Μετά τη Navtex για «τουρκική υφαλοκρηπίδα» νότια της Καρπάθου, η Τουρκία έστειλε και πολεμικά πλοία στην Κάσο

Μετά τη Navtex για «τουρκική υφαλοκρηπίδα» νότια της Καρπάθου, η Τουρκία έστειλε και πολεμικά πλοία στην Κάσο

Τα τουρκικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή για να παρακολουθούν ιταλικό ερευνητικό - Η Ελλάδα έστειλε στην ίδια περιοχή δύο πολεμικά πλοία και ένα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού

NAVTEX_KARPATHOS
Ένα βήμα παραπάνω στην τακτική των προκλήσεων όσον αφορά ζητήματα υφαλοκρηπίδας φέρεται να έκανε η Τουρκία τα τελευταία 24ωρα καθώς μετά τη Navtex που βάφτισε «τουρκική υφαλοκρηπίδα» περιοχή νότια της Καρπάθου, έστειλε και πολεμικά πλοία για να παρακολουθούν το ιταλικό ερευνητικό «Ievoli Relume», που πραγματοποιεί έρευνες για τη μελλοντική εγκατάσταση υποβρυχίων καλωδίων του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η παρουσία του ιταλικού πλοίου προκάλεσε αρχικά την ανάπτυξη δύο φρεγατών και μιας κορβέτας του τουρικού Πολεμικού Ναυτικού (Gokova, Gokcu και Beykoz) σε περιοχή η οποία βρίσκεται μόλις έξω από τα όρια της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ Κάσου και Καρπάθου.

Η ελληνική απάντηση, κατά το ίδιο δημοσίευμα, ήταν αρχικά με την παρουσία της κανονιοφόρου «Αήττητος» και στη συνέχεια με την αποστολή της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς». Τα δύο ελληνικά πολεμικά πλοία βρέθηκαν στα στενά Κάσου – Καρπάθου, σε ικανή δηλαδή απόσταση από τις έρευνες του ιταλικού πλοίου.

Η Τουρκία, όμως, συνέχισε να ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή καθώς μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας έφτασαν στην ίδια περιοχή άλλες δύο πυραυλάκατοι, με την Αθήνα να μην επιλέγει περαιτέρω κλιμάκωση στέλνοντας και ένα περιπολικό ανοιχτης θαλάσσης του Λιμενικού.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι το «Ievoli Relume» κινείται βάσει NAVTEX του σταθμού Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας (693/24), με στόχο «επιχείρηση έρευνας για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρύβονται και αναζητούν «σασμό» οι Κρητικοί που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναναδό χρηματιστή - Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του

Η Χάρις βρήκε τους εκλέκτορες που χρειάζεται για το χρίσμα: Η επίθεση στον Τραμπ και η παρέμβαση Μπάιντεν

Νέο σκηνικό στον καιρό μετά τον καύσωνα διαρκείας: «Ξυπνάει» ο βοριάς, κίνδυνος για μπουρίνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης