Αποστολάκη: Δεν δίνω καμία γραμμή σε κανέναν – Προσωπικά έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου

Αποστολάκη: Δεν δίνω καμία γραμμή σε κανέναν – Προσωπικά έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου

«Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν εντάσεις αλλά και συγκρούσεις μηχανισμών και στρατών, τα οποία τραυματίζουν πάρα πολύ τη συνοχή της παράταξης», είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ 

milena_apostolaki
«Θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης», δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς της από την προεδρία του κόμματος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Δεν δίνω καμία γραμμή σε κανέναν – Προσωπικά έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου – Εννοείται ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω λευκό ή άκυρο»

Όπως και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σε κάθε περίπτωση δεν είμαι ένας άνθρωπος που προετοιμαζόταν γι’ αυτό το πράγμα. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές, θεώρησα ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να πολιτικοποιηθεί και κυρίως πρέπει να αποφευχθεί μια προσωποκεντρική συγκρουσιακή αρένα. Να δούμε όλοι τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω και μας στενοχωρεί και κυρίως να μιλήσουμε για εκείνο τον δρόμο και για εκείνο το σχέδιο που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια θέση, ώστε οι πολίτες που σήμερα θέλουν πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, αλλά αισθάνονται ότι δεν υπάρχει ένας προοδευτικός φορέας έτοιμος να υποδεχτεί αυτό το αίτημά τους και να το εκφράσει και να είναι μια εναλλακτική κυβερνητική προοδευτική λύση. Να το βρούνε μέσα από εμάς. Με αυτό το σκεπτικό δήλωσα παρούσα και σήμερα είμαι αποδέκτης μιας μεγάλης και κλιμακούμενης αγωνίας και ανησυχίας από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, σε ό, τι αφορά θα έλεγα αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο αποτύπωμα (…)».

«Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν εντάσεις αλλά και συγκρούσεις μηχανισμών και στρατών, τα οποία τραυματίζουν πάρα πολύ τη συνοχή της παράταξης»

Η κυρία Αποστολάκη μιλάει ανοιχτά για εντάσεις, για συγκρούσεις μηχανισμών και στρατών αλλά και για λόγια και μισόλογα τα οποία τραυματίζουν πάρα πολύ το μεγάλο ζητούμενο, το οποίο είναι 14η Οκτωβρίου για το ΠΑΣΟΚ, η συνοχή της παράταξης. Όπως και είπε και η ίδια, οι επίδοξοι ηγέτες είναι μια εκδοχή αναγκαία για ένα κόμμα που θέλει να προχωρήσει. Από την άλλη, μια άλλη εκδοχή, ενδεχομένως πολυτιμότερη, είναι και οι θεματοφύλακες αυτής της προοπτικής και της συνοχής της παράταξης. Οπότε, επειδή αυτή η ανησυχία είναι έντονη και αυτά τα κυρίαρχα στοιχεία τα οποία σας ανέφερα δεν είναι ακίνδυνα και ουδέτερα, θέλω να εγγυηθώ με όση δύναμη διαθέτω και προσπαθώντας να αποτρέψουν αυτά τα δυσοίωνα, θέλω να εγγυηθώ με όση δύναμη διαθέτω, ότι στις 14 Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ δεν θα βγει τραυματισμένο.

«Δεν σημαίνει δηλαδή ότι όταν μιλάμε για ενότητα, σίγουρα υπάρχει μπροστά μας το δράμα της διάσπασης – Αυτή θα σας έλεγα ότι είναι η ακραία εκδοχή – Υπάρχει όμως, η ανησυχία σε ό,τι αφορά τη συνοχή»

Κλείσιμο
Εν συνεχεία, πρόσθεσε το εξής στον δημοσιογράφο «Η ενότητα έχει, όπως ξέρετε, αποχρώσεις. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι όταν μιλάμε για ενότητα, σίγουρα υπάρχει μπροστά μας το δράμα της διάσπασης. Αυτή θα σας έλεγα ότι είναι η ακραία εκδοχή. Υπάρχει η ανησυχία σε ό, τι αφορά τη συνοχή. Η συνοχή όπως σας είπα και η ενότητα έχει πολλές διακυμάνσεις και πολλές εκδοχές. Και επειδή ο δρόμος για το ΠΑΣΟΚ είναι δύσκολος και ανηφορικός, μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, έχει να διανύσει ένα μεγάλο διάστημα προκειμένου να επιτύχει αυτόν τον στόχο, δηλαδή το να έχει η χώρα μια εναλλακτική προοδευτική λύση απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία καταρρέει εκλογικά, από το 41% στο 28%, σε λιγότερους από 12 μήνες, αλλά ταυτόχρονα χωρίς ορατό, αξιόπιστο πολιτικό αντίπαλο και φορέα που θα μπορέσει να την διαδεχτεί στην εξουσία μέσα από τις εκλογές. Είναι πρόβλημα για τη χώρα. Αφήστε τις φιλοδοξίες και τις στοχεύσεις του ΠΑΣΟΚ».

Όσο για το αν αισθάνθηκε κάποια πολεμική πίεση στο πρόσωπό της, από τους μηχανισμούς που ανέφερε και έκανε πίσω σημείωσε «Δεν είναι καθόλου προσωπικό το θέμα. Θα σας έλεγα ότι η παρουσία μου μέχρι χθες στην προεκλογική περίοδο του ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι σφραγίζεται από τα δικά μου χαρακτηριστικά. Και σε ένα βαθμό ο λόγος του καθενός είναι και η ταυτότητά του. Άρα, σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για προσωπική πίεση. Πρόκειται για πίεση η οποία είναι υπαρκτή, είναι αποτυπωμένη σε παρεμβάσεις, σε λόγια κλπ. Και κυρίως το βασικότερο, εισπράττετε από τον κόσμο. Ο κόσμος ανησυχεί. Οι στρατοί και οι μηχανισμοί έχουν βλαπτική επιρροή. Αυτό είναι το βασικό το οποίο θέλω να κρατήσετε από την δική μου τοποθέτηση. Έχουν βλαπτική επιρροή για το σήμερα και κυρίως έχουν βλαπτική επιρροή για το αύριο».

«Η πραγματικότητα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι θελκτική – Δεν υπάρχει περιβάλλον θελκτικό για να συμμετέχω – Όλα αυτά που σας είπα με ενοχλούν»
«Προσωπικά έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου – Εννοείται ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω λευκό ή άκυρο – Δεν δίνω καμία γραμμή σε κανέναν»
Αναφορικά με το ποιον ή ποια θα ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε «Όπως και σας είπα, θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης και θέλω να προσπαθήσω με όσες δυνάμεις διαθέτω να βοηθήσω στην προοπτική του ΠΑΣΟΚ στις 14 Οκτωβρίου. Εάν λοιπόν, έκανα αυτή την επιλογή να γνωστοποιήσω ποια θα είναι η επιλογή μου την ώρα που θα μπω στο παραβάν, δεν θα συνέβαλα σε αυτό τον στόχο. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι οι φίλοι μου είναι άνθρωποι με κρίση, με συνείδηση και με άποψη. Και δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να τους καθοδηγήσω. Και ασφαλώς δεν υπάρχει κομματική γραμμή για τους δύο λόγους που σας εξήγησα, που είναι και οι δύο πάρα πολύ σοβαροί».

«Προσωπικά έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου και για όνομα του Θεού ούτε λευκό, ούτε άκυρο θα είναι. Είναι ποτέ δυνατόν;».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για μπουρίνια σήμερα - Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Οι διάλογοι, τα μηνύματα, οι καλεσμένοι

Αλλάζουν όλα στη χρήση POS για εστίαση και delivery - Στο στόχαστρο τα «κόλπα» με τις ταμειακές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης