Κεχαγιά για Δραγασάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να υπερασπιστεί τις πολιτικές του

«Είναι ευτυχές το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλακης αποκρίθηκε στην πρωτοβουλία για τους αγνοούμενους», σχολίασε  η Εκπρόσωπος Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Την ιστορία του κ. Δραγασάκη τη σεβόμαστε. Ο κύριος Δραγασάκης έχει τιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχει τιμήσει με κυβερνητικά αξιώματα και θέσεις ευθύνης ανέφερε η Εκπρόσωπος Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, απαντώντας στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την «αποχαιρετιστήρια» ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο κ. Δραγασάκης άσκησε μια «απολύτως αποδομητική πολιτική» σημείωσε η κυρία Κεχαγιά, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να υπερασπιστεί τις πολιτικές του. «Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε για την σχετική ανακοίνωση, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς στελεχών της «φρουράς Τσίπρα».

Παράλληλα, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε έναν απολογισμό της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου του κόμματος και επίσημης αντιπροσωπείας στην Κύπρο, κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των αγνοουμένων. Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης «υποσχέθηκε ότι θα πράξει ό,τι περνάει από το χέρι του για το θέμα των αγνοούμενων» στα μέλη των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, «ο κ. Κασσελάκης συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την πρωτοβουλία του να συναντήσει τη Χαρίτα Μάντολες» σημείωσε η κ. Κεχαγιά, εξηγώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη πως κάλεσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ να θέσει στους Ευρωσοσιαλιστές το ζήτημα των αγνοουμένων, όπως θα πράξει ο ίδιος με την ευρωαριστερά. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκρίθηκε στην ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε η κυρία Κεχαγιά, λέγοντας ότι «είναι ευτυχές το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλακης αποκρίθηκε».

Επιπλέον, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του κ. Κασσελάκη «εντάσσεται σε ένα πλαίσιο που έχει ήδη περιγράψει ο Πρόεδρος» εξήγησε η Εκπρόσωπος Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι μπορούμε να συνομιλούμε με τα άλλα προοδευτικά κόμματα, με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, όπως είπε. «Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων, αλλά σε θέματα που υπάρχει κοινός τόπος» δεν είναι ανάγκη να χάνεται ο χρόνος και οι ευκαιρίες μπροστά μας, σημείωσε η κυρια Κεχαγιά.

Παράλληλα, «ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις φιέστες μίσους της Τουρκίας», όπως και τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογαν τόνισε η κυρία Κεχαγιά. «Είδαμε τον πρωθυπουργό να απαντά από την Κύπρο χλιαρά στον Ερντογαν» παρατήρησε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «το ίδιο χλιαρή ήταν και η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου».

Για την υπόθεση της Attica bank, γιατί το δημόσιο περιορίζεται πλέον στο 35% και γιατί οι ιδιώτες αποκτούν το 58% διερωτήθηκε η κυρία Κεχαγιά, λέγοντας πως «η συγκεκριμένη συγχώνευση με τις ευλογίες και του ΤΧΣ συνιστά μια εξαιρετικά ζημιογόνα πράξη για το δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους» συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση θα κληθεί να λογοδοτήσει».

«Προφανώς βρίσκεται σε πανικό» η κυβέρνηση ανέφερε ακόμη η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της εξαήμερης εργασίας, ενώ άσκησε δριμεία κριτική για την ακριβεια, λέγοντας πως η κυβέρνηση επιμένει στην παρωχημένη αντίληψη περί εξωτερικού παράγοντα ως προς τη διαμόρφωση των τιμών της ενέργειας.

Για τον σοβαρό τραυματισμό του Έλληνα συνοριοφύλακα στον Έβρο, η Κουμουνδούρου εξέφρασε ευχές για «ταχεία ανάρρωση» και ζήτησε πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό, ενώ έκανε γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει παράταση στο χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Στον προγραμματισμό του κόμματος, την Πέμπτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ αύριο, Τρίτη θα συνεδριάσει ψηφιακά η γραμματεία της ΚΟΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για τα κομματικά ΜΜΕ, η Κουμουνδούρου κάλεσε μέχρι τέλος του μήνα εργαζόμενους και διοικήσεις να βρουν μια βιώσιμη λύση με δεδομένη τη χρηματοδότηση τους στο εξής πως με ποσοστό 45% της κρατικής επιχορήγησης.

Τέλος, για τις σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον προκάτοχο του, η τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικης Γραμματείας υπερψήφισε με πλειοψηφία σχεδόν 90% τις αναφορές στο σχέδιο απόφασης για τα οικονομικά του κόμματος, υπενθύμισε η κυρια Κεχαγιά, επισημαίνοντας ότι «εκεί δεν αφήνεται ούτε υπάρχει κάποια σκιά για τα οικονομικά της προηγούμενης ηγεσίας», ενώ ανακάλεσε την πρόσφατη αποστροφή του κ. Κασσελάκη ότι «οι σχέσεις τους είναι πολιτικές» με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr