσης όπου και οι δύο πλευρές θα κάθονται στο τραπέζι ως ίσοι και θα αποχωρούν ως ίσοι», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του.


Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλειος Κωστέτσος για την περιπέτεια υγείας του: Ανήκω στα άτομα υψηλού κινδύνου για έμφραγμα ή εγκεφαλικό


Δολοφονήθηκε 64χρονος μετά από βαφτίσια στην Αρκαδία– Συνελήφθη ζευγάρι


Δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ να παραμένει διαιρεμένη 50 χρόνια μετά την τραγωδία του 1974, λέει ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης