Επιβεβαιώνει η Κεχαγιά την επεισοδιακή ΚΟΕΣ: Υπήρξαν διαφωνίες, καταγράφτηκε και μια ένταση

«Δεν υπάρχουν στελέχη που ψάχνονται να φύγουν, ούτε η ηγεσία επιθυμεί να φύγουν στελέχη, αυτή είναι μια εικόνα που τροφοδοτείται από κάποια ρεπορτάζ των ΜΜΕ», ανέφερε

Για τα όσα εξελίχθηκαν χθες στην “εκρηκτική” συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τοποθετήθηκε σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιβεβαιώνοντας τα σχετικά ρεπορτάζ για το επεισόδιο που σημειώθηκε ανάμεσα στον Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη και στελέχη της μειοψηφίας, “ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ενωτικός κι αυτό δεν αλλάζει. Η πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος αλλά και όλων των στελεχών είναι να οδηγηθούμε σε ένα ενωτικό συνέδριο” ανέφερε η κυρία Κεχαγιά, για να προσθέσει, ωσρόσο, πως “σε ένα κόμμα είναι λογικό να υπάρχουν αντιπαραθέσεις και διαφωνίες”.

Η ίδια, μάλιστα, περιέγραψε πως “μολονότι όμως στη χθεσινή συνεδρίαση της γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου υπήρξαν διαφωνίες, αλλά καταγράφτηκε και μια ένταση, η συνεδρίαση διακόπηκε για να συνεχιστεί την προσεχή Παρασκευή. Και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με στελέχη της γραμματείας προκειμένου να αμβλυνθούν αυτές οι εντάσεις”, μετά την πόρτα της εξόδου που έδειξε ο κ. Κασσελάκης στα κορυφαία στελέχη, όταν προχώρησαν σε σειρά παρατηρήσεων για τεχνικά ζητήματα.

Παράλληλα, “η γραμματεία της ΚΟΕΣ είχε να εγκρίνει κάποιες ημερομηνίες, δηλαδή το πότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, και να αναθέσει κάποιους ρόλους στα μέλη που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο όργανο. Δεν έγινε πολιτική συζήτηση, αυτή διεξήχθη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία έχουμε ειλημμένες αποφάσεις. Με άλλα λόγια, η διεξαγωγή του συνεδρίου στις 4 με 6 Οκτώβρη συνιστά ειλημμένη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής” τόνισε η κυρία Κεχαγιά, σχολιάζοντας εμμέσως το αίτημα που διατύπωσαν αρκετά στελέχη, μεταξύ των οποίων οι Σωκράτης Φάμελλος και Όλγα Γεροβασίλη για πιθανή μετάθεση του Συνεδρίου, λόγω των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, “δεν υπάρχουν στελέχη που ψάχνονται να φύγουν, ούτε η ηγεσία επιθυμεί να φύγουν στελέχη, αυτή είναι μια εικόνα που τροφοδοτείται από κάποια ρεπορτάζ των ΜΜΕ” υποστήριξε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον απόηχο της αποστροφής του κ. Κασσελάκη χθες, που κάλεσε σε όποιον δεν αρέσει, να αποχωρήσει από το κόμμα, με αποτέλεσμα να αποσυνδεθεί από την ψηφιακή συνεδρίαση όλη η μειοψηφία. Στον αντίποδα, “ο Στέφανος Κασσελάκης και τα κορυφαία στελέχη θέλουν όλοι μαζί να συμπορευτούν, να πάμε σε ένα ενωτικό συνέδριο και να κοιτάξουμε μπροστά από 'κει και πέρα. Δεν υπάρχουν πράγματα που μας χωρίζουν. Αντιθέτως, προσπαθούμε να βρούμε και πράγματα που μας ενώνουν και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Κι αναφέρομαι και στην κίνηση προς το ΠΑΣΟΚ, που αφορά κοινές πρωτοβουλίες για τους αγνοούμενους της Κύπρου” υποστήριξε σήμερα η κυρία Κεχαγιά.

“Άρα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι. Είχαμε συνέδριο τον Φεβρουάριο, θα έχουμε καταστατικό συνέδριο θα έχουμε τον Οκτώβρη. Απλώς θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, σε σχέση με το θέμα των ημερομηνιών, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ετεροπροσδιορίζεται. Δεν θα αναστείλει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εσωκομματικές του διαδικασίες λόγω των εκλογών του ΠΑΣΟΚ”, πρόσθεσε η ίδια.

Ερωτηθείσα για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και την προοπτική της συμπόρευσης, “ο κ. Ανδρουλάκης δεν αγνόησε τον Στέφανο Κασσελάκη, υπήρξε μια απόκριση. Εμείς το θεωρούμε ένα καλό βήμα. Εμείς επιδιώκουμε, τουλάχιστον στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, να μπορέσουμε να έχουμε μια συνεννόηση και μια συμπόρευση, ούτως ώστε να πιέζουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη προς όφελος της κοινωνίας” αντέτεινε, για να συμπληρώσει πως “το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο, δεν επέλεξε συνομιλητή ο Στέφανος Κασσελάκης”. “Επομένως, όποια θέματα προκύψουν -και μάλιστα εμείς θα έχουμε έτοιμες νομοθετικές πρωτοβουλίες από Σεπτέμβρη για τη στεγαστική κρίση, για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους- το πιο πιθανό είναι να απευθυνθούμε στο ΠΑΣΟΚ. Δεν θα λέμε ότι έχει εσωκομματικές εκλογές, άρα θα πρέπει να απευθυνθούμε και στους οκτώ υποψήφιους. Μέχρι τις 13 Οκτώβρη, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο κ. Ανδρουλάκης. Από 'κει και πέρα, εμείς σεβόμαστε και δεν εμπλεκόμαστε στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον”, σημείωσε.

Τέλος, για την τουρκική προκλητικότητα “το να βλέπουμε πολεμικά πλοία να πηγαίνουν στην Κάσο για περιπολία ή για προληπτικούς λόγους, γιατί για μία ακόμα φορά η Τουρκία προκαλεί, επιδεικνύει την επιθετικότητά της και αθετεί τη διακήρυξη των Αθηνών, μας προκαλεί ανησυχία. Σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Ερντογάν, που επαναφέρει τη ρητορική περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, αλλά και σε συνδυασμό με τις προκλητικές δηλώσεις του και τις φιέστες τις προηγούμενες μέρες στην Κύπρο, αλλά και το ότι ο Ερντογάν ουσιαστικά επέδειξε στον Έλληνα πρωθυπουργό να βάλει σε τάξη έναν κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης του, όλα αυτά μας προκαλούν ανησυχία. Βλέπουμε ότι δεν έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι στο Αιγαίο” υπογράμμισε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει σε ποιο επίπεδο και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις κι αν έχει αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά την τήρηση της διακήρυξης των Αθηνών. Εμείς βλέπουμε ότι έχει αλλάξει, αλλά δεν βλέπουμε να υπάρχει έντονη αντίδραση στις συνεχόμενες προκλήσεις της Τουρκίας. Αντιθέτως βλέπουμε έναν Έλληνα υπουργό να κουνάει το δάχτυλο στους γείτονες μας, για πράγματα τα οποία εμείς τους κατηγορούμε διαχρονικά. Αναφέρομαι στις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος είπε ότι θα στείλουμε F-35 στην Άγκυρα, γιατί οι Τούρκοι έχουν «σαπάκια». Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται, ειδικά όταν τα ψέγουμε στους απέναντι”, κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αννα Διαμαντοπούλου: H φιλόδοξη οδηγός ενός πράσινου 2CV

Ρώσος σεφ συνελήφθη στο Παρίσι για συνωμοσία με στόχο την αποσταθεροποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων

Τανιμανίδης: Μίλησε για τον τρόπο που κατάφερε να χτίσει την περιουσία του - Από πού βγάζει το μεγαλύτερο εισόδημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr