Παύλος Μαρινάκης: Φαίνεται μια διαφορά από καλοκαίρι σε καλοκαίρι στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

«Αυτό είναι και το ζητούμενο για ένα κράτος: να παίρνει μαθήματα από το παρελθόν και τα μαθήματα αυτά να τα μετατρέπει σε δράσεις»

Την εκτίμήση ότι υπάρχει διαφορά από καλοκαίρι σε καλοκαίρι σε σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το πρωί της Τρίτης με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στη φωτιά στο Μάτι.

«Αυτό είναι και το ζητούμενο για ένα κράτος: να παίρνει μαθήματα από το παρελθόν και τα μαθήματα αυτά να τα μετατρέπει σε δράσεις. Νομίζω φαίνεται μια διαφορά από καλοκαίρι σε καλοκαίρι, βέβαια οφείλουμε να κρατάμε χαμηλά το κεφάλι, ειδικά όταν απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που έχουν χάσει την περιουσία τους και πολλώ δε μάλλον συγγενικό τους πρόσωπο» είπε ο κ. Μαρινάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ υπενθυμίζοντας την ανάπτυξη του 112 και την ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθυμίσε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ισχύει από την 1η Μαΐου οι ποινές είναι βαρύτερες ακόμη και σε εμπρησμούς εξ αμελείας. «Άλλωστε, από ένα σημείο και μετά όταν ξέρεις ότι υπάρχει ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, δεν είναι και τόσο αμέλεια» συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης τονίζοντας ότι πλέον υπάρχει και έκτιση ποινών, χωρίς αυτές να είναι πλέον «εικονικές».

Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας σημείωσε ότι «τα χρόνια αυτά που η Ευρώπη βρίσκεται στα όρια της ανάπτυξης, η Ελλάδα είναι στο 2%-2,5%, δηλαδή πενταπλάσια ποσοστά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είμαστε πρωταθλητές στις άμεσες ξένες επενδύσεις και τις εξαγωγές τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι κάτι μετρημένο. Όταν μιλάμε ότι δημιουργήθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας, δεν φύτρωσαν. Ο κόσμος βρήκε δουλειές, η ανεργία μειώθηκε, οι φόροι έπεσαν».

Ερωτηθείς για την κόντρα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τους ιδιώτες γιατρούς, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε: «Σε 14 περιοχές της χώρας γίνεται μια σειρά από προκηρύξεις, ωστόσο δεν έρχονται γιατροί. Για παράδειγμα, υπάρχει προκήρυξη που έχει βγει 5-6 φορές στη Σαντορίνη, με καθαρά λεφτά πάνω από 4,500 ευρώ τον μήνα. Έρχεται λοιπόν το κράτος και λέει να βάλουμε όλοι πλάτη και να κάνουν ιδιώτες γιατροί 2 εφημερίες τον μήνα. Στόχος δεν είναι η επίταξη, θεωρώ ότι 2 εφημερίες τον μήνα για να μην κλείσουν κλινικές δεν είναι κάτι υπερβολικό, όμως το νούμερο ένα που θα βάλουμε στη ζυγαριά είναι η δημόσια υγεία».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρύβονται και αναζητούν «σασμό» οι Κρητικοί που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναναδό χρηματιστή - Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του

Η Χάρις βρήκε τους εκλέκτορες που χρειάζεται για το χρίσμα: Η επίθεση στον Τραμπ και η παρέμβαση Μπάιντεν

Νέο σκηνικό στον καιρό μετά τον καύσωνα διαρκείας: «Ξυπνάει» ο βοριάς, κίνδυνος για μπουρίνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr