ΠΑΣΟΚ: Δημόσιες παρεμβάσεις και διαρκείς κόντρες μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία

Συνεχίζουν τις περιοδείες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ – Το μητρώο μελών και οι επιθέσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με διαρκείς κόντρες εξελίσσεται η πρώτη φάση της εσωκομματικής αναμέτρησης στο ΠΑΣΟΚ, ενώ οι υποψήφιοι αρχηγοί ακολουθούν πυκνό πρόγραμμα δημόσιων παρεμβάσεων για την ανάδειξη της υποψηφιότητάς τους.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου μετά τον Παντελή Καμά – το στέλεχος της ΕΔΕΚΑΠ που με επιστολή του στην Χαριλάου Τρικούπη ζήτησε να σταλεί άμεσα το μητρώο μελών σε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς- υποστηρίζει ότι παρατηρείται μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αντιθεσμική συμπεριφορά, ενώ «αυτή τη στιγμή άλλοι υποψήφιοι φαίνεται ότι έχουν σίγουρα το Μητρώο ή σημαντικό τμήμα του, όπως προκύπτει από την μαζική αποστολή μηνυμάτων, mails και τηλεφωνημάτων σε όλη την Ελλάδα». Η κυρία Γιαννακοπούλου τονίζει ότι ο υπεύθυνος για τα προσωπικά δεδομένα δικηγόρος του κόμματος, γνωμάτευσε ήδη από την Παρασκευή 19/7 ότι μπορεί να δοθεί το Μητρώο κι ότι οφείλει ο πρόεδρος του κόμματος να πάρει θέση, ώστε να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

Ο Χάρης Δούκας συνεχίζοντας σε καθημερινή βάση τις περιοδείες του, υπογράμμισε χθες το βράδυ από τη Γλυφάδα ότι το νέο μοντέλο διοίκησης του κόμματος δεν μπορεί να θυμίζει την προσέγγιση για την «ενός ανδρός αρχή». «Το γνωστό “ένας αποφασίζει για όλους”, το έχουμε δει, είναι το μοντέλο του κ. Μητσοτάκη. Αν θέλουμε αυτή την προσέγγιση, δε χρειάζεται να κάνουμε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ας ψηφίσουμε κατευθείαν τον Μητσοτάκη», είπε ο κ. Δούκας επιχειρώντας να απαντήσει και στο ερώτημα ««μα καλά, πώς τα καταφέρνει κάποιος, ένας άνθρωπος να είναι Δήμαρχος και παράλληλα να τρέχει σε συγκεντρώσεις;». Όπως εξήγησε ο ίδιος φτιάχνει όλη του τη ζωή ομάδες.

«Πιστεύω στις ομάδες, πιστεύω στους ανθρώπους, οι άνθρωποι γύρω μου παίρνουν ρόλο, λόγο, ευθύνη, γίνονται ηγέτες, παίρνουν χώρο και αποφασίζουν. Και εγώ συντονίζω πιστεύοντας πάντα στον άνθρωπο, στη δύναμη της ομάδας και στην μαζική κινητοποίηση. Αυτή είναι η δική μου προσέγγιση», επιχειρηματολόγησε προτείνοντας επίσης στους άλλους υποψήφιους αρχηγούς να δεσμευτούν ότι την επόμενη μέρα, «όλοι θα είμαστε στρατιώτες σε όλες τις μάχες που έχουμε να δώσουμε».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στελεχών και μελών στα Γιάννενα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Βαγγέλης Αργύρης, άφησε στην άκρη επί της ουσίας τους λόγους που οδήγησαν στην άμεση προσφυγή στις κάλπες και άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «το μοντέλο εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας υπηρετεί την εξουσία του ενός και όσων περιστρέφονται γύρω του». Ο κ. Ανδρουλάκης επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Κύπρο επέλεξε τα Γιάννενα, ως πρώτο σταθμό, ενώ προγραμματίζει περιοδεία στις πόλεις της Κρήτης.

Η Άννα Διαμαντοπούλου επιτέθηκε χθες με συνέντευξή της κατά όσων αφήνουν υπονοούμενα περί εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, «φωτογραφίζοντας» την ίδια. «Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία να απαντήσω. Τα υπονοούμενα τα θεωρώ εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου», σχολίασε η πρώην υπουργός και Επίτροπος.

Νωρίτερα από τη Λάρισα ο Μιχάλης Κατρίνης είχε επισημάνει ότι: «Προσωπικά είμαι μακριά από κατεστημένες και συντηρητικές αντιλήψεις που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί σε υποστύλωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει χάσει πλέον κάθε ελπίδα για αυτοδυναμία». Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη: «Είναι η γνωστή λογική να μην αφήσουμε ακυβέρνητη τη χώρα. Το πραγματικό δίλημμα όμως είναι άλλο: αν στην ανάγκη για κάποιους να παραμείνει ως Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδεχθεί τη διάλυση της δημόσιας υγείας, την καρτελοποίηση και τα ολιγοπώλια στην οικονομία, τις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου, τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, μια Ελλάδα χωρίς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την αντίληψη ότι οι εθνικοί και οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι για τους λίγους και τους ισχυρούς;»

Το επιτελείο του Παύλου Γερουλάνου δηλώνει ότι συνεχίζεται αδιάκοπα η συλλογή υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητας του βουλευτή Α’ Αθήνας, ο οποίος χθες μιλώντας για το σχέδιό του για τη χώρα, είπε: «Αυτό που πιστεύω ότι φέρνω στο τραπέζι είναι μία πρόταση για το πώς πρέπει να γίνει η διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο. Αυτή η πρόταση είναι ο αντίποδας του τι βλέπουμε σήμερα από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που κρατάει όλη την εξουσία στα χέρια της και μοιράζει τον πλούτο σε λίγους. Αυτή η μάχη πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί, την επόμενη μέρα».

Ερωτώμενος δε για την άποψή του, σχετικά με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και την παραίτηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από τη διεκδίκηση της προεδρίας, ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε πως: «Είναι μια πολύ θαρραλέα πράξη» και συμπλήρωσε: «Λίγοι πολιτικοί αποσύρονται από μια μάχη ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί ένας μεγαλύτερος στόχος. Τώρα, τα φώτα πέφτουν στο Δημοκρατικό κόμμα, το οποίο δεν είναι συνηθισμένο σε τέτοιες διαδικασίες».

Η Μιλένα Αποστολάκη υπογραμμίζει κατά τις δημόσιες παρεμβάσεις της την ανάγκη να ξαναγίνει μαχητικό το ΠΑΣΟΚ και θυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν ήταν από τα στελέχη που έθεσαν θέμα ηγεσίας από το ίδιο το βράδυ των ευρωεκλογών.



Ειδήσεις σήμερα:

Δημητριάδης στον Δανίκα, εναντίον Γιανναρά και Ράμφου για Ελληνισμό και Χριστιανισμό

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Ο 19χρονος νταής που σκότωσε δύο γιατί είχε μείνει μεταξεταστέος

Τι συνέβη στην Ντέμη Γεωργίου και κατέληξε ξαφνικά - Το χρονικό της τραγωδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr