Να δοθεί το Μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ στους υποψηφίους προέδρους, ζητεί μέλος της ΕΔΕΚΑΠ

Να δοθεί το Μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ στους υποψηφίους προέδρους, ζητεί μέλος της ΕΔΕΚΑΠ

Προκειμένου να διευκολυνθούν στην αναζήτηση υπογραφών για τις υποψηφιότητές τους -  Ζητείται επίσης να θεωρείται κάθε υπογραφή και ως αίτηση εγγραφής μέλους

Nick_Androu
Επιστολή στα υόλοιπα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ έστειλε ο Παντελής Καμάς, μέλος του Οργάνου, ζητώντας να δοθεί άμεσα το Μητρώο μελών του κόμματος σε όσους έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να είναι υποψήφιοι για την ηγεσία στις εκλογές που έχουν προσδιοριστεί για τις 6 Οκτωβρίου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο Αύγουστος είναι «νεκρός μήνας» και η συλλογή των υπογραφών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 9 Σεπτεμβρίου, οπότε θα γίνει και η ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων. 

Παράλληλα, ο κ. Καμάς ζητεί να θεωρείται κάθε υπογραφή υπέρ ενός υποψηφίου και ως αίτηση εγγραφής στο ΠΑΣΟΚ. Η επιστολή του έχει ως εξής: 

Αγαπητοί Σύντροφοι,
Η Εκλογική Διαδικασία ανάδειξης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, τον Οκτώβριο του 2024, δεν αποτελεί, μόνο μία κορυφαία διαδικασία για την παράταξη μάς . Αποτελεί μία ιστορική στιγμή για τον Προοδευτικό και Δημοκρατικό πολιτικό χώρο στην πατρίδα μας.
Κλείσιμο
Τα μάτια της Ελληνικής Κοινωνίας είναι στραμμένα πάνω μας. Απαιτείται να δώσουμε Ελπίδα. Και η Ελπίδα κατ΄αρχάς εξαρτάται απόλυτα, από την ικανότητά μας, να διοργανώσουμε μία μαζική ψηφοφορία, στην οποία η κοινωνία, θα μπορέσει χωρίς προσκόμματα να συμμετέχει, και να στείλει μήνυμα απέναντι στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Μία διαδικασία που θα τιμά τις Δημοκρατικές μας παραδόσεις, και κυρίως θα επιβεβαιώνει, για άλλη μία φορά, ότι είμαστε ο πολιτικός χώρος που επηρέασε καθοριστικά τον τρόπο και την λειτουργία του κομματικού φαινομένου στην πατρίδα μας, την περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Σε αυτήν ακριβώς τη διαδικασία, όπου η ιστορία και ο χρόνος συμπυκνώνονται, ο δικός μας ρόλος ως μέλη της ΕΔΕΚΑΠ είναι ιστορικός. Πέρα από διαδικαστικός είναι βαθιά πολιτικός. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε, στην ευθύνη και δεν θέλω να έχω αμφιβολίες ότι θα το κάνουμε.
Τόσο η sui generis, ιδρυτική διαδικασία το 2017, όσο και η διαδικασία, εκλογής Προέδρο το 2021, η οποία καθορίστηκε με απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στις 3/10/2021, με την παρουσία ( δυστυχώς για τελευταία φορά ), της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά , δημιούργησαν μία παράδοση διευκόλυνσης, χωρίς διαδικαστικά προσκόμματα των υποψηφιοτήτων. Η κάθε υποψηφιότητα για την Ηγεσία του Κινήματος, δεν αφορά το πρόσωπό του ή της υποψηφίου , γιατί το κάθε πρόσωπο είναι φορέας Ιδεών, το κάθε πρόσωπο προσθέτει στην κοινή προσπάθεια.
Με δεδομένο ότι ο χρόνος υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει στις 9/09/2024, άρα ο χρόνος για τη συλλογή υπογραφών, μελών είναι ελάχιστος και με αυτονόητο δεδομένο ότι ο Αύγουστος είναι « νεκρός» μήνας.
Με δεδομένο επίσης ότι η αναγκαία γνωμοδότηση του Δικηγόρου υπευθύνου για τα προσωπικά Δεδομένα μάς έχει ήδη , από ό,τι έχω πληροφορηθεί, κοινοποιηθεί. Σημειώνω ότι θα ήταν θέμα Διαφάνειας να την έχουμε όλα τα μέλη της Επιτροπής υπόψη μας, και τέτοια έγγραφα να μας γνωστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο.
Θεωρώ επιβεβλημένο με δια Περιφοράς Συνεδρίαση, χωρίς καμία κωλυσιεργία, να δώσουμε το Μητρώο μελών στους υποψηφίους, μέχρι τη Δευτέρα 22/07/2024. Χρήσιμο θα ήταν επίσης να πληροφορηθούμε και εμείς τον συνολικό αριθμό Μελών του Κινήματός μας.
Επαναφέρω τη Σκέψη, να θεωρηθεί κάθε υπογραφή και ως αίτηση εγγραφής μέλους. Δεν είναι ζήτημα εφαρμογής ή ερμηνείας του Καταστατικού, υπό την στενή έννοια του όρου. Είναι θέμα εξωστρέφειας και εμπλοκής των πολιτών με την πολιτική διαδικασία. Αυτή η εμπλοκή είναι ζωογόνος δύναμη όχι μόνο για το Κίνημά μας, αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία. Τα κόμματα εξάλλου είναι θεσμοί της Δημοκρατίας μας. Τη Δημοκρατία υπηρετούμε.
Με Συντροφικούς Χαιρετισμούς
Παντελής Καμάς
Μέλος της ΕΔΕΚΑΠ


Ειδήσεις σήμερα:

Σε τρομερή πίεση ο Μπάιντεν για να αποσυρθεί - «Μας καταστρέφεις, δεν μπορείς να νικήσεις» του είπε η Πελόζι


Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στο Σουφλί - Τα σενάρια για τα «άγνωστα άτομα»


Σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Παλαιοχώρας Χανίων - Σημαντικό ότι σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή, λέει ο Χουλιάρας



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης