Τασούλας: Χυδαίος ζήτουλας της προσοχής μέσω ύβρεων ο Πολάκης - Του επέβαλε περικοπή μισθού (βίντεο)

Τασούλας: Χυδαίος ζήτουλας της προσοχής μέσω ύβρεων ο Πολάκης - Του επέβαλε περικοπή μισθού (βίντεο)

«Δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να βυθίζει την εικόνα μας στον βούρκο - Ας χαρεί τον βούρκο μόνος του» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής - Σοκαριστική συμπεριφορά, δεν αντιστοιχεί στις αρχές μας είπε ο Φάμελλος

6001010
Απεχθή, απαράδεκτη και αηδιαστική χαρακτήρισε τη συμπεριφορά Πολάκη ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος ανακοίνωσε στο Σώμα την απόφασή του να περικοπεί ο μισθός του βουλευτή μετά το πρωτοφανές επεισόδιο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε μάλιστα τον βουλευτή «χυδαίο ζήτουλα της προσοχής μέσω ύβρεων» και πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε κ. Πολάκη να βυθίζει την εικόνα των βουλευτών στον βούρκο. «Ας χαρεί τον βούρκο μόνος του» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση Τασούλα στη Ολομέλεια 
Δήλωση του Κωνσταντίνου Τασούλα

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε:

«Είχαμε ακόμα ένα απεχθές απαράδεκτο και αηδιαστικό κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφορά συναδέλφου έναντι γυναίκας που έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή βουλής η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονιδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από τον κ. Παύλο Πολάκη. Αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και υβριστικό «μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου έχετε μόνιμο στρίψιμο του προσώπου σας» και διάφορες τέτοιες ερμηνείες της φυσιογνωμίας της οι οποίες απάδουν της οποιασδήποτε συμπεριφοράς.

Ειλικρινά πιστέψτε με ότι όση φιλοδοξία και να περιέχει να είναι κανείς Πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης ο οποίος κατ' επανάληψη έχει εκθέσει την παράταξή του.

Δεν θα του επιτρέψω από εδώ και πέρα σε αυτόν τον χυδαίο ζήτουλα προσοχης μέσω ύβρεων να προσβάλει τις ιδιότητες όλων μας. Αυτή η κατ' επανάληψη υβριστική και ταπεινωτική για τρίτους συμπεριφορά που είναι με κόρδωμα συμπεριφοράς ανδροπρεπή παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο...

Δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε κ. Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας στον βούρκο. Ας χαρεί τον βούρκο μόνος του
Ο κανονισμός της Βουλής δεν έχει γίνει για τύπους Πολάκη…

Θα εξαντλήσω την αυστηρότητα του κανονισμού στο πρόσωπό του. έχουμε σαφώς παραβίαση του άρθρου 77 η οποία σηκώνει την απόδοση μομφής και η πιο επαχθής συνέπεια με τη δική σας άδεια, με νεότερη διάταξη, που και αυτή είναι επικής - γιατί ούτε τότε δεν φανταζόμασταν τέτοιες συμπεριφορές- τη περικοπή μισού μισθού του.

Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά να είναι βέβαιος ότι με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με τη χυδαιότητα αυτή τα οικονομικά της χώρας. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε συμπεριφορές αυτές γιατί φοβόμαστε ότι θα μας βρίσει ο Πολάκης. Ξεκινάμε τώρα, και είναι το πρώτο μέτρο, θα έχουμε και επαχθεστερα».

Φάμελλος: Σοκαριστική συμπεριφορά, δεν αντιστοιχεί στις Αρχές μας

Αμέσως μετά τον Πρόεδρο της Βουλής, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος έκανε λόγο για σοκαριστική συμπεριφορά που δεν αντιστοιχεί στις αρχές του κόμματος. 

Ο κ. Φάμελλος ανακοίνωσε επίσης ότι ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου


«Μπορώ να σχολιάσω το περιστατικό και ταυτόχρονα να το καταγγείλω. Εκ των προτέρων θέλω να πω ότι ενημερώθηκα εγώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και από τα βίντεο και από τα πρακτικά για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά. Εκφράσαμε και προς τη συνάδερφο και προς τη Βουλή  ''συγγνώμη'' όπως και την ανάγκη τήρησης δεοντολογίας και την απαράβατη ηθική και πολιτική Αρχή που μας διακρίνει όλους, πολύ δε περισσότερο τους αριστερούς πολιτικούς» δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Κατ'αρχήν οφείλω θεσμικά να σας ενημερώσω ότι μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, θα λάβετε από μένα μία επιστολή σε λίγο ότι ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε και καταδίκασε τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

«Είναι μία σοκαριστική συμπεριφορά που δεν αντιστοιχεί στις δικές μας Αρχές και συνολικά στην κοινοβουλευτική διαδικασία» είπε ειδικότερα.

«Το περιστατικό ήταν απαράδεκτο», τόνισε σε άλλο σημείο. 
«Κι επειδή εμείς δεν πρέπει να παρασυρόμαστε σε τέτοιες ακραίες εκφράσεις πρέπει να τηρούμε τον κανόνα δεοντολογίας γιατί είχαμε κι άλλα παρόμοια περιστατικά στο Κοινοβούλιο. Θυμάστε τη χειροδικία. Δεν κάνω συμψηφισμό, πρέπει να προστατεύσουμε όμως τη δημοκρατική λειτουργία και τη δική μας εικόνα» συμπλήρωσε.
Κουκουλόπουλος: Συντάσσομαι με τον πυρήνα των δηλώσεων Τασούλα

Το περιστατικό καταδίκασαν και οι υπόλοιποι βουλευτές των άλλων κομμάτων. Χαρακτηριστικά ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι καταδικάζει αυτή την επίθεση και επιπλέον συντάσσεται με τον πυρήνα όσων είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό εκ μέρος του κόμματος του.

Όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», προκαλούν μόνο ντροπή και θλίψη ανέφερε σε δήλωσή της η Ευαγγελία Λιακούλη Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και εισηγήτρια στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία.

«Είναι αδιανόητη η εν γένει συμπεριφορά και η προσωπική επίθεση του κ. Πολάκη σε συνεργάτιδα υπουργού και μάλιστα με αναφορά του στη φυσιογνωμία της και σε χαρακτηριστικά του προσώπου της, με κατάπτυστο τρόπο. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Πολάκη, ο οποίος δυστυχώς αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει κανένα όριο» ανέφερε η κα Λιακούλη.

«Είναι φανερό ότι είναι ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός, προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συμφωνούμε από αυτή την άποψη με τα περαιτέρω που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής», είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Καταδικάζουμε και εμείς απερίφραστα το περιστατικό. Μέσα σε όλο αυτό το αρνητικό και τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν, υπάρχει ένα αισιόδοξο μήνυμα. Είναι - και συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελο, για την άμεση αντίδραση, και στην Αθηνά Γληνού, η ελπίδα ότι σε κάθε τέτοιο περιστατικό όλα κόμματα της Βουλής ενώνονται κατά της βίας και ας μείνουμε με αυτό το ευχάριστο μήνυμα ότι πάντοτε θα καταδικάζουμε», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ, Γιώργος Τσιρώνης .

«Συντασσόμαστε με τον πρόεδρο της Βουλής», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Σπαρτιατών», Θανάσης Χαλκιάς και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα και εγώ να καταδικάσω αυτό το γεγονός και όσα γεγονότα έχουν ξαναγίνει σε αυτή την αίθουσα. Θα είναι πάντα καταδικαστέα και κατακριτέα από την δική μας πλευρά, δεν αρμόζουν στον κοινοβουλευτισμό και θέλω να έχω την ελπίδα ότι θα είναι το τελευταίο γεγονός».

Νέα Αριστερά: Αήθης επίθεση - Προσέφερε χείρα βοήθειας στην κυβέρνηση

Ο σεξισμός, το μπούλινγκ, ο κακοποιητικός λόγος προσβάλλουν την Αριστερά ,το κοινοβούλιο, την ελληνική κοινωνία ήταν το σχόλιο του Γραφείου τύπου της Νέας Αριστεράς για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη.

«Ο κύριος Πολακης προσβάλλει την Αριστερά. Σήμερα στη Βουλη η συζήτηση αφορούσε την ψυχική υγεια. Στο νομοσχέδιο αυτό η Νεα Δημοκρατία κατεδαφίζει μια μεγάλη κατάκτηση της κοινωνίας μας: τις θεραπευτικές κοινότητες και την όλη λογικη της στήριξης των ψυχικά ασθενών συμπολιτών μας» ανέφεραν επίσης από τη Νέα Αριστερά και πρόσθεσαν ότι «Σε αυτό το κρίσιμο νομοσχέδιο, ο κύριος Πολακης επέλεξε να καταφύγει στο μπουλινγκ και στην αήθη επιθεση σε βάρος συνεργάτιδας του Υπουργού. Ξεπέρασε τον εαυτό του. Και την ίδια στιγμή προσέφερε χείρα βοήθειας στον κύριο Γεωργιάδη και στην κυβέρνηση».


Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι επίτροποι στο πλευρό της Φον ντερ Λάιεν – Δείτε χάρτη με τα ονόματα ανά χώρα

«Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την Κάσο, επιμένει ο Φιντάν για το τουρκολυβικό μνημόνιο


Έφτασαν τα 18 τα κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα - 8.000 ζώα θανατώθηκαν ή θα θανατωθούν τις επόμενες μέρες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης