Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα στη Βουλή, «χυδαίο ζήτουλα της προσοχής μέσω ύβρεων» τον χαρακτήρισε ο Κώστας Τασούλας, «ντρεπόμαστε» είπε ο Σωκράτης Φάμελος

polakis-arthrou
Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποδείχθηκε το bullying που έκανε σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Κασσελάκη και υπογραφή Φάμελου, ως επικεφαλής της Κ.Ο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Ο βουλευτής Χανίων μίλησε με προβλητικό τρόπο σε συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη, παρότι ο παριστάμενος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημήτρης Βαρτζόπουλος του φώναζε ότι η γυναίκα έχει πρόβλημα υγείας. 

Μετά την ανακοίνωση από το προεδρείο της αποπομπής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης μπήκε στην Ολμέλεια και ζήτησε τον λόγο - δεν του δόθηκε - προκειμένου να υποστηρίξει ότι του επιβλήθηκε ποινή που δεν έχει βάση. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής είχε καταδικάσει απερίφραστα την συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων, επιβάλλοντάς του περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης κατά το ήμισυ. 

Απαντώντας στον κ. Τασούλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος συμφώνησε με τα λεγόμενά του, δηλώνοντας μαλιστα ότι «ντρέπεται» για την συμπεριφορά του βουλευτή.  

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στο επεισόδιο που σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, λαμβάνοντας τον λόγο επιτέθηκε απρόκλητα στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ο βουλευτής σε έντονο ύφος ειπε: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου».

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων είπε απευθυνόμενος προς την συνεργάτιδα του υπουργού: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Την συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη υπερασπίστηκαν όσοι ήταν στην αίθουσα - μάλιστα, ο κ. Βαρτζόπουλος του φώναζε ότι η γυναίκα έχει πρόβλημα υγείας, αλλά αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού η οποία μάλιστα σοκαρισμένη από την επίθεση του συναδέλφου της έβαλε τα κλάματα, όπως και η συνεργάτις του κ. Γεωργιάδη. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», δήλωσε η κ. Λινού.

Δείτε βίντεο από το περιστατικό:

Βουλή: Bullying του Πολάκη σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη

Ο Θανάσης Παπαθανάσης από την πλευρά του σχολίασε ότι «δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον».

Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας επενέβη επίσης λέγοντας: «Απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄αυτόν τον τρόπο , δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή, έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κ. Ακρίτα, εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές». 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πληροφορήθηκαν το συμβάν λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκεια τους, καθώς δυσφορούσαν για το γεγονός ότι για άλλη μια φορά βρίσκονται «απολογούμενοι», όπως σχολίαζαν, για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. Μάλιστα, το περιστατικό μεταφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε να δει τα σχετικά βίντεο. 

Γεωργιάδης: Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει τον Πολάκη

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στο περιστατικό επισημαίνοντας πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του κ. Πολάκη.

«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

Δείτε την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222 επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr
της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη.

Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πληροφορήθηκαν το συμβάν λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκεια τους, καθώς δυσφορούσαν για το γεγονός ότι για άλλη μια φορά βρίσκονται «απολογούμενοι», όπως σχολίαζαν, για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

Μαρινάκης: Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας το περιστατικό.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο.

Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου. Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη.

Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη.


Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι επίτροποι στο πλευρό της Φον ντερ Λάιεν – Δείτε χάρτη με τα ονόματα ανά χώρα

«Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την Κάσο, επιμένει ο Φιντάν για το τουρκολυβικό μνημόνιο


Έφτασαν τα 18 τα κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα - 8.000 ζώα θανατώθηκαν ή θα θανατωθούν τις επόμενες μέρες





Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή: Bullying του Πολάκη σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη, έβαλε τα κλάματα η Λινού και ζήτησε συγγνώμη - Δείτε βίντεο

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ - Πώς μπορείτε να τις δείτε

MrBeast: Συμπαρουσιάστριά του κατηγορείται ότι αποπλάνησε ένα 13χρονο αγόρι - Αηδιασμένος δηλώνει ο YouTuber
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης