ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετός για τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ - Τα ραντεβού Κασσελάκη, η καυτή ατζέντα και ο ρόλος του Φάμελλου

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετός για τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ - Τα ραντεβού Κασσελάκη, η καυτή ατζέντα και ο ρόλος του Φάμελλου

Στις 18:30 η κρίσιμη συνεδρίαση στη σκιά της επεισοδιακής συνεδρίασης για το συνέδριο - Στο ραντάρ των Κασσελίστας η ενωτική στάση του Φάμελλου

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετός για τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ - Τα ραντεβού Κασσελάκη, η καυτή ατζέντα και ο ρόλος του Φάμελλου
Να κατασβέσει τις νέες εστίες εσωστρέφειας που προκάλεσε με την παρέμβασή του στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) επιχείρησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, πραγματοποιώντας κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με βουλευτές του κόμματος, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στις 6:30 το απόγευμα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση μετά τις Ευρωεκλογές, αλλά την πρώτη ουσιαστικά, στην οποία αναμένεται να λάβουν το λόγο και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έσπευσαν να γνωστοποιήσουν χθες κομματικές πηγές, στα πλαίσια της επιχείρησης κατευνασμού που επιχειρεί η ηγεσία. Άλλωστε, τα χθεσινά, διαδοχικά ραντεβού που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα συνεχιστούν και σήμερα, αποβλέπουν στην αποτροπή μιας γενικευμένης «εξέγερσης», με δεδομένο ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν έχουν τοποθετηθεί για το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε και για τα όσα επακολούθησαν. Ιδίως, μετά την προτροπή του κ. Κασσελάκη προς τα κομματικά στελέχη, «σε όποιον αρέσει», διαφορετικά να φύγει από το κόμμα στην συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, «σοκάροντας» το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πηγές, η εκκίνηση των ραντεβού σημειώθηκε με το τετ α τετ του κ. Κασσελάκη με την Όλγα Γεροβασίλη, καθώς η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ‘Άρτας δεν θα παραστεί στην σημερινή συνεδρίαση λόγω του ότι θα βρίσκεται εκτός Αθηνών, όπως επισημάνθηκε. Ακολούθως, στη λίστα των ραντεβού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκαν συναντήσεις με τους βουλευτές Δράμας Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Κοζάνης Καλλιόπη Βέτα, Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη, Αρκαδίας Γιώργο Παπαηλιού, Α’ Θεσσαλονίκης Ράνια Θρασκιά, Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Αργολίδας Γιώργο Γαβρήλο και Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστο Γιαννούλη.

«Με ξενίζει ως φράση»

Την ίδια ώρα, αρκετοί βουλευτές προετοιμάζονται να τοποθετηθούν για τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από ζητήματα, ξεκινώντας από το «θέμα Πολάκη» και φτάνοντας μέχρι το… χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου. Μάλιστα, στην περίμετρο της κριτικής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθούν και βουλευτές πλην εκείνων που ανήκουν στους «87», με δεδομένο ότι την σημερινή συζήτηση έχουν προκαλέσει με επιστολή τους οι βουλευτές Γιώργος Καραμέρος, Συμεών Κεδίκογλου και Χάρης Μαμουλάκης. Ο τελευταίος, μάλιστα, έλαβε αποστάσεις χθες για τα όσα συνέβησαν στην ΚΟΕΣ.

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του κ. Κασσελάκη πως όποιου δεν του αρέσει, να φύγει από το κόμμα ο Χάρης Μαμουλάκης, σημείωσε πως αυτή «δεν εναρμονίζεται με αξίες και αρχές του προοδευτικού χώρου της Κεντροαριστεράς. Με ξενίζει ως φράση», για να συμπληρώσει ότι «δυστυχώς ακόμα διατηρείται ένα κλίμα εσωστρέφειας που σίγουρα δεν ευνοεί την προσπάθεια που καταβάλλουμε».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2xik1zxpjg1)


Επιπλέον, το λόγο αναμένεται να λάβει και η Κατερίνα Νοτοπούλου που πρόσκειται στους «87», καθώς η ίδια είχε ζητήσει να τοποθετηθούν οι βουλευτές στην μετεκλογική συνεδρίαση, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές λογίζονται ως σίγουροι οι Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος. Ο κ. Φάμελλος φαίνεται, ακόμη, να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς δημοσιεύματα τον θέλουν να τελεί υπό αντικατάσταση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ, στον απόηχο της τοποθέτησής του στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ.

Σταθερά ενωτικός ο Φάμελλος

Μιλώντας χθες στη Βουλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως «οι αξίες της Μεταπολίτευσης παραμένουν επίκαιρες και αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για ένα κοινωνικά δίκαιο και ισχυρό κράτος», υπογραμμίζοντας πως «50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αποτελεί χρέος μας να μην λησμονήσουμε τους αγώνες του λαού μας για Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία», εντάσσοντας στα επιτεύγματα της Μεταπολίτευσης την έξοδο «από τα μνημόνια από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα», όπως και την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών», όπως είπε.

Κλείσιμο
Η ενωτική στάση του κ. Φάμελλου, ωστόσο, όπως αυτή εκφράστηκε και στη χθεσινή του τοποθέτηση, φέρεται να έχει μπει στα ραντάρ των Κασσελίστας, καθώς τα σενάρια αντικατάστασής του από Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναζωπυρώθηκαν ένα εικοσιτετράωρο μετά την τοποθέτησή του στην ΚΟΕΣ (και δεν διαψεύστηκαν ηχηρά), όπου έθεσε θέμα μετάθεσης του Συνεδρίου, όπως και η Όλγα Γεροβασίλη, με αποτέλεσμα την «έκρηξη» Κασσελάκη.

Το γεγονός ότι ο σημερινός επικεφαλής της ΚΟ υπήρξε ο βασικός λόγος της εξόδου, που έδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς τα στελέχη του, ενισχύεται από το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης άφησε να εννοηθεί μια τέτοια προοπτική, κατά πληροφορίες, επικοινωνώντας με τις Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Νοτοπούλου μετά το συμβάν. Την ίδια στιγμή, ο Σωκράτης Φάμελλος έχει κατακτήσει διακομματική αποδοχή εντός της Βουλής, αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία κοινωνικά λόγω του μετριοπαθούς ύφους του, διατηρώντας παράλληλα ένα μετριοπαθές προφίλ.

Επιπλέον, ο σημερινός πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντιμετωπίσει δικαστικές περιπέτειες, όπως οι Ρένα Δούρου και Νίκος Παππάς, αλλά ούτε και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως η Όλγα Γεροβασίλη στο τελευταίο Συνέδριο του κόμματος, όπου απεναντίας η εισήγησή του καταχειροκροτήθηκε, σε σημείο που μετά το Συνέδριο ξεκίνησαν οι προσπάθειες εισόδου στο Κοινοβούλιο από τον σημερινό Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Το βέτο της Ζωρζέτας Λάλη, ωστόσο, στέρησε από τον κ. Κασσελάκη την ιδιότητα του βουλευτή και μαζί το τέλος της διαρχίας του με τον κ. Φάμελλο, ο οποίος έχει δει τη δημοφιλία του να εκτοξεύεται μήνα με το μήνα, λόγω των χαμηλών τόνων και της πολιτικής του επάρκειας.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με όλες τις τάσεις, ενώ φρόντισε να κρατήσει για το… μαξιλάρι του περιστατικά, όπως την μη πρόσκλησή του στις συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου μήνες πριν ή την ταυτόχρονη τοποθέτηση του ίδιου από το βήμα της Βουλής και του κ. Κασσελάκη από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής στα κοινωνικά δίκτυα, όπως συνέβη στην προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια, με εμφανή την αγωνία της Κουμουνδούρου να αποτραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας από τον Σωκράτη Φάμελλο.

Επιπλέον, η πολιτική εκτόξευση του θεσσαλονικιού Υπουργού δεν φαίνεται να ενθουσιάζει και τους Κασσελίστας, καθώς με τα σημερινά δεδομένα δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει έδρα στη Β΄Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται ο κ. Φάμελλος και ως πρότινος και η στενή συνεργάτιδα του κ. Κασσελάκη, Δώρα Αυγέρη, χωρίς να αποκλείεται η μεταπήδησή του στην Α΄Θεσσαλονίκης. Σε μια στιγμή που πληροφορίες θέλουν τους Θεοδώρα Τζάκρη και Πέτρο Παππά να μετακομίζουν για τους ίδιους λόγους, δηλαδή της εξασφάλισης μιας βουλευτικής έδρας στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, εντείνοντας τον ανταγωνισμό στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για μπουρίνια σήμερα - Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόφαση να αποσυρθεί - Η σκυτάλη στους νέους για να σωθεί η δημοκρατία

Παραλήρημα Τραμπ κατά της Κάμαλα Χάρις - «Τρελή της Αριστεράς, θέλει να εκτελούνται μωρά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης